SEAT Sverige

SEAT ger en förhandstitt på höjdpunkterna inför bilsalongen i Frankfurt

Dela

/ SEAT gav på måndagen en förhandstitt på de största nyheterna inför Frankfurts bilsalong via en videokonferens med sin globale VD, Luca de Meo / Leon CUPRA kommer i en R-version som blir SEAT:s mest kraftfulla modell någonsin / Världspremiär för nya SEAT Arona - den senaste skapelsen från SEAT är beställningsbar redan under september / SEAT inleder samarbete med Amazon när Alexa installeras i framtida bilar / SEAT avslöjar finalisterna i namntävlingen för sin 7-sitsiga SUV / SEAT utvidgar sitt program för gasdrift

Södertälje 04/09/17 - Luca de Meo, SEAT:s globala VD, gav på måndagen en förhandstitt på märkets största nyheter på IAA Motorshow 2017 via en videokonferens.

Nya SEAT Arona och Leon CUPRA R kommer stå i centrum under den första pressdagen på Bilsalongen i Frankfurt. Luca de Meo, SEAT:s globale VD, leder presskonferensen tisdagen den 12 september kl. 12.15 

Den senaste ekonomiska rapporten 
SEAT upplever strålande dagar och har under de senaste fyra åren vuxit med 30%. Förra året såldes drygt 410.000 enheter och rörelseresultatet var 143 miljoner euro. Under de första åtta månaderna 2017 har SEAT sålt mer än 310.000 bilar, vilket motsvarar en ökning med 13% jämfört med föregående år. Detta är det bästa resultatet sedan 2001.

Försäljningsökningen 2017 avspeglas också i SEAT:s bokslut för det första halvåret. Rörelseresultatet ökade med 40,9% under årets första sex månader jämfört med samma period 2016 och nådde rekordnivån 130 miljoner euro. Samtidigt ökade omsättningen med 12,7% till 5 054 miljoner euro under årets inledande sex månader.

CUPRA R SEAT:s mest kraftfulla och mest exklusiva bil – i begränsad upplaga 
Nya SEAT Leon CUPRA R kommer utan tvekan att dra blickarna till sig i montern på IAA 2017. SEAT:s mest kraftfulla personbil någonsin är också den mest exklusiva, inte minst för att den endast finns i 799 exemplar. Nya SEAT Leon CUPRA R kommer att finnas med manuell växellåda (310 PS) med sex växlar och framhjulsdrift. Bilens kaross har även iögonfallande detaljer, med detaljer i kolfiber på fram- och bakspoilern, sidokjolarna samt kopparfärgade sidospeglar. Även fälgarna är kopparfärgade och hjulhusen och fronten har fått en ny, mer kraftfull design runt luftintagen. Nya SEAT Leon CUPRA R kommer att vara tillgänglig i slutet av 2017. 799 lyckliga ägare kommer att kunna njuta av interiören med inslag av kolfiber och koppar, samt ratt och växelspak med Alcantara®. I Sverige kommer det finnas två färger att välja mellan: Midnight Black, Pyrenees Grey.

Bilen har dessutom Brembo-bromsar och ett nytt avgassystem. Den är med andra ord sportigare, men framförallt så är det en unik och oefterhärmlig modell, skapad speciellt för 799 av SEAT:s mest hängivna förare.

Världspremiär för nya SEAT Arona 
Med nya Arona ger sig SEAT in i crossover segmentet. Nya Arona är avsedd för förare som söker en körupplevelse med det lilla extra och tar plats under SEAT Ateca i modellsortimentet. Arona är efter Ibiza den andra modell som byggs på MBQ A0 plattformen. Bilen tillverkas i Martorell och kännetecknas av sin design, höjd, bredd och kompakta cross over mått. Den har avancerad säkerhets- och uppkopplingsteknologi och erbjuder en mängd möjligheter att sätta en personlig touch. Arona är ännu ett steg i SEAT:s största produktoffensiv någonsin och kommer vara beställningsbar i Sverige redan från september.

Alexa, din röststyrda assistent 
SEAT blir den första biltillverkaren i Europa som integrerar Alexa som interaktiv röstservice i sina fordon. Den kommer att vara tillgänglig i Leon och Ateca i slutet av året samt i Ibiza och Arona under nästa år.

SEAT tillkännager sitt partnerskapet med Amazon, som har utvecklat Alexa, på Bilsalongen i Frankfurt. Samarbetet mellan SEAT och Amazon har som målsättning att erbjuda integrerade smarta lösningar och optimera körupplevelsen.

Genom att prata med Alexa kan föraren till exempel hitta rätt destination, närmaste återförsäljare eller en bra restaurang i närheten. Och det bästa är att utvecklingen av Alexa och integrationen i SEAT bara har börjat.

Finalisterna i namntävlingen för SEATs 7-sitsiga SUV 
SEAT erbjöd under sommaren allmänheten möjlighet att rösta fram namn på SEAT:s stora SUV genom tävlingen #SEATseekingName. Totalt fick man in över 100 000 bidrag och ur dessa har namnen på nio geografiska platser i Spanien valts ut. De nio finalisterna är:

Abrera – Aloboran – Aran – Aranda – Avila – Donosti – Tarifa – Tarraco – Telde

SEAT kommer att presentera finalisterna på en presskonferens den 12 september på Bilsalongen i Frankfurt. Från den dagen till den 25 september kan alla rösta på sin favorit på seat.com/seekingnamn och på seat.es/buscanombre. Namnet som får flest röster vinner.

Utvidgat utbud för gasdrift 
Sist, men sannerligen inte minst, visar SEAT styrkan i varumärket med sina bilar med gasdrift. Efter de framgångsrika lanseringarna av gasvarianter av Leon och Mii, så är det dags för SEAT Ibiza. Nya SEAT Ibiza 1.0 TGI kommer att introduceras i Frankfurt som ett bevis på SEAT:s tro på gasdrift som ett rent och effektivt bränsle. Gas är ett hållbart alternativ som fyller tomrummet mellan traditionella bränslen och elmotorn.

Ibiza 1.0 TGI kommer att tillverkas på samma produktionslina som det övriga modellprogrammet tack vare flexibiliteten i den modulära MQB A0-plattformen. Ibiza 1.0 TGI är utrustad med tre bränsletankar: en för bensin och två för gas. Motorn fungerar lika bra oavsett bränsle med en total körsträcka på drygt 1200 kilometer (390 med gasdrift), med CO2-utsläpp för CNG på bara 88 g/km. Ingen annan teknologi är i närheten av Ibiza 1.0 TGI när det gäller körsträcka. Jämfört med elbilar, så behöver föraren aldrig vara nervös för att batteriet eller bränslet ska ta slut. Ibiza 1.0 TGI Style är ekonomisk att köra tack vare priset på CNG och den bränsleeffektiva motorn.

För ytterligare information kontakta 
Henrik Looser, Marknad & PR chef SEAT Sverige på 072-512 84 24 eller henrik.looser@seat.se 
  
SEAT är det enda företaget med full kapacitet för att designa, utveckla, tillverka och marknadsföra bilar i Spanien. SEAT ingår i Volkswagengruppen och har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona). Det multinationella företaget exporterar 81% av sina fordon och har mer än 1700 återförsäljare i över 80 länder. 2016 nådde SEAT ett rörelseresultat på 143 miljoner euro, det största i företagets historia, och sålde drygt 410.000 fordon globalt.

I Sverige sålde SEAT 5707 bilar under 2016, en ökning med 34 procent med en marknadsandel på1,53 procent. SEAT är starkast på privatbilsmarknaden.

SEAT-gruppen har mer än 14.500 anställda på sina tre produktionsenheter i Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell där de populära Ibiza och Leon tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca och Toledo i Tjeckien, Alhambra i Portugal och Mii i Slovakien.

I SEAT Technical Centre arbetar 1000 ingenjörer med innovation och utveckling. Denna ”kunskapsbank” för företaget är också Spaniens största investerare i R&D och har verkat sedan 1975. I linje med företagets åtagande för minskad miljöpåverkan arbetar SEAT mot minskade utsläpp och ökad energieffektivitet, liksom återvinning och resursoptimering.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är ett internationellt bilmärke som ingår i Volkswagen Group. SEAT utvecklar och producerar modeller med högt teknikinnehåll som särskiljer sig genom sin uttrycksfulla design. 

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

SEATs nya 7-sitsiga SUV kommer heta SEAT Tarraco20.2.2018 11:16Pressmeddelande

/ För första gången har SEAT låtit sina fans bestämma namnet på en av sina modeller genom en omröstning. Mer än 146.000 personer från 134 länder deltog i omröstningen. / Det vinnande alternativet Tarraco fick mer än 35% av rösterna och kommer därmed namnge SEATs nya 7-sitsiga SUV / Den 7-sitsiga SUVen lanseras i slutet av 2018 Södertälje, 20/02/2018. – SEAT Tarraco. Det är namnet på SEATs tredje SUV. Namnet bestämdes genom en omröstning bland SEAT fans. Omröstningen startade under sommaren 2017 och totalt deltog 146 124 personer från 134 länder i tävlingen #SEATseekingName. Det vinnande alternativet blev Tarraco som fick 35% av rösterna. Tarraco är det historiska namnet på Tarragona som ligger strax söder om SEATs hemstad Barcelona och är en av de äldsta romerska bosättningarna på den Iberiska halvön. Staden har ett rikt arv av kultur, historia och arkitektur och en ungdomlig känsla vilket är värden som är i linje med SEATs kärnvärden och vad SEAT vill förmedla med sina bilar. Tarraco

CUPRA: Ett nytt märke är fött31.1.2018 16:20Pressmeddelande

Södertälje, 31/01/2018 – Det är nu officiellt att SEATs populära prestandalinje CUPRA kommer positioneras som ett eget märke under SEATs regi. Det nya märket heter CUPRA och idag släpps de första officiella bilderna på den nya CUPRA-logotypen som också ger en glimt av vad CUPRA kommer att bli. CUPRA har alltid varit den sportigaste upplevelsen inom SEAT familjen och får nu en egen själ, ett eget DNA och sin egen identitet. Alla nya CUPRA-modeller kommer förses med den nya CUPRA-logotypen. Det nya CUPRA-märket gör sin officiella debut den 22 februari under ett event i Barcelona. Efter detta kommer de första CUPRA-modellerna introduceras för allmänheten i början av mars under Geneva International Motor Show. I samband med att den nya logotypen presentaras lanseras också en officiella hemsida för det nya varumärket: www.cupraofficial.com SEAT är det enda företaget med full kapacitet för att designa, utveckla, tillverka och marknadsföra bilar i Spanien. SEAT ingår i Volkswagengruppen och h

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum