SEAT Sverige

SEAT donerar 100.000 euro till projektet #YoMeCorono i kampen mot COVID-19

Dela

Initiativet #YoMeCorono arbetar med att utveckla ett vaccin mot COVID-19-viruset. SEATs donation till projektet är ett av flera frivillig-initiativ från företaget under Coronakrisen. Bland annat har SEAT bidragit med tillverkning av nödrespiratorer och munskydd, tillhandahållit 150 fordon till sjukvården för transporter av medicinsk personal och utrustning, samt utfört PCR-tester på 15.000 medarbetare.

  • Företaget samarbetar med stiftelsen Fight Against AIDS för att utveckla ett vaccin mot COVID-19
  • Forskningen leds av dr. Buenaventura Clotet, prefekt för institutionen och hedersledamot av SEAT Healthy Company Scientific Committee
  • Detta solidariska bidrag är ännu ett exempel på SEATs engagemang för att bidra till samhällets välbefinnande och hälsa

Martorell, Spanien 17 juni 2020, SEAT har under många år engagerat sig starkt för att bidra till både sina anställdas och samhällets välbefinnande och hälsa. I linje med detta har företaget nu donerat 100.000 euro till initiativet #YoMeCorono som arbetar med att forska fram och utveckla ett vaccin mot COVID-19-viruset. #YoMeCorono-projektet leds av dr. Buenaventura Clotet, ordförande för stiftelsen Fight against AIDS, chef för IrsiCaixa och hedersledamot av SEAT Healthy Company Scientific Committee, tillsammans med chefsforskarna på de center som ingår i CBIG-konsortiet. CBIG består av CReSA Animal Health Research Centre, som har långtgående erfarenhet av studier av coronaviruset, Barcelona Supercomputing Centre (BSC) samt IrsiCaixa, och stöds av läkemedelsföretaget Grifols.

Med denna donation ställer SEAT åter en gång upp för befolkningen och för hälsovården med ett solidariskt initiativ. Denna åtgärd ska läggas till flera andra projekt som biltillverkaren bedriver och som under de senaste månaderna har utförts på frivillig basis, t.ex. tillverkningen av respiratorer och munskydd.

”SEAT är ett företag som vill bidra till hälsan och välbefinnandet i samhället. Därför är vi stolta att nu kunna stödja forskningen kring ett COVID-19-vaccin genom vårt deltagande i #YoMeCorono-kampanjen. Ända sedan början av denna pandemi har SEAT försökt dra sitt strå till stacken för att förbättra situationen i denna hälsomässiga krissituation”, påpekade Carsten Isensee, President på SEAT och Vice-president for Finance and IT på företaget.

Dr. Buenaventura Clotet, ordförande för stiftelsen Fight against AIDS, chef för IrsiCaixa och hedersledamot av SEAT Healthy Company Scientific Committee, sa: ”Detta bidrag innebär ytterligare ett steg på vägen mot att hitta ett effektivt botemedel för att kunna bekämpa COVID-19. Här vill jag rikta ett tack till SEAT för företagets kontinuerliga engagemang för samhället och för människors välbefinnande. Tillsammans kommer vi att lyckas.”

Engagemang för hälsofrågor

Som en ingående del i företagets strategi för socialt ansvar, har SEAT under de senaste åren samarbetat med organisationer som Fight against AIDS Foundation. Och i linje med sitt engagemang för företagshälsan och de anställdas välbefinnande, har SEAT inrättat ett avancerat hälsovårdsprogram för sina medarbetare. 2017 öppnade man CARS (Healthcare and Rehabilitation Centre) i hemstaden Martorell, ett unikt medicinskt centrum som är banbrytande inom förebyggande hälsovård och rehabilitering och årligen hanterar 50.000 besök. Företaget har även bildat SEAT Healthy Company Scientific Committee, bestående av experter inom olika hälsorelaterade organisationer, däribland den välkände forskaren och epidemiologen Bonaventura Clotet samt forskare från Harvard University eller Hospital Clínic som forskar kring sjukvårdsrelaterade frågor. Dessutom meddelade SEAT nyligen att man lanserar ”CARS Madrid”, en avancerad medicinsk inrättning med specialiserad hälsovård för de närmare 1.350 anställda som arbetar inom Volkswagen-koncernen i den spanska huvudstaden.

I samband med COVID-19-pandemin, har den spanska biltillverkaren också ställt sin innovationsförmåga och kapacitet till förfogande för samhället i ett försök att förbättra situationen och, framförallt, att vara till hjälp för sjukvården. I detta solidariska syfte har företaget dragit igång flera frivillig-initiativ, t.ex. genom att tillverka respiratorer och munskydd och ge sjukhusen tillgång till ca 150 fordon för att underlätta mobiliteten och transporten av medicinsk personal och utrustning. SEAT har också utfört PCR-tester på 15.000 medarbetare.

Dessutom har SEAT startat initiativ för att hela tiden hålla sina medarbetare informerade, bl.a. genom en intervju med dr. Clotet i pandemins inledningsskede och genom det virtuella möte som hölls tisdagen den 16:e juni för att diskutera det aktuella COVID-19-läget, i vilket ca 200 medarbetare deltog via streaming och där en läkare kunde besvara frågor från de anställda.

#YoMeCorono

Crowdfundingkampanjen #YoMeCorono stödjer forskningsprojekt för att utföra kliniska tester med nya läkemedel, utveckla antikroppar och ta fram ett vaccin mot det nya coronaviruset. Till dags dato har projektet samlat in över 2,3 miljoner euro.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är det enda bilföretag som designar, konstruerar, tillverkar och marknadsför sina bilar i Spanien. Det multinationella företaget, som ingår i Volkswagen-koncernen, har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona), exporterar 81% av sina bilar och är verksamt i fler än 75 länder. 2019 sålde SEAT 574.100 bilar, fler än någonsin tidigare under sin 70-åriga historia, och redovisade en vinst efter skatt på 346 miljoner euro och en rekordomsättning på över 11 miljarder euro.

Under 2019, allokerade SEAT 1.259 miljarder euro för att accelerera sitt investeringsprogram, främst för utveckling av nya eldrivna modeller. För sitt engagemang mot klimatförändringarna och för utfasningen av fossila bränslen, har SEAT i tillägg till detta avsatt 27 miljoner euro för investeringar i hållbara initiativ och arbetar också med en ambitiös miljöstrategi, ”Move to Zero”, vars mål är att till 2030 helt ha utraderat Martorell-fabrikens klimatavtryck.

SEAT har fler än 15.000 anställda och tre produktionsanläggningar – Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell, där modellerna Ibiza, Arona och Leon tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca i Tjeckien, Tarraco i Tyskland, Alhambra i Portugal och Mii electric, SEAT s första helt eldrivna bil, i Slovakien.

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

SEAT S.A. och Volkswagen-koncernen investerar över 7 miljarder euro för att elektrifiera Spanien23.3.2022 11:25:49 CET | Pressmeddelande

Detta handlar om den enskilt största industriinvesteringen i Spaniens historia. Programmet Future: Fast Forward kommer att inkludera uppförandet av en battericellsfabrik i Valencia. Alla planer och investeringar är fortfarande föremål för ett slutgiltigt godkännande av medel från den spanska regeringens strategiska projekt PERTE, som syftar till ekonomisk återhämtning och omställning av industrin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum