SEAT Sverige

SEAT ATECA – en helt ny SUV från SEAT

Dela
  • Unik design och premiumkänsla i både form och utseende
  • Effektiva TSI- och TDI-motorer med DSG och fyrhjulsdrift
  • Dynamiska köregenskaper med massor av körglädje
  • Innovativa högteknologiska säkerhets- och assistanssystem

Södertälje, 2016-02-10 – För första gången: En SUV från SEAT. Nya ATECA är en unik kombination av distinkt design, fantastisk körglädje, urban mångsidighet och hög användarvänlighet. En äkta SEAT med den senaste tekniken, högklassiga uppkopplingsmöjligheter, innovativa säkerhets- och assistanssystem och effektiva drivlinor. Egenskaper som tillsammans gör nya ATECA till en av segmentets smartaste modeller. En bil med körglädjen som största fokus – och som gör varje dag och varje kilometer lite roligare. Bilen lanseras i Sverige i slutet av augusti.

– Nya SEAT ATECA är perfekt för den urbana livsstilen. Den har fantastisk design såväl som dynamiska köregenskaper, imponerande kvalitet och praktisk användbarhet. Men framförallt så utstrålar nya Ateca en stark karaktär, säger Luca de Meo, president vid SEAT, S.A. 
– Vår första SUV representerar starten av en ny era inom SEAT. Nya ATECA är en tydlig utveckling av DNA:et hos Leon och kommer att ge ytterligare framgångar för Leon-familjen. SEAT är ett företag på väg framåt.
 
När försäljningen av nya ATECA startar efter sommaren kommer den att erbjudas i flera olika varianter med såväl effektiva som starka turboladdade TSI bensin- och TDI dieselmotorer. Med effekt mellan 115 (85 kW) och 190 hästkrafter (140 kW), fyrhjuls- eller framhjulsdrift och med manuell växellåda eller med den automatväxlade dubbelkopplingslådan DSG finns en version för alla behov. Dessutom erbjuds en mängd utrustning som full-LED strålkastare, en bred uppsättning av assistans- och säkerhetssystem som den innovativa kökörningsassistenten och nya Emergency Assist samt ett paket med den senaste generationens infotainmentsystem med en åtta tum stor pekskärm och Full Link-uppkoppling. Tre utrustningsnivåer med färger och högkvalitativa materialval för alla smaker kommer också att erbjudas – med ATECA XCELLENCE som toppmodell. 

– Nya ATECA är en bilmodell full av känslor med ett tydligt design-DNA från SEAT och med exceptionell interiörkvalitet. I vår första SUV har vi skapat ett imponerande paket av teknisk utrustning och innovationer. Här finns högsta säkerhet och hög användarvänlighet, men framför allt enastående och dynamisk körupplevelse, säger Dr. Matthias Rabe, vice president vid SEAT, S.A. och ansvarig för Research och Development. 
– Vi kommer sätta en helt ny standard inom segmentet med ATECA och dess rappa köregenskaper. Bilens uppträdande är imponerande både på och utanför vägen. 

Enligt traditionen inom SEAT har även ATECA fått sitt namn från den spanska geografin. Samhället Ateca ligger väster om Zaragoza mitt i hjärtat av den iberiska halvön.

Design – 100 procent SEAT och 100 procent SUV
Även om nya ATECA är en SUV är designspråket omisskännligt SEAT med en kombination av dynamik och funktion. Designelement som den trapetsformade grillen, de vassa sidolinjerna och den triangulära ljussignaturen är tydligt SEAT-språk, samtidigt som varje liten detalj varsamt har utvecklats för nya ATECA. För samtidigt som nya ATECA är 100 procent SUV är den också 100 procent SEAT. Grillens höga ribbor markerar självförtroende och strålkastarnas vassa linjer samt de stora luftintagen signalerar körglädje. Samtidigt står bilens kraftiga utseende för såväl styrka som pålitlighet.

Full-LED strålkastare med ljussignatur
Nya ATECA kan utrustas med SEAT:s berömda full LED-strålkastare med sitt behagliga och kraftiga ljus i mörker och med den karaktäristiska ljussignaturen under dygnets ljusa timmar. I nya ATECA är blinkerslamporna integrerade i ljussignaturen. 

Klassledande teknologi och känslofyllda upplevelser går hand i hand i nya SEAT ATECA. Ta bara välkomstljuset som exempel; direkt när du låser upp dörrarna lyser LED-lampor i bilens sidobackspeglar upp området nära sidodörren och projicerar både namnet ATECA och bilens siluett på marken.

En interiör med förfinad sportighet
Interiören harmoniserar perfekt med den exteriöra designen. I kupéutrymmet kombineras eleganta detaljer och dynamik med den unika känslan av styrka och säkerhet som efterfrågas hos SUV-förare. Där får man en höjd sittposition med god översikt och överblick åt alla håll.

Instrumentpanelen och förarmiljön har en horisontell linje med tydligt förarfokus. Knappar och reglage är samlade tillsammans och den upp till åtta tum stora pekskärmen finns placerad precis bredvid. Den höga mittkonsolen är ytterligare ett exempel på hur väl nya ATECA kombinerar känslan av en SUVs styrka med sportiga köregenskaper.

Välpaketerad form med massor av utrymme
Karossen mäter 4,36 meter på längden och interiört erbjuder ATECA ett av klassens mest väldisponerade utrymmen. I lastutrymmet går det in 510 liter i grundversionen och 485 liter i kombination med fyrhjulsdrift. Karossen är dessutom väl utformad för såväl praktisk användarbarhet som för låg vikt. Nya ATECA är en av klassens lättaste modeller, vilket säkerställer rappa köregenskaper och låg bränsleförbrukning i alla situationer både i och utanför staden.

Teknologi – innovativa höjdpunkter i nya ATECA
Nya ATECA är en bil för alla situationer. Genom körprofilen SEAT Drive Profile kan föraren själv anpassa bilens egenskaper efter situation, vägförhållanden och personliga önskemål.

Här finns också en bred uppsättning av innovativa förarassistans- och säkerhetssystem tillgängliga. Kökörningsassistenten Traffic Jam Assist kan exempelvis ta över såväl gas och broms som styrning i kösituationer och helt automatisera körningen i upp till 60 km/tim. Ett annat system för maximal säkerhet är Emergency Assist som automatiskt varnar och säkert stannar bilen vid vägkanten om föraren exempelvis har somnat eller är okontaktbar. Andra system som erbjuds är adaptiv farthållare med autobromssystemet Front Assist, vägskyltsigenkänning, döda-vinkel-varnare, Rear Traffic Alert som varnar för trafik bakom bilen och systemet Top View. 

Uppkopplingsmöjligheter
Med nya SEAT ATECA är det lika lätt att vara uppkopplad i bilen som i mobiltelefonen. Här erbjuds högsta nivån av uppkoppling med den senaste generationens Easy Connect infotainmentsystem, SEAT Full Link och exklusiva SEAT ConnectApp. Här finns Media System plus med en åtta tum stor pekskärm, Wireless Smartphone Charging som trådlöst laddar din mobiltelefon och SEAT Full Link som kopplar ihop och speglar innehållet på din mobiltelefon direkt på mittkonsolens display.

Köregenskaper – med unik körglädje
Hjärtat i en SEAT är dess extraordinära körglädje. Syskonet SEAT Leon är närmast en unik kombination av precision och smidighet, komfort och säkerhet, vilket har bekräftats av såväl kunder som oberoende journalister runt om i Europa. Nya ATECA har än mer imponerande egenskaper med ett kompakt yttre, kraftfulla motorer och perfekt anpassad fjädring som tillsammans sätter en ny standard inom SUV-klassen. Och den passar perfekt för en urban och aktiv livsstil.

Körglädjen i nya ATECA kommer från en rad uppsättning av högteknologiska och effektiva motoralternativ. Samtliga är turboladdade och har effekt mellan 115 (85 kW) och 190 hästkrafter (140 kW).

Tre dieselmotorer som förbrukar mellan 4,3 och 5,0 liter per 100 kilometer och släpper ut mellan 112 och 131 gram koldioxid per kilometer kommer i tre effektnivåer med 115, 150 och 190 hästkrafter. De två bensinmotorerna med 1,0 och 1,4 liters cylindervolym utvecklar 115 respektive 150 hästkrafter. Den större bensinmotorn är dessutom utrustad med avancerat cylinderavstängningssystem för lägsta möjliga förbrukning.

Beroende på effekt och drivlina förbrukar bensinmotorerna mellan 5,3 och 6,2 liter bensin per 100 kilometer och släpper ut mellan 123 och 141 gram koldioxid per kilometer.

Svenska marknaden
SEAT ATECA blir en viktig bil för SEAT i Sverige i och med kombinationen av distinkt design, fantastisk körglädje, fyrhjulsdrift, den senaste tekniken och med de praktiska funktionerna nås såväl privatkunder som tjänstebilsförare.

- SEAT ATECA ger oss en bra ingång på tjänstebilsmarknaden och med exempelvis TSI 150 eller TDI 190 med DSG och fyrhjulsdrift i XELLENCE utförande har vi en perfekt bil att erbjuda tjänstebilsföraren, säger Per Brinkenberg, märkeschef på SEAT Sverige. 

- Vi kommer även att ha utmärkta erbjudanden till privatkunder som till exempel en framhjulsdriven bensinmotor på 115 eller 150 hästkrafter och det i kombination med ett attraktivt privatleasingserbjudande. Vi slutade som tredje största bilmärke på privatleasing förra året, avslutar Per.

I Sverige medföljer SEAT Trygghet utan extra kostnad när du finansierar din SEAT ATECA genom SEAT Finans. I paketet ingår fri service i 3 år (eller 4500 mil, det som uppnåtts först) och förlängd nybilsgaranti i 3 år (eller 9000 mil, det som uppnåtts först). SEAT Trygghet gäller alla SEAT-modeller.

Lanseringen av SEAT ATECA sker i slutet av augusti men blir beställningsbar hos landets SEAT-handlare redan i slutet av april då priser och mer detaljerad utrustningsinformation presenteras.

Länk till video

För ytterligare information, kontakta Sanna Strömbäck, SEAT Sverige, 070-165 18 46 eller sanna.stromback@seat.se

SEAT är den enda företaget med full kapacitet för att designa, utveckla, tillverka och marknadsföra bilar i Spanien. Detta multinationella företag med huvudkontor i Martorell (Barcelona) ingår i Volkswagen Group och finns representerat i 75 länder. Under 2015 såldes 400 037 (den högsta siffran sean 2007). Över 80% av volymen exporterades utanför Spanien.

SEAT Group sysselsätter över 14.000 personer på tre produktionsplatser – Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell, där bland annat de framgångsrika modellerna Ibiza och Leon produceras. I tillägg producerar företaget modellen Alhambra i Portugal, modellen Mii i Slovakien och modellen Toledo i  Tjeckien.

I SEAT Technical Centre arbetar 1000 ingenjörer med innovation och utveckling. Denna  ”kunskapsbank” för företaget är också Spaniens största investerare i R&D och har verkat sedan 1975. I år firar SEAT Technical Centre sitt 40-års jubileum. I linje med företagets åtagande för minskad miljöpåverkan arbetar SEAT mot minskade utsläpp och ökad energieffektivitet, liksom återvinning och resursoptimering.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är ett internationellt bilmärke som ingår i Volkswagen Group. SEAT utvecklar och producerar modeller med högt teknikinnehåll som särskiljer sig genom sin uttrycksfulla design. 

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

Robert Dahlgren STCC-mästare redan första året med SEAT16.9.2017 12:57Pressmeddelande

/ Första STCC-titeln för Robert Dahlgren redan första året med SEAT Södertälje 16/09/17 – Robert Dahlgren gjorde processen kort i STCC-finalen på Mantorp och säkrade SM-titeln redan i första heatet. Efter att ha undvikit en krasch på första varvet körde Dahlgren säkert in som 6:a och säkrade därmed titeln redan första året med SEAT. - Jag är så jävla glad och stolt! Stolt över teamet, stolt över mig själv och stolt över den insats vi alla gjort tillsammans denna säsong. Jag hade inte kunnat ta min första STCC-titel på ett bättre sätt. Bilen har fungerat fantastiskt bra hela säsongen och jag är oerhört nöjd över att vara en del av SEAT Dealer Team – PWR Racing, säger Dahlgren efter första titeln. .- Vi är otroligt glada för Robert och teamets skull! Robert är en fantastisk förare och vi är stolta över att vi på SEAT har kunnat ge honom rätt förutsättningar för att bli bäst i Sverige. SEAT Dealer Team – PWR Racing har jobbat otroligt hårt hela säsongen och vi är superglada över att ha ta

Första SM-titeln nära för Dahlgren & SEAT13.9.2017 11:08Pressmeddelande

Södertälje 13/07/17 - Efter tretton år hos Volvo och nästan lika många försök att bärga STCC-titeln ser Robert Dahlgren efter bytet till SEAT ut att gå mot sin första seger i det prestigefyllda mästerskapet. En vinst blir inte bara Dahlgrens första i STCC utan också det första SM-tecknet för SEAT. - Jag trivs oerhört bra i SEAT Dealer Team - PWR Racing. Hela teamet jobbar effektivt ihop, allt från mekaniker och däcktekniker till data- & raceingenjörer. Det gäller att utvecklas kontinuerligt under hela säsongen och det har vi gjort, därför har vi riktigt bra slagläge på mästartiteln nu. Jag känner mig både trygg och stark inför finalen. SM-guldet ska bärgas, det finns inget annat, säger Robert Dahlgren. STCC-finalen går av stapeln lördag den 16 september på Mantorp Park. En klassisk final som många gånger varit spännande ända in i det sista. Inför årets batalj har Dahlgren dock så pass stort försprång att mästerskapet kan avgöras redan under fredagens kval. Totalt tre poäng delas ut til

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum