SEAT Sverige

SEAT avslöjar sin största produktoffensiv någonsin i en ny innovativ monter i Paris

Dela

/ Först ut är uppdatering av Leon och femte generationens Ibiza / Nya SUV-crossovern som lanseras 2017 kommer att heta SEAT Arona / SEAT avslöjar Ateca X-Perience som visar potentialen i Ateca / Innovativ monter med interaktiv 4D-amfiteater, non-stop presskonferens och en bilkonfigurator med BitBrain-teknik / SEAT förbereder sig för omställningen av bilvärlden och vill erbjuda den enklaste mobilitetslösningen

Paris 29/9 2016 – SEAT har valt internationella bilsalongen i Paris för att avslöja detaljerna kring företagets största modelloffensiv någonsin. Efter att nya Ateca nu lanserats kommer Leon att uppdateras, en ny femte generation av Ibiza att lanseras och en helt ny crossover-suv med namnet SEAT Arona att debutera – och allt sker under 2017. Arona är också namnet på en stad både på Teneriffa och i den italienska regionen Piedmont – men nya SEAT Arona kommer att utvecklas och tillverkas vid SEAT:s fabrik i Martorell i Barcelona.

– Nya Leon, nya Ibiza och nya Arona kommer tillsammans med nya Ateca att stärka SEAT kommersiellt, finansiellt och varumärkesmässigt. 2017 kommer att bli ett mycket speciellt år för SEAT, säger Luca de Meo, SEAT:s president.

Ateca X-Perience, en ny suv-upplevelse

Förutom nya Ateca är specialmodellen Ateca X-Perience huvudnumret i Paris från att mässans portar i dag öppnar fram till att de stängs 16 oktober. Nya Ateca X-Perience är en mer äventyrlig offroad-version av SEAT:s SUV, som nu har blivit företagets tredje pelare.

Bara under de första månaderna efter lanseringen har SEAT fått 21 000 beställningar på bilen och det har gjorts mer än 39 miljoner hemsidebesök och 1,5 miljoner konfigurationer via internet. Nya Ateca X-Perience är inspirerad av medelhavskulturen och visar både en mer äventyrlig och utmanande sida samtidigt som den visar på möjligheterna för hela Ateca-familjen och dess framtida potential.

SEAT-montern med maximal 4D-upplevelse

Förutom att sjösätta sin största produktoffensiv någonsin är bilsalongen i Paris en ideal plats för SEAT att avslöja företagets framtida vision – och där står den uppkopplade bilen står i centrum och skapar framtidens mobilitet. Därför har SEAT också skapat en innovativ monter där besökarna kan uppleva, se och känna på varumärket på ett sätt som aldrig tidigare varit möjlig. Här finns bland annat en 4D-amfiteater med en ständigt pågående presskonferens och en bilkonfigurator som använder sig av BitBrain-teknik för att anpassa nya SEAT Ateca efter besökarnas känslor och nerver.

SEAT är redo att ta saker till nästa nivå

Inom de närmaste tio åren kommer bilvärlden att genomgå en revolution med nya innovationer, elektrifiering, digitalisering, mobilitetstjänster och uppkopplade bilar. För att vara redo inför omställningen och för att svara på de nya utmaningarna som skapas har SEAT startat ett Easy Mobility Team som ska leda företagets omställning inom framför allt tre områden: digitalisering och utveckling, kundupplevelser och affärsutveckling.

– Den uppkopplade bilen är kärnan i användarupplevelsen och vår vision om framtidens mobilitet. Vi vill göra bilen till en tjänst som erbjuder digitala och uppkopplade upplevelser, säger Luca de Meo.

– Att ta SEAT till nästa nivå betyder inte bara att vi måste jobba hårt för att fortsätta leverera ännu bättre produkter och tjänster till våra kunder, vi måste också dra nytta av den här revolutionen för att ta ledningen i några av de här nya trenderna. Vi drömmer om att göra SEAT till ett företag som levererar den enklaste mobilitetslösningen i den här snabbt skiftande miljön, tillägger han.

SEAT har som mål att leda utvecklingen inom uppkoppling och digitalisering. Som ett första steg i det har SEAT exempelvis redan, som första företaget i branschen, utvecklat en app som är kompatibel med CarPlay där kunden kan se och hantera innehållet i sin iPhone direkt i bilens mediaenhet.

Den andra delen där SEAT kommer att utvecklas är kundens upplevelse när de köper sin bil och tjänsterna runtomkring det. Här har SEAT lanserat den nya plattformen SEAT Live Store där man erbjuder användare en virtuell och personlig upplevelse av alla detaljer på den nya bilen. SEAT har också ett samarbete med Amazon Frankrike för att sälja Mii by Mango genom företagets webbshop.

SEAT kommer också koncentrera sig på företagsutvecklingen och använda nya mobila ekosystem för att möta städers framtida utmaningar runt infrastruktur, trafiksystem och fordon. Därför finns det redan nu ett avtal mellan SEAT och företaget Conector för att lansera en start up-accelerator speciellt för bilindustrin och mobilitet samt för införandet på plats i Barcelona vid CARNET urban mobility research centre.

SEAT är starka och redo för sin största produktoffensiv

Företagets digitala omställning sker samtidigt som SEAT:s finanser är starka och gör sig redo för sin största produktoffensiv någonsin. SEAT utvecklas till ett hållbart och lönsamt bolag och räknar med att stänga 2016 med vinst.

Företaget redoviserade ett rörelseresultat på 93 miljoner euro för första halvåret 2016, vilket är 77 procent mer jämfört med samma period 2015. Dessutom har försäljningen ökat fyra år i rad och fram till augusti hade man levererat 277 100 bilar. Efter Ateca kommer nu SEAT att lansera tre nya modeller de närmaste åren – uppdaterade Leon, femte generationens Ibiza och nya SEAT Arona.

För ytterligare information kontakta

Henrik Looser, PR & Marketing SEAT Sverige på 072-512 84 24 eller henrik.looser@seat.se

SEAT är det enda företaget med full kapacitet för att designa, utveckla, tillverka och marknadsföra bilar i Spanien. Detta multinationella företag med huvudkontor i Martorell (Barcelona) ingår i Volkswagen Group och finns representerat i 75 länder. Under 2015 såldes 400 037 (den högsta siffran sedan 2007). Över 80% av volymen exporterades utanför Spanien.

I Sverige sålde SEAT 4257 bilar under 2015, en ökning med 26 procent med en marknadsandel på1,23 procent. SEAT är starka på privatbilsmarknaden och inte minst inom privatleasing där SEAT idag är det tredje största märket i Sverige.

SEAT Group sysselsätter över 14.000 personer på tre produktionsplatser – Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell, där bland annat de framgångsrika modellerna Ibiza och Leon produceras. I tillägg producerar företaget modellen Alhambra i Portugal, modellen Mii i Slovakien och modellen Toledo i Tjeckien.

I SEAT Technical Centre arbetar 1000 ingenjörer med innovation och utveckling. Denna ”kunskapsbank” för företaget är också Spaniens största investerare i R&D och har verkat sedan 1975. I linje med företagets åtagande för minskad miljöpåverkan arbetar SEAT mot minskade utsläpp och ökad energieffektivitet, liksom återvinning och resursoptimering.

Kontakter

Bilder

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är ett internationellt bilmärke som ingår i Volkswagen Group. SEAT utvecklar och producerar modeller med högt teknikinnehåll som särskiljer sig genom sin uttrycksfulla design. 

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

SEAT säljer för första gången över 200 000 bilar under årets första fyra månader10.5.2019 08:51:50 CESTPressmeddelande

Från januari till april ökade försäljningen med 7 % i jämförelse med samma period 2018 SEAT uppnådde de bästa resultaten någonsin för april – 51 000 sålda bilar Tyskland, Frankrike och Italien uppvisade tvåsiffrig tillväxt CUPRA-försäljningen steg med 82 %till slutet av april Martorell, 2019-05-10. SEAT:s globala försäljning ökade med 7 % från januari till april 2019 jämfört med samma period under föregående år. För första gången sålde SEAT fler än 200 000 bilar, närmare bestämt 202 600, under årets första fyra månader. Från januari till april 2018 levererade SEAT 189 300 bilar, vilket vid den tidpunkten också var det bästa resultatet någonsin. SEAT sålde 51 000 bilar under april, vilket är 1,8 % mer än 2018 års resultat. Det var den bästa aprilmånaden någonsin och överskred siffran 50 100 från året innan. Försäljningen av det nya CUPRA*-varumärket fortsätter dessutom att slå rekord. Under årets första fyra månader sålde CUPRA 7 900 bilar, vilket är 82,3 % mer än under samma period 201

SEAT gör framsteg med CNG-utbud11.4.2019 16:16:06 CESTPressmeddelande

SEAT strävar efter att minska sin miljöpåverkan genom att öka rollen för komprimerad naturgas i bränsleblandningen Märket har ett av de största utbuden av CNG, inklusive Mii Ecofuel, Ibiza TGI, Arona TGI och Leon TGI, som erbjuder en bil för varje kunds behov CNG är ett överkomligt, pålitligt och driftsklart hållbart alternativ till traditionella förbränningsbränslen som bensin och diesel, och ger sänkta utsläpp och kostnader Det europeiska CNG-nätverket expanderar snabbt, och SEAT säljer bilar på marknader som inkluderar Spanien, Italien och Tyskland, bland många andra Martorell, 2019-04-08. SEAT fortsätter att gå i bräschen för införande av komprimerad naturgasteknik (CNG) och ger kunderna det bredaste urvalet av bilar som är renare, mer hållbara och erbjuder större verkansgrad. Märkets utbud inkluderar Mii Ecofuel, Ibiza TGI, Arona TGI och Leon TGI, vilket innebär att det finns en CNG-driven bil för varje livsstil och smak, och det drar nytta av det snabbt växande CNG-nätverket i Eu

SEAT lanserar sex el- och laddhybridmodeller samt utvecklar en ny plattform för elbilar3.4.2019 09:29:28 CESTPressmeddelande

SEAT nådde 2018 sin högsta nettovinst på nästan 300 miljoner euro och en omsättning på nära 10 miljarder euro, den högsta i historien Under 2018 satsade företaget rekordsiffran 1,2 miljarder euro på investeringar, forskning och utveckling SEAT utvecklar en ny elbilsplattform i samarbete med Volkswagen Dr. Herbert Diess: ”SEAT har en ny roll i Volkswagenkoncernen och får ännu mer ansvar” Martorell, 2019-04-03. SEAT har nu presenterat sin strategi för elbilar som i början av 2021 kommer att inkludera sex elhybrid- och sex laddhybridmodeller. Den elektriska versionen av Mii och el-Born kommer att bli märkets två första helelektriska modeller medan nya generationen av Leon och Tarraco kommer att finnas som laddhybrid. Även CUPRA Leon och CUPRA Formentor kommer med laddhybridsversioner. SEATs vd Luca de Meo tillkännagav också på företagets årliga presskonferens att CUPRA Formentor, den nya crossovermodellen som presenterades på Internationella bilsalongen i Genève, kommer att tillverkas i M

SEAT utökar sitt framgångsrika samarbete med Midnattsloppet2.4.2019 09:43:00 CESTPressmeddelande

/ SEAT Sverige går in som officiell bilpartner till Midnattsloppet i Stockholm, Göteborg och Malmö Södertälje, 2019-04-02. – Sedan 2017 har SEAT Stockholm varit officiell bilpartner till ett av Sveriges mest populära motionslopp Midnattsloppet. För 2019 utökas samarbetet då SEAT Sverige tar över partnerskapet på nationell nivå som ett led i sin sponsringsstrategi. ”Vårt engagemang i Midnattsloppet ligger helt i linje med vårt varumärkes sportiga och inkluderande karaktär”, säger Eva-Maria Elstner, tf PR- och Marknadschef SEAT Sverige. ”Här får vi möjlighet att träffa en aktiv målgrupp i ett unikt lopp som är tillgängligt och lockande för fler än bara de mest inbitna löparna. En folkfest helt enkelt. ” “Intresset för Midnattsloppen är fortsatt starkt och vi är mycket glada att SEAT väljer Midnattsloppet som en plattform i sin marknadsstrategi för Sverige. Genom Midnattsloppen nås en urban och sportig målgrupp som väl passar in i SEAT Sveriges strategi” säger Göran Söderstam, Marknadsans

Fem stjärnor för nya SEAT Tarraco i Euro NCAP11.3.2019 14:13:39 CETPressmeddelande

SEAT’s nya stora SUV får Euro NCAP:s högsta, femstjärniga säkerhetsklassning Höga betyg för Tarracos enastående förmåga att skydda vuxna passagerare och barn i bilen, såväl som oskyddade trafikanter Tarraco använder sig av de senaste aktiva säkerhetssystemen med robust passiv teknik för att sätta standarden när det gäller säkerhet Den stora SUV:en demonstrerar, precis som SEAT’s övriga modeller, märkets engagemang för att utveckla så säkra bilar som möjligt Martorell, 2019-03-11. – Den senaste modellen i SEAT’s största produktoffensiv, nya SEAT Tarraco, har fått fem stjärnor av Euro NCAP och fortsätter därmed märkets tradition av att utveckla bilar som inte bara möter kraven från en bred kundgrupp utan dessutom är bland de säkraste bilarna på marknaden. Euro NCAP:s testmetoder blir mer krävande för varje år allteftersom antalet tester och dess noggrannhet ökar. Alla bilens egenskaper kontrolleras och testerna mäter dels bilens förmåga att skydda vuxna passagerare, barn i bilen och osky

Tvåsiffrig försäljningstillväxt för SEAT6.3.2019 10:49:58 CETPressmeddelande

Biltillverkaren sålde 88 900 nya SEAT under årets första två månader – en ny rekordsiffra Leveranserna ökade med 11,4% under februari CUPRA-försäljningen uppvisar tresiffrig ökning Fortsatt framgång för SEAT på svenska marknaden – ökade 9,45% i februari medan totalmarknaden backade 14,9% Genève, 2019-03-06. - SEAT har landat på den Internationella bilsalongen i Genève i toppform. Biltillverkarens globala försäljning steg med 12,8% under årets första två månader jämfört med samma period 2018 och nådde en rekordvolym på 88 900 bilar. Detta är mer än vad som registrerades under hela år 2000 (80 000). SEAT:s februariförsäljning fortsatte den stabila ökningen med en volym på 44 500 bilar, vilket är 11,4% mer än under samma månad 2018 (39 900) och ett nytt rekord för företaget. CUPRA-försäljningen* gjorde också stora framsteg med en tresiffrig tillväxt. Under de första två månaderna 2019 levererades 3 600 bilar vilket är 101,4% mer än under samma period föregående år (*resultatet är integrer

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum