Seger för ”bokaliverpool.com” i Borlänges kval i Sweden Floorball Cup

Dela
Vinnarna av kvalet i Borlänge "bokaliverpool.com"
Vinnarna av kvalet i Borlänge "bokaliverpool.com"

I helgen avgjordes Korpen Borlänges kval i Korpens nationella innebandycup Sweden Floorball Cup. Vinnare, efter en dag med många jämna och spännande matcher, blev bokaliverpool.com. Laget är därmed kvalificerat till riksfinalen i turneringen som spelas i Nyköping den 19-20 januari 2018.

Att vinna finalen i någon av Sweden Floorball Cups kvalorter är något som många korplag eftersträvar. Segern innebär nämligen en direktbiljett till den stora riksfinalen. Vinnarna kan sedan titulera sig Sveriges bästa korplag i innebandy.

I lördagens kvalturnering som Korpen Borlänge arrangerade deltog 9 herrlag. Den första semifinalen var mellan Kingsgården och Lindebrink Entrepenad , där det sistnämnda laget var något starkare när det väl gällde och vann med 0 – 2. Semifinal nummer två innehöll vinnarlaget som redan då visade framfötterna och lyckades vinna matchen med 6-0 mot Team Judas.

Förutom vinnarlaget som seedas till riksfinalen så lottas alltid ett lag i varje klass vidare till finalen som oseedade ”Lucky Loosers”. I Borlänge föll lotten på Lindebrink Entreprenad som därmed gör bokaliverpool.com sällskap till i Nyköping i januari.

Ansvarig hos arrangören Korpen Uppsala, Curt Peleback, var nöjd med dagen.

- Det var bra stämning, alla var glada och överlag bjöd dagen på riktigt bra innebandy. En liten rolig detalj som jag tar med mig från helgen är att lagkaptenen i vinnarlaget "bokaliverpool.com" fick i uppdrag att dra lucky looser- lotten. Lotten hamnade på finalkompisarna Lindebrink Entreprenad som de då kommer ta med sig till finalen i Nyköping, avslutar Curt.

Nytt för i år är att varje kvalort i Sweden Floorball Cup delar ut fair play-priset ”Gröna Laget”. Priset går till det lag som, i enlighet med Korpen värdegrund, visat på god kamratskap på och vid sidan av planen under turneringen. I Borlänge gick priset till vinnarlaget bokaliverpool.com, då de briljerade lika mycket utanför som på planen.

Kvalorter
Korpen Stockholm, 11 november
Korpen Luleå,17-18 november
Korpen Nyköping, 25 november
Korpen Uppsala, 25 november
Korpen Örebro, 2 december
Korpen Kil, 15-16 december
Korpen Linköping,15-16 december
Korpen Borlänge, 6 januari

Final
Nyköping 19-20 januari 2018.

Mer om Sweden Floorball Cup
Korpen har arrangerat Sweden Floorball Cup sedan 1994 (då med namnet Jolly Cup). Under åren har turneringen växt stadigt och är i dag ett viktigt komplement till Korpens ordinarie seriespel i innebandy. Säsongen 2017/2018 arrangeras kval på åtta orter i landet med stor riksfinal i Nyköping 19-20 januari 2018. Cupen är öppen för alla icke licensierade spelare.

Kontaktpersoner

Andreas Fält, projektledare Sweden Floorball Cup
andreas.falt@korpen.se 
08- 699 64 64 13

Curt Peleback, arrangör Korpen Borlänge 
073- 949 39 83

Nyckelord

Kontakter

Magnus DahlbergPressansvarig och kommunikatör

Bilder

Vinnarna av kvalet i Borlänge "bokaliverpool.com"
Vinnarna av kvalet i Borlänge "bokaliverpool.com"
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.korpen.se/

Välkommen till Korpen

Korpen är ett av Sveriges största idrottsförbund och en del av den samlade idrottsrörelsen. Vi erbjuder lagidrott, gruppträning och individuella idrotter. Vi gör det enkelt för människor att sporta och ha kul tillsammans!

Följ Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum