Göteborg & Co AB

SeaToTree är Göteborgs bästa UF-företag

Dela

”Renare stränder, grönare trädgårdar” står SeaToTree för. UF-företaget från Göteborgs Högre Samskola tar vara på den döda tången som ligger på stränderna längst västkusten och omvandlar den till gödsel till trädgården. Vinnarna i UF-företagande korades under prisutdelningsceremonin den 24 mars på Svenska Mässan, där över 400 UF-elever deltog. Näringslivsgruppen Göteborg & Co är tävlingsvärd för Årets UF-företag.

SeaToTree tog emot priset under en prisutdelningsceremonin på Svenska Mässan den 24 mars.
SeaToTree tog emot priset under en prisutdelningsceremonin på Svenska Mässan den 24 mars.

− En otroligt inspirerande dag med ungt entreprenörskap på hög nivå! Det var många väldigt bra tävlingsbidrag men när vi vägde samman alla kriterier så stod SeaToTree UF ut över de andra, säger Christian Westerberg, juryordförande för Årets UF-företag och projektledare på Näringslivsgruppen Göteborg & Co.

SeaToTree vann med följande jurymotivering: ”Årets UF företag har en smart cirkulär affärsidé som plockar upp en redan beprövad metod, förnyar den på ett innovativt sätt och erbjuder en lösning på ett globalt problem. Med stor kunskap om sin produkt, snygg rapport och en grym presentation har årets UF-förtag gjort en fantastisk insats och haft en tydlig grön tråd som vuxit genom hela tävlingen. En helt enig jury gödslar med beröm och är stolta över att ha utsett Årets UF-företag 2022, SeaToTree UF!”.

SeaToTree UF tog även hem första platsen i Hantverkare och kom tvåa i Årets Vara och Innovation.

− Vilken upplevelse det här har varit. Detta är det roligaste jag varit med om alltså! säger Axel Löfgren, säljare på SeaToTree.

På prispallen för Årets UF-företag utsågs även VEEC UF (Vitamine Electrolyte Energy Company) som erbjuder en sockerfri och funktionell dryck berikad med elektrolyter och vitaminer. Tredje platsen kammade Ekobollen UF som ger återvunna padelbollar ett nytt liv.

Nu väntar SM i Ung Företagsamhet 23–24 maj för SeaToTree och de andra vinnande UF-företagen. För första gången arrangeras Sverigefinalen i Göteborg, på Svenska Mässan. Dessutom finns det möjlighet att träffa årets UF-företagare under vecka 14 då över 200 UF-företag ställer ut i Nordstan samt i en Pop-up butik på Kungsgatan 20.

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som ger möjlighet till gymnasieelever att starta och driva företag under ett läsår. Näringslivsgruppen Göteborg & Co har varit partner till Ung Företagsamhet Göteborg i 30 år.

Näringslivsgruppen på Göteborg & Co är en plattform för samverkan mellan näringsliv, organisationer, kommuner och akademi som verkar för att stärka och utveckla Göteborgs konkurrens- och attraktionskraft. Genom initiativ och projekt stimulerar Näringslivsgruppen till långsiktig kompetensförsörjning och inkludering för att bidra till en attraktiv, levande och hållbar storstadsregion.

Kontakter

Bilder

SeaToTree tog emot priset under en prisutdelningsceremonin på Svenska Mässan den 24 mars.
SeaToTree tog emot priset under en prisutdelningsceremonin på Svenska Mässan den 24 mars.
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Box 29
401 20 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s mål är att få fler att upptäcka och välja Göteborg.
Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination, så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism, Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Ruben Östlund regisserar publiken på Göteborg Film Festival4.1.2023 07:58:16 CET | Pressmeddelande

Biografens förmåga att skapa kollektiva upplevelser är oöverträffad. Men har samtidens scrollande på individuella skärmar skadat publikens förmåga att delta i en gemensam föreställning? Den dubbelt guldpalmsbelönade regissören, och filmfestivalens hedersordförande, Ruben Östlund vill gå till botten med biobesökarnas beteenden och engagemang. I föreställningen This Is Cinema! på Göteborg Film Festival tar han sig an den försoffade biopubliken för att skapa världens bästa biokultur.

13 nya anledningar att besöka Göteborg jubileumsåret 20233.1.2023 11:10:40 CET | Pressmeddelande

Historien upprepar sig: När Göteborg fyllde 300 år 1921 fick firandet skjutas upp i två år. Och samma sak hände 2021 när Göteborg fyllde 400 år; pandemin satte stopp för firandet. Men i juni startar äntligen Göteborgs Jubileumsfirande. Det blir en stor Jubileumsfestival som inleder sommaren. Och det är bara en av höjdpunkterna i Göteborg. Här listar vi 13 nya anledningar till att besöka Göteborg i år.

A new direct line from New York bolsters Gothenburg as a destination21.12.2022 13:05:47 CET | Press release

At the end of April next year, SAS starts a new direct flight between Gothenburg and New York. The direct link will mean a lot for more visitors to explore and choose Gothenburg. – It shows that there is great faith in Gothenburg as a destination. The development here is fantastic and good access to international metropoles can be the deciding factor in the competition with other cities, says Peter Grönberg CEO of Göteborg & Co.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum