Svenska Ishockeyförbundet

Senaste informationen för svensk ishockey med anledning av Coronaviruset

Dela

Regeringen beslutade under onsdagen att begränsa publika möten med över 500 deltagare som ett led i Folkhälsomyndighetens förhöjda smittorisk gällande Coronaviruset. Svenska Ishockeyförbundet följer noga Folkhälsomyndighetens och regeringens beslut och rekommendationer.

Ligaorganisationerna inom svensk ishockey har ett stort inflytande och ansvar över sin egen verksamhet. Distrikt och Regioner ansvarar för ungdomsserier, cuper och poolspel som rör den egna verksamheten. Svenska Ishockeyförbundet har det yttersta ansvaret för tävlings- och serieverksamheten i svensk ishockey.

Situationen kopplat till Coronaviruset kan komma att kräva beslut och ändringar i tävlingsreglerna. Inom Svenska Ishockeyförbundets styrelse har därför ett tillfälligt Verkställande Utskott (VU) utsetts med mandat att fatta strategiska tävlingsbeslut med anledning av coronaviruset. Detta för att möjliggöra snabba beslut och formellt riktig hantering i den här mycket speciella situationen. Frågor för beslut i VU bereds av Elitkommitté dam (SDHL), Elitkommitté herr (SHL, Hockeyallsvenskan och J20 SuperElit) samt Tävlingsutskottet (HockeyEttan, övriga förbundstävlingar samt region/distrikt). Det verkställande utskottet har dagliga avstämningar.

Svenska Ishockeyförbundets verkställande utskott har idag, fredag, tagit följande beslut:

U16-SM, J18 Elit samt J20 SuperElit - seriespel, kvalspel och slutspel ställs in omgående. Det innebär att ingen svensk mästare kommer att utses säsongen 2019/2020 i dessa serier.

HockeyAllsvenskan pausas omgående och HockeyEttan pausas från midnatt, natten till söndag.

SDHL spelar SDHL-finalen i bäst av tre matcher istället för tidigare bäst av fem matcher.

Övrig information kopplat till Coronaviruset

Region och distrikt:

Regionerna och distrikten har ansvar för ungdomsserier, cuper och poolspel som rör den egna verksamheten. Igår kom Region Norr, Region Öst, Region Väst och Region Syd med rekommendationer kring ungdomsserier, cuper och poolspel. Svenska Ishockeyförbundet rekommenderar att arrangörer inte genomför cuper och poolspel där fler än två lag är samlade.

Är du förälder eller ledare för något ungdomslag som har frågor om deltagande på, till exempel, en cup kontakta i första hand ditt distrikt.

SHL:

SHL och Svenska Ishockeyförbundet har tidigare kommunicerat att SM-slutspelet skjuts upp till den 24 mars.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum