Umeå kommun

Seniorerna på Hemgården bjuds på nobelmiddag

Dela

Den 10 december, på Nobeldagen, bjuds samtliga boende på Hemgårdens servicehus på en galamiddag. Det bjuds på trerätters middag och Elin Örebrand står för kvällens underhållning.

– Många av våra boende har uttryckt önskemål om att gå ut och äta på restaurang. Tyvärr så är det flera som inte orkar med en utflykt på stan så därför tar vi restaurangen till Hemgården så att alla kan delta, berättar Viveka Stenvall, enhetschef Hemgårdens servicehus, Umeå kommun.

En donation gör detta möjligt

Märta Strandberg, tidigare boende på servicehuset, donerade 2009 en stor summa pengar till boende på Hemgårdens servicehus. Hennes sista vilja var att dessa pengar ska användas för att förgylla tillvaron för de som bor där. Pengarna är ”öronmärkta” till sociala aktiviteter/ samvaro. Tidigare har pengarna använts till tre olika konserter med Lars Berghagen, Lill-Babs, Barbro Svensson och Lotta Engberg.

Nobelmiddagen genomförs i samarbete med Medborgarskolan i Umeå.

Media bjuds in för intervjuer med chefer, medarbetare och seniorer kl. 16.00-17.00. Hemgårdens servicehus, Storgatan 22A.

Mer information:

Viveka Stenvall
enhetschef
Hemgården servicehus
070-555 75 28
viveka.stenvall@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum