SEAT Sverige

SEAT och CUPRA når nya rekord i Sverige

Dela
  • I augusti levererade SEAT 1.277 bilar i Sverige, nytt rekord för en separat månad.
  • Under augusti sålde den spanska biltillverkaren totalt 42.100 bilar och slog det tidigare rekordet från ifjol
  • Hittills i år har SEAT levererat 411.600 bilar vilket också det är nytt rekord
  • CUPRA-försäljningen ökade med 70% t.o.m. augusti
  • CUPRA Tavascan och SEAT Tarraco PHEV stjärnorna på årets bilsalong i Frankfurt

Martorell, 6 september 2019. SEAT visade ökad försäljning även i augusti. Effekten av nya WLTP, som ledde till en kraftig ökning av antalet registreringar i Europa under augusti månad förra året och en minskning av dem under samma månad i år, hindrade inte SEAT från att slå nytt månadsrekord. I augusti levererade företaget 42.100 bilar vilket är 2% fler än under samma månad förra året (41.200) och 41,6% mer än under augusti 2017 (29.700).

Hittills i år har SEAT levererat 411.600 bilar – en ökning med 7,2% jämfört med i fjol (januari-augusti 2018: 384.000). Denna försäljningssiffra innebär att SEAT slog sitt tidigare rekord, satt under samma period förra året.

Även CUPRA*-försäljningen fortsatte sin uppåtgående trend och steg under januari - augusti med 70,6% till totalt 17.100 bilar. Med fyra månader kvar till årsskiftet, har det nya bilmärket med råge redan sålt mer än man gjorde under hela 2018 (14.400 bilar).

Wayne Griffiths, Vice-president for Sales and Marketing på SEAT tillika VD för CUPRA, betonade att ”augustiresultatet är en fortsättning på den prestationsnivå vi lyckats upprätthålla i Europa under 2019 – trots en tuff miljö har vi ökat vår försäljning och vunnit marknadsandelar, månad efter månad. Vi räknar med att våra resultat fortsätter att förbättras och att vi kommer att upprätthålla denna tillväxt under resten av året.”

SEAT:s globala försäljning steg från januari till augusti, främst beroende på resultaten i Tyskland, Frankrike och Italien. Tyskland (94.800 fordon; en ökning med 14,1%), Spanien (80.000; +1,2%) och Storbritannien (46.800; +3,5%) är fortsatt de ledande marknaderna när det gäller volymerna. I Tyskland och Storbritannien slog SEAT:s försäljning under januari-augusti nytt rekord, och i Spanien var SEAT fortsatt det mest sålda märket. Här lyckades man även dryga ut sin ledning till konkurrenterna ytterligare. Frankrike och Italien kompletterar listan över de 5 största marknaderna. Här ökade försäljningen med 14,9% (24.800 bilar) resp. med 20,7% (18.400).

På svenska marknaden visade SEAT återigen en tvåsiffrig försäljningsökning (6.300; +21,8%). I augusti levererade SEAT inte mindre än 1.277 bilar i Sverige vilket är nytt rekord för en separat månad. Marknadsandelen i Sverige steg till 2,9% totalt i år befäster därmed sin topp 10 position.

-Vi ser ett stort intresse för våra modeller och vi har väldigt attraktiva erbjudande. Vi har idag ett brett modellutbud som passar alla, från den rymliga småbilen Ibiza till vår mindre SUV Arona, upp till 7-sitsiga SUVen Tarraco. Vi har många motoralternativ och flera biogasmodeller. Med märket CUPRA har vi även våra prestandamodeller. Inom någon vecka lanserar vi vår första elbil Mii electric. Jag vill verkligen uppmana till att besöka en av våra 45 duktiga SEAT-återförsäljare för en provkörning, säger Per Brinkenberg.  

Bilsalongen i Frankfurt mer elektrisk än någonsin

SEAT kommer att finnas med på den internationella bilsalongen i Frankfurt som slår upp sina portar den 10 september med tydlig inriktning på elmobilitet. Efter tillkännagivandet av Mii electric och el-Born, SEAT:s två första helt eldrivna modeller, kommer CUPRA att presentera den nya konceptbilen Tavascan, som är märkets första elbil. Dessutom kommer SEAT att avtäcka nya Tarraco PHEV, den första laddhybriddrivna SUV:en i modellutbudet.

 

*Resultatet inräknat i SEAT:s totala försäljningssiffra.

För mer information

Märkeschef SEAT och CUPRA Sverige

Per Brinkenberg

0705-76 11 20

per.brinkenberg@seat.se

PR- och marknadschef SEAT och CUPRA Sverige

Helena Tufvesson

0701-64 78 37

helena.tufvesson@seat.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är ett internationellt bilmärke som ingår i Volkswagen Group. SEAT utvecklar och producerar modeller med högt teknikinnehåll som särskiljer sig genom sin uttrycksfulla design. 

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

SEAT skapar speciell avdelning för urban mobilitet och presenterar nytt e-Scooterkoncept20.11.2019 08:29:23 CETPressmeddelande

SEAT Urban Mobility kommer att utveckla mobilitetslösningar för städer Premiärvisning av SEATs helelektriska koncept ”e-Scooter”och nya ”e-Kickscooter” Nyheterna presenteras under Smart City Expo World Congress i Barcelona Barcelona, 20 november 2019. På den 9:e upplagan av Smart City Expo World Congress, presenterade SEAT ett verkligt genombrott – eller snarare tre – i företagets Urban Mobility-strategi. För det första kommer företaget att inrätta en strategisk affärsenhet speciellt för urban mobilitet, vidare presenterar man sitt nya elsparkcykel-koncept ”e-Kickscooter”, och för det tredje även sin första eldrivna scooter ”e-Scooter” i SEATs snart 70-åriga historia. Den nya affärsenheten kommer att omfatta alla produkter, tjänster och plattformsbaserade mobilitetslösningar. Först i tidplanen ligger lanseringen av e-Scooter nästa år. Även ett nytt e-Kickscooter koncept, som kompletterar det produktutbud som inleddes med SEAT EXS i fjol, kommer att hamna under SEAT Urban Mobilitys ving

SEAT Mii electric – gör elmobiliteten överkomlig för fler13.11.2019 08:15:26 CETPressmeddelande

SEAT Mii electric gör det möjligt för fler att köpa elbil. Priset för SEAT:s första eldrivna modell ligger nämligen på samma nivå som för en bil med förbränningsmotor, och ägarkostnaderna är låga. Med en effekt på 83 hk och ett litiumjonbatteri på 32,3 kWh kombinerar Mii electric dynamisk prestanda med smarta funktioner som gör den till den idealiska bilen för stan. Mii electric gör 0 till 50 km/h på pigga 3,9 sekunder och har en räckvidd på upp till 260 km. Denna helelektriskt drivna stadsbil erbjuder flera olika laddningsmöjligheter, och batteriet kan snabbladdas på bara 1 timme (med 40 kW likström (DC)). Mii electric är först ut i SEAT:s elbilsfamilj, en familj som väntar tillökning flera gånger om de närmaste åren. Martorell, Spanien, 13 november 2019. Marknaden för eldrivna bilar växer i takt med att allt fler konsumenter inser fördelarna med att ställa om från traditionella bränslen till mer hållbara alternativ. SEAT möter dessa utmaningar genom att utveckla bilar som lever upp t

SEAT ökade försäljningen med 93% på den svenska marknaden i oktober12.11.2019 09:23:48 CETPressmeddelande

Bästa oktobermånaden för den spanska biltillverkaren någonsin: 43.900 sålda bilar globalt. En försäljningsökning med 30% i jämförelse med föregående år Sedan januari i år har SEAT ökat sin försäljning med 11,1% – nästan en halv miljon bilar har levererats totalt under perioden vilket är nytt rekord För CUPRA ökade leveranserna med 79% under perioden januari-oktober. Försäljningen i Sverige har ökat med 27,4% januari-oktober. Södertälje, 12 november 2019. SEAT passar på att sätta nytt försäljningsrekord två månader före årsskiftet. Från januari t.o.m. oktober i år har företaget levererat 498.700 bilar, vilket är 11,1% fler än under samma period förra året (449.000 bilar). Resultatet innebär att SEAT slagit det tidigare försäljningsrekordet (satt i fjol) med 50.000 bilar för samma period. Förra månaden fortsatte den starkt stigande trenden från i september, och försäljningen steg igen över 30%-strecket. Totalt sålde företaget 43.900 bilar globalt; 31,3% fler än under oktober förra året (

SEAT ger sig in på MC-marknaden med en helelektrisk ”eScooter”7.11.2019 07:17:10 CETPressmeddelande

SEAT eScooter concept premiärvisas på Barcelona Smart City Expo World Congress den 19 november 2020 börjar SEAT försäljningen av sin 100% elektriska motorcykel som motsvarande en 125-kubikare SEAT eScooter kommer finnas tillgänglig för både privatpersoner och fordonspooler Martorell, Spanien, 6 november 2019. Med SEAT eScooter concept ger sig nu den spanska biltillverkaren in på motorcykelmarknaden och breddar därigenom sitt engagemang för hållbar mobilitet i städerna ytterligare. 2020 börjar företaget sälja sin egen eldrivna motorcykel, motsvarande en 125 cc-modell. Premiärvisningen sker på Smart City Expo World Congress i Barcelona den 19 november. Nya SEAT eScooter concept ingår i företagets urbana mobilitetsstrategi vars fokus ligger på att tillhandahålla hållbara transportlösningar för städer. Redan vid förra Mobile World Congress lät SEAT meddela att man kommer gå i spetsen för Volkswagens-koncernens mikromobilitetsstrategi. I denna ingår också konceptbilen SEAT Minimó, liksom SE

Lucas Casasnovas ny chef för urban mobilitet på SEAT31.10.2019 08:40:31 CETPressmeddelande

Casasnovas kommer att leda företagets mobilitetsverksamhet och ansvara för strategin Casasnovas, som fram till nu varit Global Director of Product Marketing, har mer än 25 års branscherfarenhet SEAT presenterar flera mobilitetsnyheter på Barcelona Smart City Expo World Congress Martorell, Spanien, 31 oktober 2019. Lucas Casasnovas (född i Barcelona 1971) har utsetts till chef för urban mobilitet på SEAT, en avdelning som kommer att omfatta alla företagets projekt inom ny urban mobilitet, däribland XMOBA och Respiro. Fram till idag har Casasnovas varit Global Director of Product Marketing på SEAT. Han kommer framöver att rapportera till Wayne Griffiths, Vice-president for Sales and Marketing tillika CEO för CUPRA. Efter en anställning på Roland Berger Consulting, började Casasnovas att arbeta på Volkswagens Marketing and Operations-avdelning i Spanien. 2010 flyttade han till Tyskland i samband med att han utsetts till Global Launch Director på Volkswagen AG där han stannade till 2015 då

SEAT rekordökar försäljningen med 37% i september14.10.2019 11:09:49 CESTPressmeddelande

Under september sålde den spanska biltillverkaren 43.200 bilar och kunde därmed notera sitt bästa resultat för månaden hittills SEAT har redan levererat 454.800 bilar hittills i år, en ökning med till 9,4% – också det rekord Leveranserna av CUPRA steg med 75% från januari t.o.m. september SEAT satte nya försäljningsrekord även på svenska marknaden. Martorell, 14 oktober 2019. Ny milsten för SEATs försäljning globalt: Från januari t.o.m. september i år har företaget levererat 454.800 bilar, vilket är 9,4% fler än under samma period förra året (415.600 bilar). Resultatet är det högsta någonsin i företagets historia och överträffar med råge det tidigare rekordet från januari till september 2018. SEATs försäljning sköt i höjden med 36,7% förra månaden till totalt 43.200 fordon (2018: 31.600). Ökningen kan delvis tillskrivas effekterna av att WLTP-reglerna trädde i kraft i september 2018, vilket ledde till att försäljningskurvan böjde av starkt uppåt under juli och augusti 2018 för att seda

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum