SEAT Sverige

SEAT fortsätter växa trots stora omställningar för bilmarknaden

Dela

Försäljningsrekord för SEAT under 2018

/   Totalt levererade SEAT under 2018 517.600 bilar vilket är en ökning med 10.5% jämfört
    med 2017 och nytt rekord för SEAT
/   SEAT fortsätter även att vara ett av Sveriges snabbast växande volymmärken. Antalet
    nyregistrerade SEAT bilar ökade med 11% under 2018.
/   En stark lansering av Arona och ökad företagsförsäljning är 2 förklaringar till tillväxten  
/   Produktoffensiven fortsätter under 2019 med lanseringen av SEAT Tarraco under första
    kvartalet. Tarraco är en stor SUV med upp till 7 sittplatser 

Södertälje, 10/01/2019. – När 2018 summeras kan SEAT blicka tillbaka på ytterligare ett framgångsrikt år. Globalt ökade SEATs försäljing med 10,5% jämfört med 2017 och totalt levererades 517 600 bilar under 2018. Resultatet är den största försäljningsvolymen i SEATs 68 åriga historia och överstiger det tidigare året från 2000 (514 800 bilar). 2018 var det sjätte år i följd med positiv tillväxt för SEAT som sedan 2012 har ökat sin försäljning med över 60%.

I Sverige har SEAT trots en bilmarknad som genomgått stora omställningar under 2018 lyckats bibehålla ett positivt momentum. Totalt ökade antalet registreringar för SEAT i Sverige med 11% under 2018 vilket kan jämföras med totalmarknaden som backade nästan -7%.

En starkt bidragande faktor till ökningen är lanseringen av nya Arona som snabbt har etablerat sig som en grundpelare i SEATs portfölj. Totalt registrerades över 1.500 exemplar av Arona under 2018 vilket motsvarar över 20% av SEATs totala registreringarna. Trotjänaren Leon är dock fortfarande den modell som står för den största volymen med nästan 2.700 registrerade bilar.

     -        Vi gläds naturligtvis åt den positiva utvecklingen under 2018. Det är speciellt 
              roligt att se hur våra nya produkter fortsätter att bygga vår position i segment där
              vi tidigare inte funnits representerade, säger SEAT Sveriges märkeschef Per
              Brinkenberg.

Ytterligare en förklaring till ökningen är att SEAT under 2018 stärkt sin position inom företagssegmentet. Totalt ökade försäljningen med 25,5% jämfört med 2017 vilket gör att SEAT även här är en av de snabbast växande aktörerna. 

     -        Den produktoffensiv som vi har genomfört de senaste åren har gett oss ett mer
              konkurrenskraftigt utbud för företagskunder inom både privat och offentlig sektor.
              Under 2019 får vi i och med lanseringen av vår stora SUV Tarraco och Arona
              med gasdrift ytterligare 2 viktiga pusselbitar på plats vilket ger förutsättningar för
              ytterligare tillväxt bland företagskunder, säger Marcus Akmal som är ansvarig för
              företagsförsäljningen hos SEAT. 

SEAT har sedan 2014 fördubblat sin försäljning i Sverige. Förklaringen ligger delvis i en stark produktoffensiv i kombination med ett utökat återförsäljarnät som förbättrat tillgängligheten.

     -        Lyckade lanseringar och ökad tillgänglighet ger oss naturligtvis ett stort själv-
              förtroende inför 2019. Lägger vi också till våra kommande lanseringar,
              introduktionen av CUPRA märket, vår satsning på gasdrift och kommande hybrid-
              och elmodeller under 2020 så ser framtiden minst sagt ljus ut. SEAT har
              ambitiösa målsättningar för framtiden och vi har alla förutsättningar att lyckas,
              säger SEAT Sveriges märkeschef Per Brinkenberg.

Närmast fortsätter SEAT sin med lanseringen av Tarraco under första kvartalet 2019. Tarraco är en stor SUV med upp till 7-sittplatser som ger SEAT ökad täckning i det allt viktigare SUV-segmentet. Dessutom lanseras Arona med gasdrift i början av året - Arona TGI blir därmed den första fabriksbyggda SUVen med gasdrift. Under senare halvan av 2019 lanseras även en helt ny version av trotjänaren Leon.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är det enda företaget med full kapacitet för att designa, utveckla, tillverka och marknadsföra bilar i Spanien. SEAT ingår i Volkswagengruppen och har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona). Det multinationella företaget exporterar 80% av sina fordon och i över 80 länder. 2018 sålde SEAT 517.600 fordon globalt.

I Sverige sålde SEAT 7,488 bilar under 2018, en ökning med 16 procent och en marknadsandel på 2 procent. SEAT är ett av de snabbast växande bilmärkena på svensk och europeisk marknad.

SEAT-gruppen har mer än 15.000 anställda på sina tre produktionsenheter i Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell där de populära Ibiza, Arona och Leon tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca och Toledo i Tjeckien, Tarraco i Tyskland, Alhambra i Portugal och Mii i Slovakien.

I SEAT Technical Centre arbetar 1000 ingenjörer med innovation och utveckling. Denna ”kunskapsbank” för företaget är också Spaniens största investerare i R&D och har verkat sedan 1975. I linje med företagets åtagande för minskad miljöpåverkan arbetar SEAT mot minskade utsläpp och ökad energieffektivitet, liksom återvinning och resursoptimering.

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

Fem stjärnor för nya SEAT Tarraco i Euro NCAP11.3.2019 14:13:39 CETPressmeddelande

SEAT’s nya stora SUV får Euro NCAP:s högsta, femstjärniga säkerhetsklassning Höga betyg för Tarracos enastående förmåga att skydda vuxna passagerare och barn i bilen, såväl som oskyddade trafikanter Tarraco använder sig av de senaste aktiva säkerhetssystemen med robust passiv teknik för att sätta standarden när det gäller säkerhet Den stora SUV:en demonstrerar, precis som SEAT’s övriga modeller, märkets engagemang för att utveckla så säkra bilar som möjligt Martorell, 2019-03-11. – Den senaste modellen i SEAT’s största produktoffensiv, nya SEAT Tarraco, har fått fem stjärnor av Euro NCAP och fortsätter därmed märkets tradition av att utveckla bilar som inte bara möter kraven från en bred kundgrupp utan dessutom är bland de säkraste bilarna på marknaden. Euro NCAP:s testmetoder blir mer krävande för varje år allteftersom antalet tester och dess noggrannhet ökar. Alla bilens egenskaper kontrolleras och testerna mäter dels bilens förmåga att skydda vuxna passagerare, barn i bilen och osky

Tvåsiffrig försäljningstillväxt för SEAT6.3.2019 10:49:58 CETPressmeddelande

Biltillverkaren sålde 88 900 nya SEAT under årets första två månader – en ny rekordsiffra Leveranserna ökade med 11,4% under februari CUPRA-försäljningen uppvisar tresiffrig ökning Fortsatt framgång för SEAT på svenska marknaden – ökade 9,45% i februari medan totalmarknaden backade 14,9% Genève, 2019-03-06. - SEAT har landat på den Internationella bilsalongen i Genève i toppform. Biltillverkarens globala försäljning steg med 12,8% under årets första två månader jämfört med samma period 2018 och nådde en rekordvolym på 88 900 bilar. Detta är mer än vad som registrerades under hela år 2000 (80 000). SEAT:s februariförsäljning fortsatte den stabila ökningen med en volym på 44 500 bilar, vilket är 11,4% mer än under samma månad 2018 (39 900) och ett nytt rekord för företaget. CUPRA-försäljningen* gjorde också stora framsteg med en tresiffrig tillväxt. Under de första två månaderna 2019 levererades 3 600 bilar vilket är 101,4% mer än under samma period föregående år (*resultatet är integrer

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum