Sverige för UNHCR

Sedan politikerveckan startade har hittills över 188 000 människor tvingats fly

Dela

Varannan sekund tvingas en människa på flykt. Sedan politikerveckan startade har hittills över 188 000 individer tvingats fly medan seminarierna och minglen avlöser varandra. Och medan detta pressmeddelande går ut har ännu fler tvingats på flykt.

Vår digitalskärm som visar antalet människor som tvingats fly i realtid.
Vår digitalskärm som visar antalet människor som tvingats fly i realtid.

Under Almedalsveckan närvarar Sverige för UNHCR med en digitalskärm som i realtid räknar antalet människor på flykt bara under Almedalsveckan. Med aktiviteten vill Sverige för UNHCR erbjuda fakta om flyktingsituationen och berätta om människorna bakom siffrorna. Det ger också en chans för förbipasserande att skriva på vårt upprop för ett mer humant samtal om människor på flykt.

– Vi gör kampanjen Human Facts för att lugna ned det kalla och hårda samtalet om flyktingar. Vi vill föra in humanism i samtalet och lyfta människorna bakom statistiken, säger Ulrika Nilsdotter Brühl, kommunikationschef på Sverige för UNHCR.

Klicka här för mer information om kampanjen.

För uppdaterat antal individer som tvingats fly, se vår Almedalsräknare

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vår digitalskärm som visar antalet människor som tvingats fly i realtid.
Vår digitalskärm som visar antalet människor som tvingats fly i realtid.
Ladda ned bild

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Linnégatan 18
114 47 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum