SEAT Sverige

SEAT går mot strömmen

Dela

Stark försäljningsstart för SEAT i Sverige

/ Rivstart på 2019 för SEAT på svenska marknaden
/ Ökade 21,76% i januari jämfört med föregående år medan totalmarknaden backade 11%

Södertälje, 06/02/2019. – År 2019 har startat på bästa sätt för ett av Sveriges snabbast växande bilmärken. Som ett av få bilmärken i Sverige ökade SEAT sin försäljning i januari trots att totalmarknaden gick ner drygt 11% jämfört med föregående år.

  - Vi har verkligen fått en smakstart på 2019 med en ökning på hela 21,76% jämfört med januari i fjol, säger Per Brinkenberg, märkeschef för SEAT Sverige. 

  - Jag räknar med att vi kommer kunna fortsätta denna trend under hela året då vi lanserar flera nya modeller, bland annat vår stora SUV Tarraco som nyss nått våra handlare. Dessutom fortsätter vi att bygga ut SEATs nät av återförsäljare och verkstäder i Sverige för att öka kapaciteten ytterligare, fortsätter Per Brinkenberg.

SEAT Arona och Leon, vid sidan om den helt nya prestanda SUV-en CUPRA Ateca, är de modeller som framförallt står för SEATs tillväxt. Även SEAT Ateca och Ibiza har fått en stark start på året genom en högre produktionstakt i fabriken.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är det enda företaget med full kapacitet för att designa, utveckla, tillverka och marknadsföra bilar i Spanien. SEAT ingår i Volkswagengruppen och har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona). Det multinationella företaget exporterar 80% av sina fordon och i över 80 länder. 2018 sålde SEAT 517.600 fordon globalt.

I Sverige sålde SEAT 7,488 bilar under 2018, en ökning med 16 procent och en marknadsandel på 2 procent. SEAT är ett av de snabbast växande bilmärkena på svensk och europeisk marknad.

SEAT-gruppen har mer än 15.000 anställda på sina tre produktionsenheter i Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell där de populära Ibiza, Arona och Leon tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca och Toledo i Tjeckien, Tarraco i Tyskland, Alhambra i Portugal och Mii i Slovakien.

I SEAT Technical Centre arbetar 1000 ingenjörer med innovation och utveckling. Denna ”kunskapsbank” för företaget är också Spaniens största investerare i R&D och har verkat sedan 1975. I linje med företagets åtagande för minskad miljöpåverkan arbetar SEAT mot minskade utsläpp och ökad energieffektivitet, liksom återvinning och resursoptimering.