Arla

Semifinalisterna utvalda i tävlingen Arla Guldko 2021

Dela

Nu har semifinalisterna utsetts i Arla Guldko 2021 i kategorierna Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Årets Frukostlyft. Hårt och målmedvetet arbete för att varje dag skapa måltider som genomsyras av glädje har tagit 25 tävlande till semifinal. Nästa steg i tävlingen är jurygruppernas fortsatta arbete med att utse tre finalister i respektive kategori.

Arla Guldko 2021
Arla Guldko 2021

"Alla semifinalister i Arla Guldko är fantastiskt duktiga. Och det är extra imponerande att de trots pandemi med konstant förändrade förutsättningar lyckas lyfta måltiderna ytterligare en nivå. Arbetet med att utse finalisterna kommer att pågå under flera veckor och görs av våra kompetenta och erfarna jurygrupper. Det kan bli ett tufft jobb eftersom alla tävlande håller mycket hög kvalitet", säger Maja Nordström, projektledare för Arla Guldko.

Syftet med tävlingen Arla Guldko är att sätta ljus på vardagshjältar som lyckas skapa en verksamhet som genomsyras av matglädje. Genom att hylla dem och sprida deras sätt att jobba med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik kan fler bli inspirerade och sporrade.

Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2021 är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Årets Frukostlyft.Samtliga finalister utses under våren och vinnarna koras vid den stora finalen den 9 november 2021.

I Arla Guldko finns också ett specialpris, utmärkelsen Årets Guldstjärna. De tre toppkandidaterna till Årets Guldstjärna presenteras efter sommaren.

Här är semifinalisterna i Arla Guldko 2021, Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Årets Frukostlyft:

Bästa Matglädjeförskola
Almarevägens förskola Järfälla
Breareds kooperativa förskola Varberg
Ekebackens förskola Eslöv
Flogsta förskola Uppsala
Förskolan Pärlan, Norlandia Vårby
Klöverstugans förskola Svedala
Ljunggårdens naturförskola Ängelholm
Sandfallets kooperativa förskola Partille
Skogsgläntans förskola Helsingborg
Eriksgårdens förskola Bollebygd
Bästa Matglädjeskola
Annerstaskolan Huddinge
Byskolan Södra Sandby
Carl Engström-skolan Eslöv
Furuborgskolan Nykvarn
Katedralskolan Uppsala
Lillhagaskolan Nykvarn
Stenkulan Lerum
Virginska gymnasiet Örebro
Väståkraskolan Anderslöv
Withalaskolan Vetlanda
Årets Frukostlyft
Gränbyskolans restaurang Uppsala
Högalidskolan Stockholm
Rosenhills förskola Västerås
Skyttbrinks gymnasium Botkyrka
Stenkulan Lerum


Om Arla Guldko

Arla har en viktig roll i att utveckla branschen, inte minst när det gäller mat till unga och gamla. Arla Guldko startade år 2000 som ett initiativ för att hylla vardagshjältar i den offentliga måltiden och inspirera andra genom att lyfta fram goda exempel. Med tävlingen vill Arla driva på utvecklingen och sprida vardagshjältarnas arbetssätt med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik.

Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2021 är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola, Årets Frukostlyft samt utmärkelsen Årets Guldstjärna.

Vinnarna får utöver äran, statyetten Arla Guldko, ett exklusivt diplom och ett utbildningsstipendium. Fyra särskilt tillsatta jurygrupper, var och en toppad med en av Sveriges bästa stjärnkockar, arbetar under flera veckor med att utse finalister och slutligen vinnarna i samtliga kategorier. 


För mer information:
Maja Nordström, projektledare Arla Guldko, Arla Foodservice
Tel.: 070-28 72 111
E-mail: maja.nordstrom@arlafoods.com

Nyckelord

Bilder

Arla Guldko 2021
Arla Guldko 2021
Ladda ned bild
Arla Guldko Logga
Arla Guldko Logga
Ladda ned bild
Aggarpsskolan Svedala vann Bästa Matglädjeskola i Arla Guldko 2020.

Foto: Emil Malmborg
Aggarpsskolan Svedala vann Bästa Matglädjeskola i Arla Guldko 2020. Foto: Emil Malmborg
Ladda ned bild
Guteskolan och Gutegymnasiet i Visby vann Årets Frukostlyft i Arla Guldko 2020. 

Foto: Jesper Hammarlund
Guteskolan och Gutegymnasiet i Visby vann Årets Frukostlyft i Arla Guldko 2020. Foto: Jesper Hammarlund
Ladda ned bild
Förskolan Sagostugan i Köping tog hem segern i Bästa Matglädjeförskola i Arla Guldko 2020. Det var tredje gången de tävlade och den här gången vann de.

Foto: Thomas Ljungqvist
Förskolan Sagostugan i Köping tog hem segern i Bästa Matglädjeförskola i Arla Guldko 2020. Det var tredje gången de tävlade och den här gången vann de. Foto: Thomas Ljungqvist
Ladda ned bild

Länkar

Om

Arla
Arla
Rättarvägen 3
169 68 SOLNA

08−789 50 00https://www.arla.se/

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av 9 700 mjölkbönder från Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Arla Foods är en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med ett brett sortiment av mejeriprodukter av högsta kvalitet. Arla är också världens största producent av ekologiska mejeriprodukter.

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

Arla bygger mjölkgård i Nigeria – stöttar den lokala mjölkproduktionen17.6.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Det bondeägda mejerikooperativet Arla Foods ska bygga en toppmodern kommersiell mjölkgård i norra Nigeria. Gården kommer även att erbjuda utbildning och stöd till upp emot 1 000 lokala mjölkbönder som en del i Arlas långsiktiga arbete för att skapa offentlig-privata partnerskap. Detta främjar i sin tur den nigerianska mejerisektorns utveckling och landets strävan att öka den lokala livsmedelsproduktionen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum