Ticket

Semesterresan utomlands bokas allt tätare inpå avfärd

Dela

Januari är traditionellt sett resebokningsmånaden nummer ett. Tidigare har främsta fokus varit på bokningar av sommarresor, samt i viss mån kommande vinters utlandssemestrar. Det senaste året har dock en förskjutning skett mot ett allt senare bokningsbeteende, och svenska resenärer bokar numera sin semesterresa utomlands tätare inpå avresedatum än tidigare.

- Vanligtvis har de flesta januaribokningar gällt sommarens resor. Under det senaste året har vi dock sett en förskjutning mot ett mer avvaktande bokningsbeteende, där svenskarna numera bokar sin semesterresa närmare själva avresedatumet. Denna trend har stärkts ytterligare under januari i år, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Av de resor som bokats i januari 2020 har så många som 56 procent varit resor med avresa mellan januari – april, medan endast 11 procent gäller bokningar för sommarresor i juli.

Låga flygpriser och ett fortsatt stort urval gör att det just nu är mycket prisvärt att boka en utlandsresa. Flygbolagens priser stiger oftast ju närmare bokningen sker inpå avresan, och charterbolagens bästa hotell, restid och rumslösningar är de som alltid bokas upp först – och därmed riskerar att bli fullbokade tidigast.

Tips innan du bokar din resa

Genom att vara flexibel med ditt datum och din destination kan du spara tusentals kronor på din resa. Lördagar är i allmänhet en populär avgångsdag, så jämför med till exempel att resa på tisdag istället. Jämför också priserna på färdigförpackade resor och skräddarsydda resor, där flyg och hotell sätts samman separat. Kom ihåg att det smartaste är att boka en paketresa eftersom du som resenär har helt andra rättigheter om något skulle hända som påverkar din resa.

Bestäm vad din semester ska inkludera. Är det först och främst avkoppling i en solstol som gäller? Blir du lätt rastlös och behöver en spännande aktivitet/utflykt på rimligt avstånd? Är du intresserad av god mat, vill uppleva den lokala kulturen eller vill du hellre bo på ett större hotell och få allt bekvämt serverat? Att tänka igenom dina preferenser för semestern gör det lättare att sortera genom det stora urvalet av spännande resor.

För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar24.2.2020 07:50:00 CETPressmeddelande

Fler svenskar än i fjol vill resa utomlands i sommar, och resebokningarna ökar med knappt 12 procent. Den nutida klassikern Split, som är inkörsporten till Kroatiens alla ljuvliga sol- och badresmål, tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca, som under lång tid legat på plats nummer ett. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum