SEAT Sverige

SEAT och CUPRA - 2020, ett år av utmaningar och framgång

Dela

Trots betydande produktionsbortfall och dämpad försäljning i bilbranschen kan SEAT och CUPRA se tillbaka på ett framgångsrikt år. När den pandemidrabbade bilmarknaden minskade nybilsregistreringarna med 18% jmf med föregående år ökade SEAT och CUPRA sina marknadsandelar och intog en 10:e plats på svenska bilmarknaden.

CUPRAs nya modellprogram
CUPRAs nya modellprogram
  • SEAT och CUPRA ökar sina marknadsandelar under 2020 på en vikande marknad och intar 10:e plats på svenska personbilsmarknaden
  • SEAT företagsförsäljning* ökade med +31% jmf med 2019 samtidigt som den totala företagsmarknaden sjönk med -10,5%
  • Under 2020 lanserade CUPRA sitt nya modellprogram och utökade sitt återförsäljarnätverk. En god grund för målsättningen att mer än fördubblad volym under 2021

Södertälje, 12 januari 2021, Covid-19 präglade år 2020 med hårda restriktioner som bidrog till betydande produktionsbortfall och dämpad försäljning i bilbranschen. Trots utmaningarna kan ändå SEAT och CUPRA se tillbaka på ett framgångsrikt år. När den pandemidrabbade bilmarknaden minskade nybilsregistreringarna med 18% jmf med föregående år ökade SEAT och CUPRA sina marknadsandelar med 9% vilket gav en 10:e plats på den totala svenska personbilsmarknaden.

”Jag är mycket stolt över vår framgång under 2020 som är ett direkt resultat av vår långsiktiga plan för SEAT och CUPRA. Vi har idag några av marknadens mest lojala kunder, en stark produktutveckling, bra samarbetspartners samt mycket duktiga och drivna återförsäljare och verkstäder.” säger Per Brinkenberg märkeschef SEAT och CUPRA Sverige och fortsätter, ”Nu har vi laddat för att ta nästa steg i vår långsiktiga plan där vi även inkluderar ett tredje varumärke SEAT MÓ med fokus på mikromobilitet.”

Fleet skördar framgång
Företagsförsäljningen hos SEAT och CUPRA ökade under 2020 med +31% jmf med 2019 samtidigt som den totala företagsmarknaden sjönk med -10,5% samma period. SEAT och CUPRA fortsätter att växa inom det viktiga tjänstebilssegmentet där de största framgångarna rönts inom offentlig sektor. SEAT toppar registreringarna med klimatsmarta gasbilar som i Sverige kan drivas på förnybar och fossilfri biogas. SEAT och CUPRA erbjuder ytterligare miljösmarta alternativ till företagsmarknaden med en rad nya plug-in hybrider; nya SEAT Leon e-Hybrid, nya CUPRA Leon e-Hybrid, CUPRA Formentor e-Hybrid och SEAT Tarraco e-Hybrid.

CUPRA utmanar med prestanda
Under 2020 utökade CUPRA sitt återförsäljarnätverk, idag 24 anläggningar, på Svenska marknaden samt lanserade sitt nya modellprogram, CUPRA Formentor, CUPRA Leon e-Hybrid och CUPRA Ateca. Med en framgångsrik start i ryggen siktar utmanarmärket på en mer än fördubblad volym under 2021. Inte minst med hjälp av ytterligare klimatsmarta alternativ som CUPRA Formentor e-Hybrid och märkets första helt eldrivna modell CUPRA el-Born.

SEAT och CUPRA erbjuder framtidens fordon
Framtiden är elektrisk, men i omställningen till en mer klimatsmart svensk fordonsflotta behövs en mix av hållbara teknologier och drivmedel, exempelvis gasbilar, plug-in hybrider och rena elbilar. Redan idag har SEAT och CUPRA ett brett utbud av dessa drivlinor men kompletterar med två nya plug-in hybrider, CUPRA Formentor e-Hybrid och SEAT Tarraco e-Hybrid under första kvartalet 2021. Under samma kvartal lanseras också nya SEAT Leon Sportstourer TGI och efter sommaren kommer CUPRA el-Born, märkets första rena elbil, baserad på MEB-plattformen.

*Definition av företagsförsäljning och företagsmarknaden i Sverige enligt Vroom, ”Vanliga företag”, Leasingbolag, Stat, Kommun, Landsting, Taxi, transport.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

CUPRAs nya modellprogram
CUPRAs nya modellprogram
Ladda ned bild
Laddbara modeller från SEAT; SEAT Leon e-Hybrid, SEAT Leon Sportstourer e-Hybrid, SEAT Tarraco e-Hybrid.
Laddbara modeller från SEAT; SEAT Leon e-Hybrid, SEAT Leon Sportstourer e-Hybrid, SEAT Tarraco e-Hybrid.
Ladda ned bild
CUPRA Formentor e-Hybrid
CUPRA Formentor e-Hybrid
Ladda ned bild
SEAT Leon e-Hybrid
SEAT Leon e-Hybrid
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är det enda bilföretag som designar, konstruerar, tillverkar och marknadsför sina bilar i Spanien. Det multinationella företaget, som ingår i Volkswagen-koncernen, har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona), säljer bilar under varumärkena SEAT och CUPRA, företagets tredje varumärke SEAT MÓ fokuserar på mikromobilitetsprodukter och -tjänster avsedda för städer. SEAT exporterar 81% av sina bilar och är verksamt i 75 länder.

SEAT har fler än 15.000 anställda och tre produktionsanläggningar – Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell, där modellerna SEAT Ibiza, SEAT Arona, CUPRA Formentor och hela Leon familjen tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca i Tjeckien, SEAT Tarraco i Tyskland, SEAT Alhambra i Portugal och Mii electric, SEATs första helt eldrivna bil, i Slovakien. Till dessa anläggningar ska läggas SEAT:CODE, företagets center för mjukvaruutveckling, beläget i centrala Barcelona.

Fram t.o.m. 2025 kommer SEAT att investera 5 miljarder euro i R&D-projekt för fordonsutveckling, speciellt för att elektrifiera modellutbudet och vidareutveckla företagets anläggningar. Företaget har som målsättning att fabriken i Martorell ska vara koldioxidneutral år 2050.

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

SEAT S.A. och Volkswagen-koncernen investerar över 7 miljarder euro för att elektrifiera Spanien23.3.2022 11:25:49 CET | Pressmeddelande

Detta handlar om den enskilt största industriinvesteringen i Spaniens historia. Programmet Future: Fast Forward kommer att inkludera uppförandet av en battericellsfabrik i Valencia. Alla planer och investeringar är fortfarande föremål för ett slutgiltigt godkännande av medel från den spanska regeringens strategiska projekt PERTE, som syftar till ekonomisk återhämtning och omställning av industrin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum