Boinstitutet

Seminarium: Ensam hemma

Dela

Den ofrivilliga ensamheten är en av vår tids största folkhälsoutmaningar och unga känner sig mest drabbade. Vilken betydelse har bostaden för ensamheten, den plats där vi spenderar mest tid? Finns det något bostadbranschen kan göra? Boinstitutet har tillsammans med Ungdomsbarometern frågat de unga själva.

Välkommen till rapportsläpp och seminarium.

Datum: 3 mars

Tid: 09:00-10:30. Frukost och registrering 08:30-09:00.

Plats: TAK, Brunkebergstorg 4, Stockholm

Anmäl dig här

Eller se seminariet live på Boinstituets facebooksida

Program

Anna Bennich, legitimerad psykolog och legitimerad psykoterapeut och grundare av RelationLab, inleder med att tala om Sverige, svenskarna och ensamheten.

Sara Fröhling Lind, expert på konsumtion och livsstil, Ungdomsbarometern, presenterar rapporten ”Ensam hemma- en studie om ensamhet bland unga i boendet".

Ola Palmgren, förbundsstyrelsen, Hyresgästföreningen, Ina Djureståhl, kommunpolitiker, Sundbyberg (M) och initiativtagare jämställdhetsbygget och Robin Rushdi Al-Salehi, hållbarhetschef, Ihus, kommenterar rapporten och diskuterar hur ungas bostadssituation påverkar den upplevda ensamheten.

Viktoria Walldin, socialantropolog, White arkitekter, Åsa Kallstenius, chefsarkitekt, delägare och innovationsansvarig, kod arkitekter, diskuterar om ensamhet byggts in i våra bostäder och bostadsområden, och om vi tänker annorlunda framåt vad gäller utformning av dem.

Lina Zakrisson, grundare, ensamhetsrevolutionen, Jennie Argerich, samordnare hållbar stadsutveckling, exploateringskontoret, Stockholms stad och Dragana Curovic, bosocial utvecklare, Helsingborgshem, samtalar om vad bostadsbranschen kan göra, och vad bostadsbranschen redan gör, för att minska känslan av ensamhet bland unga.

Jakob Forssmed, ekonomisk-politisk talesperson, Kristdemokraterna, talar om ensamhet som en politisk fråga, de långsiktiga samhällskonsekvenserna av ungas upplevda ensamhet och hur vi bryter den växande ensamheten.

Samtalen leds av Li Pamp, programledare och journalist.

Frågor? Maila verksamhetsledare Moa Andersson, moa.andersson@boinstitutet.se

Kontakter

Bilder

Om

Boinstitutet
Boinstitutet
Norrlandsgatan 7
11143 Stockholm

+46 76 125 11 01http://boinstitutet.se

Om oss

Boinstitutet ska vara det sammanhang och den scen där framtidsfrågorna om ett socialt hållbart boende, bostadsmarknad i balans och en bostadspolitik för alla diskuteras, där ny kunskap och nya idéer formuleras samt där människor från ett brett politiskt och idémässigt spektrum kan mötas. Boinstitutet ska bidra till att samtalet om det framtida boendet bygger på kunskap, har en bred förankring i samhället och är bortom partipolitik och särintressen. Boinstitutet ska bidra till ett helhetsperspektiv på boendet samt koppla boendefrågorna till samhällsutvecklingen och tillväxten i den svenska ekonomin.Boinstitutet startades 2017 och är ett initiativ från Hyresgästföreningens Riksförbund

 

 

Följ Boinstitutet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Boinstitutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum