Seger för Lelleräkas United i Korpen Kils kval i Sweden Floorball Cup

Dela

I helgen avgjordes Korpen Kils kval i Korpens nationella innebandycup Sweden Floorball Cup. Vinnare, efter två dagar med många jämna och spännande matcher, blev Lelleräkas United. Laget är därmed kvalificerat till riksfinalen i turneringen som spelas i Nyköping den 19-20 januari 2018.

Lelleräkas United
Lelleräkas United

Att vinna finalen i någon av Sweden Floorball Cups kvalorter är något som många korplag eftersträvar. Segern innebär nämligen en direktbiljett till den stora riksfinalen. Vinnarna där kan sedan titulera sig Sveriges bästa korplag i innebandy.

I helgens kvalturnering i Kils sporthall deltog 16 lag från olika delar av Värmland och även ett lag som rest ända från Eskilstuna för att delta.

Vinnarna i Lelleräkas United gjorde en mycket stark turnering där de vann sin grupp på målskillnad och sedan slog ut fjolårsmästarna, och förhandsfavoriterna, Whalers med hela 5-2 i semifinalen. Finalen spelades mot Monster Energy. Lagen möttes redan i gruppspelet och då slutade matchen 1-1. Även finalmatchen var väldigt jämn. Med tre minuter kvar av matchen hade Monster ledningen med 2-1, men Lelleräkas la in en spurt på slutet och lyckades både kvittera till 2-2 och ta ledningen 3-2. Det resultatet stod sig och laget fick segerjubla på lördagskvällen.

Förutom vinnarlaget som seedas i riksfinalen så lottas alltid ett lag i varje klass vidare till finalen som oseedade ”Lucky Loosers”. I Kil föll lotten på Heroes som därmed gör Lelleräkas sällskap till i Nyköping i januari.

Ansvarig hos arrangören Korpen Kil Jonas Snäll, som även spelar i finallaget Monster Energy, var trots den jobbiga finalförlusten nöjd med helgen.

– Det har varit en intensiv och väldigt rolig helg, med riktigt många jämna och spännande matcher. Som arrangör känns det även väldigt skönt att vi lyckats hålla tidsschemat, som var tajt. Känslan är att alla, lag, domare och vi arrangörer har haft riktigt roliga dagar och precis så ska det kännas efter en cup. Nu håller vi tummarna för Lelleräkas United och Heroes i riksfinalen, avslutar Jonas.

Nytt för i år är att varje kvalort i Sweden Floorball Cup delar ut ett fair play-pris, Gröna Laget, till det lag som, i enlighet med Korpen värdegrund, visat på god kamratskap på och vid sidan av planen under turneringen. I Kil gick priset Swedelve.

Kvalorter
Korpen Stockholm, 11 november 
Korpen Luleå,17-18 november 
Korpen Nyköping, 25 november
Korpen Uppsala, 25 november 
Korpen Örebro, 2 december
Korpen Kil, 15-16 december
Korpen Linköping,15-16 december
Korpen Borlänge, 6 januari

Final
Nyköping 19-20 januari 2018.

Mer om Sweden Floorball Cup
Korpen har arrangerat Sweden Floorball Cup sedan 1994 (då med namnet Jolly Cup). Under åren har turneringen växt stadigt och är i dag ett viktigt komplement till Korpens ordinarie seriespel i innebandy. Säsongen 2017/2018 arrangeras kval på åtta orter i landet med stor riksfinal i Nyköping 19-20 januari 2018. Cupen är öppen för alla icke licensierade spelare.

Kontaktperson Korpen Kil
Jonas Snäll
jonas.snall@live.com 
070 – 696 96 99 
www.kilskorpen.se 

Kontakter

Bilder

Lelleräkas United
Lelleräkas United
Ladda ned bild

Dokument

Om

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.korpen.se/

Välkommen till Korpen

Korpen är ett av Sveriges största idrottsförbund och en del av den samlade idrottsrörelsen. Vi erbjuder lagidrott, gruppträning och individuella idrotter. Vi gör det enkelt för människor att sporta och ha kul tillsammans!

Följ Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum