SEAT Sverige

SEAT ökar på en vikande företagsmarknad

Dela

SEATs långsiktiga strategi och kontinuerliga satsning på gasdrivna fordon bär frukt, på en svikande företagsmarknad* ökar varumärkets företagsförsäljning markant. SEAT Sveriges Fleet Sales Manager, Marcus Akmal, förutspår fortsatta framgångar med en mix av hållbara drivlinor från SEAT och CUPRA så som plug-in hybrider, gasfordon och rena elbilar.

SEAT erbjuder ett stort utbud av modeller och hållbara drivlinor.
SEAT erbjuder ett stort utbud av modeller och hållbara drivlinor.
  • SEATs företagsförsäljning ökar med 45% samtidigt som den totala företagsmarknaden* i landet tvärtemot går nedåt med -10,3%
  • SEAT ligger 1:a i antalet registrerade gasfordon på svenska marknaden, det motsvarar en andel på 35%
  • Framtidens klimatsmarta fordonsflotta är en mix av hållbara technologier och drivmedel

Södertälje, 9 november 2020, SEAT är bilmärket som går mot strömmen, hittills i år har varumärkets företagsförsäljning ökat med 45% samtidigt som den totala företagsmarknaden* i landet tvärtemot gått ned med -10,3%. Anledningen till den stora ökningen för SEAT ligger framförallt i företagets långsiktiga strategi och satsning på gasdrivna fordon.

Av 2870 st. registrerade gasdrivna fordon under 2020 har SEAT levererat över 1000 st., det motsvarar ca. 35% av alla registrerade gasbilar hittills i år. Det gör att SEAT kvalar in på en 1:a plats i den totala registreringsstatistiken i Sverige inom gasbilsförsäljningen.

SEAT Sveriges Fleet Sales Manager, Marcus Akmal, förklarar framgången, ”Tack vare vår starka närvaro samt långsiktiga och kontinuerliga arbete med gasbilar så lyckas vi öka våra andelar på en fallande marknad vilket är mycket glädjande.” Marcus fortsätter “Nu med introduktionen av plug-in hybrider från både SEAT och CUPRA, tillsammans med rena elbilar och vårt starka utbud av gasdrivna modeller, står vi oss väl rustade inför framtiden.”

En framtida klimatomställning, där vi går mot en mer klimatsmart fordonsflotta, tror inte SEAT att vi löser med bara ett enskilt drivmedel. Snarare är det en mix av nya hållbara technologier och drivmedel, exempelvis gasbilar, plug-in hybrider och rena elbilar, som är vägen framåt.

*enl. Vroomklass: taxi, transport, stat, kommun, landsting, ”vanliga” företag, leasingbolag

Nyckelord

Kontakter

Bilder

SEAT erbjuder ett stort utbud av modeller och hållbara drivlinor.
SEAT erbjuder ett stort utbud av modeller och hållbara drivlinor.
Ladda ned bild
SEAT Sveriges Fleet Sales Manager, Marcus Akmal tror på en mix av nya hållbara technologier och drivmedel.
SEAT Sveriges Fleet Sales Manager, Marcus Akmal tror på en mix av nya hållbara technologier och drivmedel.
Ladda ned bild
SEAT är nr. 1 i Sverige på gasdrivna fordon YTD 2020.
SEAT är nr. 1 i Sverige på gasdrivna fordon YTD 2020.
Ladda ned bild
SEAT och CUPRA erbjuder båda plug-in hybrider i sina modellprogram.
SEAT och CUPRA erbjuder båda plug-in hybrider i sina modellprogram.
Ladda ned bild

Dokument

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är det enda bilföretag som designar, konstruerar, tillverkar och marknadsför sina bilar i Spanien. Det multinationella företaget, som ingår i Volkswagen-koncernen, har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona), säljer bilar under varumärkena SEAT och CUPRA, medan SEAT MÓ sysslar med mobilitetsprodukter och -lösningar avsedda för städer. SEAT exporterar 81% av sina bilar och är verksamt i fler än 75 länder. 2019 sålde SEAT 574.100 bilar och redovisade en vinst efter skatt på 346 miljoner euro samt en rekordomsättning på över 11 miljarder euro.

SEAT har fler än 15.000 anställda och tre produktionsanläggningar – Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell, där modellerna Ibiza, Arona och Leon tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca i Tjeckien, Tarraco i Tyskland, Alhambra i Portugal och Mii electric, SEATs första helt eldrivna bil, i Slovakien. Till dessa anläggningar ska läggas SEAT:CODE, företagets center för mjukvaruutveckling, beläget i Barcelona.

Fram t.o.m. 2025 kommer SEAT att investera 5 miljarder euro i F&U-projekt för fordonsutveckling, speciellt för att elektrifiera modellutbudet och för utrustning och anläggningar. Företaget har som målsättning att fabriken i Martorell ska vara koldioxidneutral år 2050.

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

15.000 anställda på SEAT avbryter sitt arbete under en timme för att öka medvetenheten om klimatförändringarna22.4.2021 18:23:38 CEST | Pressmeddelande

För att uppmärksamma Earth Day genomförde SEAT S.A. idag #Project1Hour. Ett globalt initiativ som syftar till att öka medvetenheten om klimatförändringarna. Under en timme tog de 15.000 medarbetarna på SEAT en paus i arbetet för att istället ägna sig åt denna fråga och diskutera åtgärder man kan göra för att minska klimatförändringarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum