Svenska kyrkan

Seminarium om lokala organisationers delaktighet i humanitära insatser vid katastrofer

Dela

Svenska kyrkan och Utrikesdepartementet arrangerar ett seminarium om lokala organisationers delaktighet i humanitära insatser vid katastrofer. De finns redan på plats och deras eget arbete är livsavgörande i de flesta katastrofer. Vikten av detta lyfts i den internationella debatten inför det humanitära toppmötet World Humanitarian Summit i Istanbul i maj 2016.

Seminariet äger rum på tisdag 26 januari kl 12:30-16 på UD, Stora Tigern, Fredsgatan 8 i Stockholm. Språk: engelska.

MEDVERKANDE

Biståndsminister Isabella Lövin, Sidas generaldirektör Charlotte Petri Gornitzka, experter på psykosocialt arbete i Svenska kyrkans internationella arbete, representanter från Plan, PMU och Erikshjälpen samt Per Örnéus, regerings sändebud för humanitära frågor, Peter Lundborg, chef för Sidas humanitära bistånd och Reshma Adatia, ACT-Alliance/Genève .

Se övrig information och hela programmet i bifogad inbjudan.

Anmäl deltagande senast den 25 januari till Annika Flensburg

PRESSKONTAKT

Annika Flensburg, pressekreterare hos biståndsministern, tfn 072-2124509
Ewa Almqvist, pressekreterare Svenska kyrkan, tfn 0705-469677

LÄS MER

Svenska kyrkan har länge prioriterat stärkandet av lokalsamhällens kapacitet att agera i katastrofer. Genom projektet Local2Global utvecklas metoder för snabba och flexibla insatser för att stärka lokalsamhället i ett tidigt skede. Svenska kyrkan har också en särskild expertis och en personalpool för psykosociala insatser med fokus på lokalsamhällets egen förmåga att hantera kriser.

Nyckelord

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Distributionen av kyrkohandboken skjuts upp13.3.2018 09:00Pressmeddelande

Distributionen av 2017 års Kyrkohandbok för Svenska kyrkan skjuts upp. Orsaken är att det uppstått frågor kring upphovsrätten till ett par nattvardsböner. – Det får inte råda minsta tvivel kring de upphovsrättsliga frågorna i relation till kyrkohandboken. Därför utreder vi grundligt de frågor som föranletts av två inkomna skrivelser, och avvaktar med distributionen av kyrkohandboken, säger Svenska kyrkans rättschef Maria Lundqvist Norling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum