AcadeMedia

Seminarium: Digitalisering inom skolan – efter kris kommer utveckling

Dela

Nu är det dags att reflektera över den speciella vårterminen 2020. Vilka erfarenheter tar vi med oss, vilka kan vi lämna därhän? Har våra nya erfarenheter med digitala verktyg gett oss möjligheter att lösa en del av utmaningarna i skolan? På ett webbsänt seminarium den 2 september, som AcadeMedia arrangerar summeras vårterminen och de medverkande blickar framåt när det gäller digitalisering inom skolan.

På mindre än en vecka i mars gick nästan en miljon elever och deltagare i landets gymnasieskolor, vuxenutbildningar, yrkeshögskolor och högskolor över till fjärr- och distansundervisning på grund av coronapandemin. Enorma insatser gjordes av elever, lärare och rektorer för att hantera en helt ny vardag där digitala verktyg blev avgörande för att klara undervisningen. De flesta är överens om att övergången gick över förväntan, men självklart har det funnits utmaningar.

Vilka lärdomar tar vi med oss från vårterminen, vilka kan vi lämna bakom oss? Har de digitala verktygen gett oss möjligheter att lösa en del av utmaningarna i skolan? Vilka i så fall? Kan vi använda våra nya erfarenheter för att utveckla en skola i världsklass?

Det är några av frågorna som diskuteras på det här seminariet där företrädare från huvudmän, fackförbund, elevorganisationer och näringsliv medverkar.

Medverkande är:

– Marie-Hélène Ahnborg, VD Ifous
– Per-Arne Andersson, Direktör och avdelningschef för utbildning och arbetsmarknad SKR
– Fredrik Christensson, ledamot utbildningsutskottet i riksdagen Centerpartiet
– Jens Eriksson, chef för AcadeMedias grund- och gymnasieskolor
– Rosa Güclü Hedin, riksdagsledamot Socialdemokraterna
– Jennie Gustafsson, förbundsordförande Sveriges elevråd – SVEA
– Edward Jensinger, rektor NTI Gymnasiet i Lund
– Karolina Ollinen, sång/ensemblelärare/IKT-pedagog Rytmus Stockholm
– Joke Palmkvist, Affärsområdesansvarig skola och högre utbildning Microsoft
– Anna-Karin Steinholtz, sfi-lärare och ansvarig för studieväg 1, Hermods Kista
– Marcus Strömberg, VD AcadeMedia
– Maria Rönn, vice ordförande Lärarförbundet

Moderator: Willy Silberstein

Tid: Onsdagen den 2 september, kl. 8.30-9.30

Anmälan: Du anmäler dig via formuläret här >>.

Kontakt: Kajsa Tirén, kommunikationschef kajsa.tiren@academedia.se, 076-101 58 02 eller Lisa Moll Börjesson, kommunikationsansvarig lisa.moll@academedia.se, 070-341 17 16

Nyckelord

Kontakter

Om

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 16 900 medarbetare på våra drygt 660 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla 180 000 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential. Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

Spelifierad lärplattform gav positiva resultat – fler elever klarar skolan14.12.2020 10:24:54 CETPressmeddelande

Färre avhopp och fler som blir klara med sin utbildning på kortare tid - det är några av resultaten efter satsningen på spelifierat innehåll i NTI-skolans digitala komvuxutbildningar. De goda resultaten har gjort att NTI-skolan nu beslutat att gå vidare till fas två i samarbetet med spelifieringsföretaget Insert Coin. Under kommande år ska spelifierade moment implementeras i fler kurser på NTI-skolans lärplattform Omniway.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum