SEAT Sverige

SEAT S.A. erbjuder sina resurser för att vaccinera befolkningen mot COVID-19

Dela

Biltillverkaren står åter till tjänst för samhället för att lindra pandemins påverkan, vid den första vågen av pandemin ställde företaget om sin produktion till att tillverka nödrespiratorer istället.

Kataloniens vice regionspresident, Pere Aragonès och SEAT och CUPRAs VD, Wayne Griffiths
Kataloniens vice regionspresident, Pere Aragonès och SEAT och CUPRAs VD, Wayne Griffiths
  • SEAT S.A och Kataloniens regering når en överenskommelse om att biltillverkaren ska hjälpa hälso- och sjukvården med vaccinationsprocessen för befolkningen, när tillgången på vaccin ökar
  • Dels kommer SEAT S.A. att skapa ett vaccinationscenter på sin anläggning med egen vårdpersonal och dels kommer företagets husbilar, som normalt används vid racingtävlingar för CUPRA, användas som mobila vaccinationscenter i regionen
  • Initiativet fastslogs under den katalanska vice regionspresidenten, Pere Aragonès, och den katalanska Hälso- och sjukvårdsministern, Alba Vergés, besök hos SEAT S.A.
  • SEAT S.A. står åter till tjänst för samhället för att lindra pandemins påverkan, vid den första vågen av pandemin ställde företaget om sin produktion till att tillverka nödrespiratorer istället

Martorell, Spanien, 26 februari 2021. SEAT S.A. och det katalanska hälso- och sjukvårdsministeriet har nått en överenskommelse om att samarbeta och effektivisera vaccinationsprocessen för allmänheten, så snart det finns tillräckligt med doser för att massivt vaccinera befolkningen mot COVID-19. Företaget har erbjudit sin infrastruktur och vårdpersonal för att stödja hälso- och sjukvården vid administrering av vaccin och har erbjudit sig att vaccinera befolkningen i dess omedelbara närhet och alla anställda inom både SEAT S.A. och Volkswagen Group i Katalonien, inklusive deras familjer. Med detta samarbete vill företaget visa sitt engagemang för samhället och bidra i kampen mot pandemin.

Detta avtalades idag vid ett möte på företagets huvudkontor i Martorell, där detaljerna för initiativet fastställdes. I mötet deltog den katalanska vice regionspresidenten, Pere Aragonès, och den katalanska Hälso- och sjukvårdsministern, Alba Vergés, liksom SEAT och CUPRAs VD, Wayne Griffiths, HR-chefen, Xavier Ros, hälso- och säkerhetschef Dr. Patricia Such samt företagets chef för institutionella relationer Josep Maria Recasens.

Detta betyder att SEAT S.A. gör om en av sina anläggningar i anslutning till företagets huvudkontor i Martorell, till ett vaccinationscenter för invånarna i Baix Llobregat-området, där företagets egen vårdpersonal kommer att administrera vaccinet. Med denna åtgärd, som kommer att genomföras så snart det finns tillräckligt med vaccin, syftar SEAT S.A. till att påskynda immuniseringsprocessen för befolkningen som helhet och för att avlasta hälso- och sjukvårdssystemet i regionen. Företaget uppskattar att det kan administrera cirka 8 000 doser per dag eller 160 000 doser per månad. Dessutom har biltillverkaren erbjudit att vaccinera alla anställda inom SEAT S.A. och Volkswagen Group i resten av Spanien, inklusive deras familjer, totalt 50 000 personer, så snart vaccin finns tillgängligt.

”Sedan pandemin bröt ut har vi gjort allt för att skydda våra anställdas hälsa. Med hjälp av en väldefinierad provtagningsstrategi har vi utfört över 100 000 provtagningar under det senaste året, med en infektionsgrad på endast 0,7%. Samarbete är nyckeln till att öka landets ekonomi och gå från förebyggande till skydd till immunisering. Vi strävar efter att leda ekonomisk återhämtning och våra insatser för hälso-och sjukvården kommer att spela en nyckelroll. Vi är mycket stolta att idag meddela att vi kommer genomföra nödvändiga åtgärder för att hjälpa till att vaccinera tusentals människor”, säger Wayne Griffiths, "Produktionen av nödrespiratorer som vi genomförde i början av pandemin är ett av de mest fantastiska projekt som SEAT S.A. genomfört i sin 70-åriga historia. Ankomsten av vaccin signalerar en period av stor optimism. Vi tror att förebyggande åtgärder och vaccin är svaret för att övervinna denna pandemi och snabbt återuppta all social och ekonomisk aktivitet.”

Xavier Ros tillägger "På SEAT har vi alltid haft en hög standard på hälso- och sjukvården för våra anställda vilket också var tydligt under pandemin då vi registrerade mycket låga infektionsnivåer bland våra anställda. Vi hjälper nu till att bekämpa viruset, även utanför företaget, på det mest effektiva sättet - genom vaccination.”

Pere Aragonès uttryckte sin tacksamhet för "SEATs ständiga vilja att samarbeta med den katalanska regeringen och att sätta hela det ledande företags potential i landets tjänst." Han betonade också ”företagets engagemang för medborgarna, vilket demonstreras med initiativ som det vi presenterar idag och vid andra tillfällen; till exempel under den första vågen av pandemin då de tog fram en nödrespirator som räddade många liv.” Alba Vergés poängterar att ”överenskommelsen mellan Kataloniens regering och SEAT är ännu ett exempel på att vaccinering mot COVID-19 kräver allas samarbete. Vid institutionen för hälsa och sjukvård är vi tacksamma för detta samarbete, men det är viktigt att få fram mer vaccin för att påskynda vaccinationsarbetet.”

CUPRAs husbilar används som mobila vaccinationscenter

Inom ramen för det avtal som ingåtts med regeringen i Katalonien har SEAT S.A. åtagit sig att hjälpa till att distribuera vaccinet till städer där det är nödvändigt för att att utöka immuniseringen till maximalt antal personer på kortast möjliga tid.

Företagets egen sjukvårdspersonal kommer att resa till dessa platser i husbilar, som normalt används under CUPRAs racingtävlingar, dessa har nu anpassats för att bättre tjäna detta nya syfte inom sjukvården. SEAT S.A.s vårdpersonal kommer att administrera vaccinet till invånarna i flera städer i hela Katalonien, i samrådan med hälso- och sjukvårdsmyndigheterna.

Personal som arbetar med förebyggande av COVID-19 vid SEAT S.A. fick den första dosen av vaccinet denna vecka, i linje med den katalanska regeringens vaccinationsplan. Sedan pandemin slog till har ett team på mer än 100 personer inom företaget arbetat med att förebygga COVID-19 bland de mer än 20 000 anställda även inom Volkswagen Group i Spanien, och har däför lyckats hålla positiviteten nere på cirka 1%. SEAT S.A. räknar med att börja vaccinera anställda som befinner sig i riskgrupp under de närmaste veckorna, cirka 2000 personer.

SEAT och hälsa, en lång historia

Under den första vågen av COVID-19 pandemin visade SEAT. S.A. tydligt ansvarstagande, kreativitet och beslutsamhet att hjälpa samhället med ett banbrytande projekt för att tillverka och leverera nödrespiratorer till den Spaniens hälso- och sjukvården. Initiativet möjliggjordes tack vare ett team på 150 yrkesverksamma från olika delar av företaget som i samarbete med Protofy.XYZ, läkare och den spanska hälso- och sjukvårdsmyndigheten, arbetade outtröttligt för att komma fram till en livskraftig prototyp genom att anpassa motorn till en SEAT Leon vindrutetorkare och massproducera den i SEATs fabriksanläggning i Martorell. Mer än 600 nödrespiratorer tillverkades på rekordtid och levererades till sjukhus över hela Spanien mitt under pandemins värsta härjningar.

Dessutom var SEAT S.A. det första företaget i Spanien som utförde PCR-tester på sina 15 000 anställda för att garantera deras hälsa och förhindra spridningen av SARS-CoV-2, då man beslutade att gradvis återuppta verksamheten den 27 april 2020. Efter sommarsemester och efter julhelgen, upprepade företaget denna massundersökning för att upptäcka och förhindra smittspridning av viruset bland sina anställda.

Tidigare i år gick företaget ett steg längre genom att godkänna en plan där mer än 10 000 arbetare vid alla anläggningar kommer att testas för anti-gener två gånger i veckan, med i genomsnitt 4500 provtagningar per dag. Syftet med denna åtgärd är att minimera risken för utbrott på arbetsplatsen och för att förhindra fortsatt spridning. Tillsammans med andra förbyggande åtgärder hos SEAT S.A. (handtvätt, användning av ansiktsmasker, distansering) har företaget lyckats hålla antalet positiva fall långt under genomsnittet, det har aldrig överstigit 1%.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.SEAT och CUPRAs VD, Wayne Griffiths berättar om företagets insats i kampen mot COVID-19.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kataloniens vice regionspresident, Pere Aragonès och SEAT och CUPRAs VD, Wayne Griffiths
Kataloniens vice regionspresident, Pere Aragonès och SEAT och CUPRAs VD, Wayne Griffiths
Ladda ned bild
Dr. Patricia Such tillsammans med Kataloniens vice regionspresident, Pere Aragonés; SEAT and CUPRAs VD, Wayne Griffiths; Kataloniens hälso- och sjukvårdsminister, Alba Vergés, HR-chefen, Xavier Ros
Dr. Patricia Such tillsammans med Kataloniens vice regionspresident, Pere Aragonés; SEAT and CUPRAs VD, Wayne Griffiths; Kataloniens hälso- och sjukvårdsminister, Alba Vergés, HR-chefen, Xavier Ros
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är det enda bilföretag som designar, konstruerar, tillverkar och marknadsför sina bilar i Spanien. Det multinationella företaget, som ingår i Volkswagen-koncernen, har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona), säljer bilar under varumärkena SEAT och CUPRA, medan SEAT MÓ fokuserar på mikromobilitetsprodukter och -tjänster avsedda för städer. SEAT exporterar 81% av sina bilar och är verksamt i 75 länder.

SEAT har fler än 15.000 anställda och tre produktionsanläggningar – Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell, där modellerna SEAT Ibiza, SEAT Arona, CUPRA Formentor och hela Leon familjen tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca i Tjeckien, SEAT Tarraco i Tyskland, SEAT Alhambra i Portugal och Mii electric, SEATs första helt eldrivna bil, i Slovakien. Till dessa anläggningar ska läggas SEAT:CODE, företagets center för mjukvaruutveckling, beläget i centrala Barcelona.

Fram t.o.m. 2025 kommer SEAT att investera 5 miljarder euro i R&D-projekt för fordonsutveckling, speciellt för att elektrifiera modellutbudet och vidareutveckla företagets anläggningar. Företaget har som målsättning att fabriken i Martorell ska vara koldioxidneutral år 2050.

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

SEAT S.A. och Volkswagen-koncernen investerar över 7 miljarder euro för att elektrifiera Spanien23.3.2022 11:25:49 CET | Pressmeddelande

Detta handlar om den enskilt största industriinvesteringen i Spaniens historia. Programmet Future: Fast Forward kommer att inkludera uppförandet av en battericellsfabrik i Valencia. Alla planer och investeringar är fortfarande föremål för ett slutgiltigt godkännande av medel från den spanska regeringens strategiska projekt PERTE, som syftar till ekonomisk återhämtning och omställning av industrin.

15.000 anställda på SEAT avbryter sitt arbete under en timme för att öka medvetenheten om klimatförändringarna22.4.2021 18:23:38 CEST | Pressmeddelande

För att uppmärksamma Earth Day genomförde SEAT S.A. idag #Project1Hour. Ett globalt initiativ som syftar till att öka medvetenheten om klimatförändringarna. Under en timme tog de 15.000 medarbetarna på SEAT en paus i arbetet för att istället ägna sig åt denna fråga och diskutera åtgärder man kan göra för att minska klimatförändringarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum