Svensk Innebandy

Seger för U19-herrarna mot värdnationen i Euro Floorball Tour

Dela

U19-herrarna svarade för en stark upphämtning i mötet mot Tjeckien och kunde till slut vinna med 8-5 under den andra dagen av Euro Floorball Tour. "En jätterolig match. Vi kommer ut helt okej men sen går vi ner oss i den första perioden. I den andra perioden blir det bättre och sen kör vi bara på", säger Emil Eriksson.

Foto: Cesky Florbal/Martin Flousek
Foto: Cesky Florbal/Martin Flousek

Sverige hade en tuff förstaperiod där man inte lyckades spräcka målnollan. Men därefter i den andra perioden så var det ett helt annat Sverige som kom ut på planen och som snart kunde äta sig in i matchen.

- Vi är mycket mer aggressiva i pressen då. Vi tänker inte så mycket utan vi kör bara på och då får vi utdelning och gör mål, säger Emil Eriksson.

Eriksson var tillsammans med Melker Hemmingberg Sveriges bästa målskyttar under matchen där båda två svarade för tre mål vardera. Efter matchens slut blev Eriksson också utsedd till matchens lirare i blågult.

- Det var hur roligt som helst. Det känns jättebra, berättar Eriksson.

Det var stundtals ett ordentligt tryck inne i matcharenan, något Eriksson uppskattade.

- Det var jätteroligt. Tjeckien har alltid bra tryck på läktaren så det blir en bra atmosfär inne i arenan. Då hänger man på det och bara kör.

Sveriges sista utpost, David Henningsson, fick stundtals mycket att göra i målet och svarade för flera kvalificerade räddningar. Efter matchen var målvakten nöjd med sin insats.

- Första perioden var tuff känner jag. Jag hade lite svårt att komma in i matchen, vet inte riktigt varför själv. Men från den andra perioden tycker jag att jag tar mig själv samman väldigt bra och det var kul att få gå ut och rädda lite bollar, säger David Henningsson.

Nu återstår endast en match för U19-herrarna när man under morgondagen ställs mot Schweiz. Ett motstånd som Emil Eriksson inte har så bra koll på - men som han ser fram emot att möta.

- Jag har faktiskt inte så bra koll på dem, men det är bara att gå ut och köra på som vanligt, avslutar Eriksson.

Matchfakta
Tjeckien-Sverige 5-8 (2-0, 1-4, 2-4)

Första perioden
1-0 (05.36) Adam Zubek (Filip Smutny)
2-0 (18.21) Jakub Faksa (Filip Smutny)

Andra perioden
3-0 (09.51) Martin Lezatka (Lukas Machacek)
3-1 (14.14) Melker Hemmingberg (Ahmad Aldeeb)
3-2 (15.50) Emil Eriksson (Noah Norlander)
3-3 (17.05) Melker Hemmingberg (August Bergkvist)
3-4 (17.40) Emil Ericsson

Tredje perioden
4-4 (06.25) Lukas Machacek (Lukas Kafka)
4-5 (09.57) Lukas Bemström (Simon Hult)
5-5 (17.13) Filip Nerad (Vojtech Bilek)
5-6 (18.42) Melker Hemmingberg (August Bergkvist)
5-7 (19.49) Ahmad Aldeeb (Johannes Almholt)
5-8 (19.55) Emil Eriksson (August Bergkvist)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Cesky Florbal/Martin Flousek
Foto: Cesky Florbal/Martin Flousek
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Straffdramatik när Växjö vann guld i Svenska Cupen6.11.2021 18:47:28 CET | Pressmeddelande

Det blev stor dramatik när Växjö IBK och Pixbo Wallenstam IBK möttes i finalen av Svenska Cupen under lördagseftermiddagen i Gavlehov. Pixbo var länge i förarsätet i målprotokollet men Växjö kom tillbaka - och kunde till slut vinna efter straffavgörande. "Jag är bara så himla glad. Vi gör inte en superbra match, vi avslutar den tredje perioden bra men från halva första perioden och under hela den andra perioden så är vi inte så bra och Pixbo har oss i ett bra grepp", säger Växjös Markus Jonsson.

Dramatik när Thorengruppen IBK vann Svenska Cupen6.11.2021 15:22:26 CET | Pressmeddelande

Thorengruppen IBK och Pixbo Wallenstam IBK möttes under lördagen i en dramatisk och historisk final när vinnaren av Svenska Cupen korades i Gavlehovshallen, Gävle. Men det krävdes förlängning för att skilja lagen åt - och väl där vann Thorengruppen och tog hem pokalen i Svenska Cupen. "Det var en otroligt svängig match. Det känns som att det kunde ha gått hur som helst där ett tag. När det ska till att avgöras så är det vi som drar det längsta strået så det var skönt", säger Thorengruppens Maja Viström.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum