SEAT Sverige

SEAT och CUPRA når nya rekord i Sverige

Dela
  • I augusti levererade SEAT 1.277 bilar i Sverige, nytt rekord för en separat månad.
  • Under augusti sålde den spanska biltillverkaren totalt 42.100 bilar och slog det tidigare rekordet från ifjol
  • Hittills i år har SEAT levererat 411.600 bilar vilket också det är nytt rekord
  • CUPRA-försäljningen ökade med 70% t.o.m. augusti
  • CUPRA Tavascan och SEAT Tarraco PHEV stjärnorna på årets bilsalong i Frankfurt

Martorell, 6 september 2019. SEAT visade ökad försäljning även i augusti. Effekten av nya WLTP, som ledde till en kraftig ökning av antalet registreringar i Europa under augusti månad förra året och en minskning av dem under samma månad i år, hindrade inte SEAT från att slå nytt månadsrekord. I augusti levererade företaget 42.100 bilar vilket är 2% fler än under samma månad förra året (41.200) och 41,6% mer än under augusti 2017 (29.700).

Hittills i år har SEAT levererat 411.600 bilar – en ökning med 7,2% jämfört med i fjol (januari-augusti 2018: 384.000). Denna försäljningssiffra innebär att SEAT slog sitt tidigare rekord, satt under samma period förra året.

Även CUPRA*-försäljningen fortsatte sin uppåtgående trend och steg under januari - augusti med 70,6% till totalt 17.100 bilar. Med fyra månader kvar till årsskiftet, har det nya bilmärket med råge redan sålt mer än man gjorde under hela 2018 (14.400 bilar).

Wayne Griffiths, Vice-president for Sales and Marketing på SEAT tillika VD för CUPRA, betonade att ”augustiresultatet är en fortsättning på den prestationsnivå vi lyckats upprätthålla i Europa under 2019 – trots en tuff miljö har vi ökat vår försäljning och vunnit marknadsandelar, månad efter månad. Vi räknar med att våra resultat fortsätter att förbättras och att vi kommer att upprätthålla denna tillväxt under resten av året.”

SEAT:s globala försäljning steg från januari till augusti, främst beroende på resultaten i Tyskland, Frankrike och Italien. Tyskland (94.800 fordon; en ökning med 14,1%), Spanien (80.000; +1,2%) och Storbritannien (46.800; +3,5%) är fortsatt de ledande marknaderna när det gäller volymerna. I Tyskland och Storbritannien slog SEAT:s försäljning under januari-augusti nytt rekord, och i Spanien var SEAT fortsatt det mest sålda märket. Här lyckades man även dryga ut sin ledning till konkurrenterna ytterligare. Frankrike och Italien kompletterar listan över de 5 största marknaderna. Här ökade försäljningen med 14,9% (24.800 bilar) resp. med 20,7% (18.400).

På svenska marknaden visade SEAT återigen en tvåsiffrig försäljningsökning (6.300; +21,8%). I augusti levererade SEAT inte mindre än 1.277 bilar i Sverige vilket är nytt rekord för en separat månad. Marknadsandelen i Sverige steg till 2,9% totalt i år befäster därmed sin topp 10 position.

-Vi ser ett stort intresse för våra modeller och vi har väldigt attraktiva erbjudande. Vi har idag ett brett modellutbud som passar alla, från den rymliga småbilen Ibiza till vår mindre SUV Arona, upp till 7-sitsiga SUVen Tarraco. Vi har många motoralternativ och flera biogasmodeller. Med märket CUPRA har vi även våra prestandamodeller. Inom någon vecka lanserar vi vår första elbil Mii electric. Jag vill verkligen uppmana till att besöka en av våra 45 duktiga SEAT-återförsäljare för en provkörning, säger Per Brinkenberg.  

Bilsalongen i Frankfurt mer elektrisk än någonsin

SEAT kommer att finnas med på den internationella bilsalongen i Frankfurt som slår upp sina portar den 10 september med tydlig inriktning på elmobilitet. Efter tillkännagivandet av Mii electric och el-Born, SEAT:s två första helt eldrivna modeller, kommer CUPRA att presentera den nya konceptbilen Tavascan, som är märkets första elbil. Dessutom kommer SEAT att avtäcka nya Tarraco PHEV, den första laddhybriddrivna SUV:en i modellutbudet.

 

*Resultatet inräknat i SEAT:s totala försäljningssiffra.

För mer information

Märkeschef SEAT och CUPRA Sverige

Per Brinkenberg

0705-76 11 20

per.brinkenberg@seat.se

PR- och marknadschef SEAT och CUPRA Sverige

Helena Tufvesson

0701-64 78 37

helena.tufvesson@seat.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är ett internationellt bilmärke som ingår i Volkswagen Group. SEAT utvecklar och producerar modeller med högt teknikinnehåll som särskiljer sig genom sin uttrycksfulla design. 

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

SEAT rekordökar försäljningen med 37% i september14.10.2019 11:09:49 CESTPressmeddelande

Under september sålde den spanska biltillverkaren 43.200 bilar och kunde därmed notera sitt bästa resultat för månaden hittills SEAT har redan levererat 454.800 bilar hittills i år, en ökning med till 9,4% – också det rekord Leveranserna av CUPRA steg med 75% från januari t.o.m. september SEAT satte nya försäljningsrekord även på svenska marknaden. Martorell, 14 oktober 2019. Ny milsten för SEATs försäljning globalt: Från januari t.o.m. september i år har företaget levererat 454.800 bilar, vilket är 9,4% fler än under samma period förra året (415.600 bilar). Resultatet är det högsta någonsin i företagets historia och överträffar med råge det tidigare rekordet från januari till september 2018. SEATs försäljning sköt i höjden med 36,7% förra månaden till totalt 43.200 fordon (2018: 31.600). Ökningen kan delvis tillskrivas effekterna av att WLTP-reglerna trädde i kraft i september 2018, vilket ledde till att försäljningskurvan böjde av starkt uppåt under juli och augusti 2018 för att seda

SEAT deltar i nytt EU-projekt för framställning av biogas ur avfall27.9.2019 09:06:52 CESTPressmeddelande

Den spanska biltillverkaren ska testa att köra på biometan från kommunala avfallsanläggningar Projektet, som får en budget på ca 46 miljoner kronor, beräknas pågå till 2023. Martorell, 27 september 2019. SEAT kommer de närmaste fyra åren att delta i projektet Life Landfill Biofuel som syftar till att ta tillvara förnybar gas från kommunala soptippar. Nu har projektet fått klartecken från EU-kommissionen. Målsättningen är att uppnå effektivare energihantering genom att ta tillvara biometan från vanligt förekommande inhemska energikällor. Projektet, som kommer att utvecklas i samarbete med andra parter, pågår fram till 2023 och får en budget på totalt 4,3 miljoner euro (ca 46 milj. kr) av vilka EU-kommissionen bidrar med 55%. Andrew Shepherd, som är den på SEAT som ansvarar för biogasprojekt, betonade att: ”det här projektet innebär en möjlighet till betydande framsteg inom forskningen och utvecklingen av biometan som drivmedel. Vårt slutliga mål är att ha bringat ner CO2-utsläppens milj

SEAT:s omfattande elbilsoffensiv presenteras på bilsalongen i Frankfurt10.9.2019 16:11:20 CESTPressmeddelande

CUPRA avtäcker konceptbilen Tavascan – märkets första helt eldrivna bil I slutet på nästa år lanseras laddhybriden SEAT Tarraco Mii electric möjliggör hållbar mobilitet för en bredare målgrupp Mattias Ekström ny e-ambassadör för CUPRA Frankfurt, 10 september 2019. När SEAT kommer till årets upplaga av den internationella bilsalongen i Frankfurt, har man lagt i högsta växeln för sin elbilsoffensiv. Efter tillkännagivandet av SEAT Mii electric och el-Born, företagets två första helt eldrivna modeller, kommer CUPRA nu att presentera den nya konceptbilen Tavascan på årets Frankfurt-salong. Där får den sällskap av nya SEAT Tarraco FR PHEV, den spanska biltillverkarens första SUV-laddhybrid, och den fjärde elbilsmodellen av de sex som företaget meddelat att man ska lansera till 2021. CUPRA Formentor är den första modell som utvecklats speciellt för CUPRA, en plugg-in-hybrid av CUV-modell och är planerad att lanseras under nästa år. Därefter blir konceptbilen Tavascan CUPRAs första helelektri

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum