Norrköpings kommun

Semestervikarier sökes fortfarande inom vård- och omsorg i Norrköpings kommun

Dela
När kommunens ordinarie personal inom vård- och omsorgskontorets verksamheter får semester i sommar behöver de ersättas av sammanlagt 1 000 semestervikarier. 500 personer har redan anställts, och en stor del av de resterande tjänsterna kan lösas med hjälp av befintliga vikarier, men det behövs ändå fler. Därför förlänger nu kontoret ansökningstiden för semestervikariat till den 31 maj.

I mitten av april hade kontoret anställt 500 personer inom äldreomsorg, hemtjänst och verksamheter för personer med funktionsnedsättning.

– Semesterrekryteringen är fortfarande i full gång och vi rekryterar löpande under ansökningsperioden. Just nu söker vi lite extra efter kandidater som är intresserade av att arbeta inom personlig assistans och på våra enheter med inriktning mot psykiatri, säger Therese Silvstam, HR-administratör på vård- och omsorgskontorets bemanningsenhet.

Vård- och omsorgskontorets uppdrag är att se till att äldre och personer som har olika funktionsnedsättningar får vård, stöd och omsorg. Verksamheterna kan se väldigt olika ut beroende på hur behoven ser ut för dem som behöver hjälp och stöd.

– Det är meriterande om du har utbildning inom socialt arbete, beteendevetenskap, psykologi eller liknande men däremot har vi inga formella utbildningskrav för våra semestervikariat. Det viktigaste är att den som söker har personliga kompetenser som passar för uppgifterna. Man behöver vara trygg i sig själv och ha ett intresse för att arbeta med människor. Det är också viktigt att ha bredden i att kunna samarbeta med andra och bygga relationer, men även kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ, säger Therese Silvstam. 

– De som är unga menar på att det är ett bra sommarjobb, ett sätt att komma ut i arbetslivet och få en grund och erfarenheter inför framtiden. Många som söker tjänsterna berättar att de har blivit tipsade av bekanta och anhöriga eller har själva sett annonsering av tjänsten på exempelvis Facebook, säger Emilia Trygg, samordnare för rekrytering.

Den som söker ett semestervikariat behöver ha fyllt 18 år och ha god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift. För att arbeta inom personlig assistans och i verksamheter för personer med funktionsnedsättning behöver den sökande visa upp ett giltigt belastningsregisterutdrag.

Mer information om tjänsterna

Kontakt:
Therese Silvstam
Titel: HR-administratör, bemanningsenheten, vård- och omsorgskontoret
Telefon: 011-15 12 21
E-post: therese.silvstam@norrkoping.se

Emilia Trygg
Titel: samordnare för rekrytering, bemanningsenheten, vård- och omsorgskontoret
Telefon: 011-15 78 62
E-post: emilia.trygg2@norrkoping.se

Susanne Andersson
Titel: enhetschef, verksamhetsutvecklingsenheten, vård- och omsorgskontoret
Telefon: 011-15 30 98
E-post: susanne.andersson@norrkoping.se

__________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Start för konstnärligt pilotprojekt i Skärblacka29.5.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Projektet "Skärblacka – Konst och gestaltad livsmiljö" ska bidra till ny kunskap om hur konstnärliga värden kan stärkas i samhällets gemensamma rum. Pilotprojektet är det första i sitt slag och bakom satsningen står Norrköpings Konstmuseum och Östergötlands museum. Välkommen att träffa konstnärerna Mika Liffner och Anna Märta Danielsson i samband med en första publik workshop den 31 maj kl. 12.00–16.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum