SEAT Sverige

SEAT Dealer Team siktar på nya pallplatser på Rudskogen

Dela

Södertälje, 06/09/2018. – SEAT Dealer Team - PWR Racing är laddade till max inför säsongens två avslutande STCC-deltävlingar. Redan till helgen går årets näst sista deltävling av stapeln på norska Rudskogen Motorsenter, ett nytillskott i årets tävlingskalender. Och teamet kommer väl förberedda till vad som blir en avgörande faktor i kampen om årets mästerskapstitlar. Redan för några veckor sedan genomförde teamet ett test med tre CUPRA TCR på den norska banan.

- Jag har förmodligen mest erfarenhet av teamets förare vad gäller Rudskogen, då jag tävlat här i Porsche Carrera Cup. Teamet genomförde utöver det ett bra test på Rudskogen innan deltävlingen på Karlskoga och känslan inför helgen är positiv,säger Philip Morin.

Mästerskapsfighten är vidöppen och fjolårsmästaren Robert Dahlgren jagar förstaplatsen i mästerskapet endast en poäng bakom ledaren. Det prestigefyllda teammästerskapet leder SEAT Dealer Team med god marginal till jagande VW-team, med utökad ledning som självklart mål för säsongsavslutningen. Således krävs starka prestationer både av förare och team under mästerskapsavgörandet.

- Jag ser fram emot helgens deltävling i Norge och revanschlusten är stor. Vi har haft ett grepp om mästerskapsfighten sedan premiären på Ring Knutstorp och ska ta tillbaka taktpinnen i helgen. Game on! säger Robert Dahlgren.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky blev under förra deltävlingen historisk genom att som första kvinna i STCCs 23-åriga historia vinna ett race. Segern blev dock struken senare efter en teknisk protest från konkurrerande team. PWR Racing har lagt en överklagan mot protesten med stöd från och väntar i skrivande stund besked i ärendet från Svenska Bilsportförbundet. Läs mer här: https://www.touringcartimes.com/2018/08/22/cupra-racing-defend-pwr-say-rules-misinterpreted/

- Det är såklart fruktansvärt tråkigt att inte kunna inkassera de 25 mästerskapspoängen som en seger innebär. Men det är fortfarande en stor händelse inte bara för mig och teamet, utan för hela motorsportsverige. Min förhoppning är att det ger ringar på vattnet och inspirerar fler unga tjejer att satsa inom motorsporten, både som förare, mekaniker och ingenjörer. Jag är supertaggad på säsongsavlutningen och möjligheter till fler pallplaceringar och segrar, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Alla fyra teamtrailers rullar mot Norge under torsdagen, sedan startar helgen med testpass ett klockan 10:30 på lördagen. Kvalet avgörs på lördag eftermiddag och tävlingsheaten körs på söndag klockan 13:00 samt 15:20. Deltävlingen tv-sänds i vanlig ordning live på Sportkanalen.

- Vi på SEAT Sverige ser fram emot en rafflande säsongsavslutning med SEAT Dealer Team och CUPRA TCR på topp när vi summerar säsongen efter finalen på Mantorp, säger Per Brinkenberg, märkeschef på SEAT Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är det enda företaget med full kapacitet för att designa, utveckla, tillverka och marknadsföra bilar i Spanien. SEAT ingår i Volkswagengruppen och har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona). Det multinationella företaget exporterar 81% av sina fordon och har mer än 1700 återförsäljare i över 80 länder. 2017 sålde SEAT 468.400 fordon globalt.  

I Sverige sålde SEAT 6495 bilar under 2017, en ökning med 9 procent med en marknadsandel på 1,64 procent. SEAT är starkast på privatbilsmarknaden. 

SEAT-gruppen har mer än 14.500 anställda på sina tre produktionsenheter i Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell där de populära Ibiza och Leon tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca och Toledo i Tjeckien, Alhambra i Portugal och Mii i Slovakien. 

I SEAT Technical Centre arbetar 1000 ingenjörer med innovation och utveckling. Denna ”kunskapsbank” för företaget är också Spaniens största investerare i R&D och har verkat sedan 1975. I linje med företagets åtagande för minskad miljöpåverkan arbetar SEAT mot minskade utsläpp och ökad energieffektivitet, liksom återvinning och resursoptimering.

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum