SEAT Sverige

SEAT kommer till Genèves bilsalong i toppform

Dela

Fortsatt stark tillväxt för SEAT

/ SEAT kommer till Genèves bilsalong i toppform. Hittills i år har försäljningen globalt ökat med +23.1% jämfört med 2017
/ SEAT är ett av Europas snabbast växande bilmärke och SEAT Sverige har ökat antalet order med över 30% under januari-februari
/ Genève blir den offentliga premiären för det nya märket CUPRA och internationell debut för CUPRA e-Racer världens första 100% elektriska racingbil
/ CUPRA Ateca blir första CUPRA modellen och kommer till Sverige under hösten
/ SEAT Arona kommer som första SUV:en i sitt segment med gasdrift
/ SEAT är första bilmärke att inkludera Shazam i sina bilar

Genève, 06/03/2018. –SEAT har inlett 2018 starkt och fortsätter att visa tvåsiffriga tillväxttal. Under februari ökade försäljningen med 25,9% jämfört med samma period 2017 och sett till hela året har 78.800 bilar levererats vilket är en ökning med 23.1% jämfört med 2017.

SEAT Sverige har inlett 2018 starkt med 31% högre orderingång jämfört med samma period 2017. Ökningen beror delvis på lanseringen av nya Arona men även på en stark försäljning av nya Ibiza.

SEAT har även lyckats bibehålla en stark tillväxt på hemmamarknaden Spanien där försäljningen under de första 2 månaderna nådde 17.100 bilar (+18.1%) tätt följt av Tyskland som levererade 13.700 under samma period (+15.0%). SEAT Vice-President för Sales and Marketing Wayne Griffiths poängterade att ”vi har haft en fantastisk tillväxt under årets 2 första månader. SEAT är ett av de snabbast växande märkena i bilbranschen och vi ökar våra andelar på strategiskt viktiga marknader. Han tillägger även att ”SEAT Arona är populär på alla våra marknader liksom Leon, Ibiza och Ateca. Utöver det kommer lanseringen av CUPRA tillföra en ytterligare en positiv effekt och ge oss en möjlighet att nå nya målgrupper i framtiden.”

CUPRA, resultatet av en genuin kärlek till bilar
Den största nyheten på årets Genèvesalong är introduktionen av märket CUPRA som gör sin officiella debut i Genève. SEAT och CUPRA presenteras sida vid sida. Med CUPRA vill SEAT kunna attrahera kunder som vill vara unika och ställer höga krav på kvalitét men som inte nödvändigtvis söker lyx. I Genève presenteras den första modellen i SUVen CUPRA Ateca som med sina 300hk, 4Drive och förfinad DSG växellåda kommer erbjuda en helt ny prestanda i sitt segment. CUPRA Ateca kommer till Sverige redan under hösten 2018 och kommer garanterat dra blickarna till sig.

CUPRA e-Racer, världens första 100% elektriska racingbil redo för banan
I Genève presenterar CUPRA också en helt ny e-Racer som blir världens första 100% elektriska racing bil. CUPRA e-Racer reflekterar det engagemang CUPRA har för racing samtidigt som CUPRA vill ta täten i utvecklingen mot en mer hållbar utveckling inom motorsport. CUPRA e-Racer kommer vara en sann motorsportbil som genererar från 300 kW löpande kraft och upp till 500kW som toppkraft.

SEAT Arona, den första SUVen i sitt segment med gasdrift
SEAT fortsätter sin satsning på gasdrift och i Genève presenteras bland annat Ibiza 1.0 TGI FR – en sportig FR-modell med gasdrift. SEAT har ett av de mest omfattande modellprogrammen för gasdrift och kommer inom ett par månader även lansera Arona TGI med gasdrift. Med detta blir SEAT först i segmentet att erbjuda gasdrift.

Första bilmärke att integrera Shazam i våra bilar
SEAT presenterar också sina senaste nyheter inom digitalisering och uppkoppling i Genève i form av en ny digitala cockpit och inte minst integreringen av musiktjänsten Shazam i våra bilar. Redan under april kommer Shazam finnas tillgänglig i SEATs fordon och med detta fortsätter SEAT sin strävan efter att förse sina kunder med en uppkopplad och säker förarmiljö.           

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är det enda företaget med full kapacitet för att designa, utveckla, tillverka och marknadsföra bilar i Spanien. SEAT ingår i Volkswagengruppen och har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona). Det multinationella företaget exporterar 81% av sina fordon och har mer än 1700 återförsäljare i över 80 länder. 2017 sålde SEAT 468.400 fordon globalt.

I Sverige sålde SEAT 6495 bilar under 2017, en ökning med 9 procent med en marknadsandel på 1,64 procent. SEAT är starkast på privatbilsmarknaden.

SEAT-gruppen har mer än 14.500 anställda på sina tre produktionsenheter i Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell där de populära Ibiza och Leon tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca och Toledo i Tjeckien, Alhambra i Portugal och Mii i Slovakien.

I SEAT Technical Centre arbetar 1000 ingenjörer med innovation och utveckling. Denna  ”kunskapsbank” för företaget är också Spaniens största investerare i R&D och har verkat sedan 1975. I linje med företagets åtagande för minskad miljöpåverkan arbetar SEAT mot minskade utsläpp och ökad energieffektivitet, liksom återvinning och resursoptimering.