Upplands Väsby kommun

Seniorernas egen fritidsgård invigs i centrala Väsby

Dela
På fredag invigs huset som ska bli den naturliga mötesplatsen för Väsbys alla seniorer. Det blir en alldeles egen fritidsgård för kommunens pensionärer, säger socialnämndens ordförande Maria Fälth (KD).

På fredag blir huset Stora Vilunda strax öster om Suseboparken det officiella Seniorernas hus för Väsbys pensionärer. Stora Vilunda är en villa på två plan med gott om utrymmen för sociala aktiviteter.

Sedan beslutet togs i höstas har lokalerna fått en ansiktslyftning. Lokalerna ger plats för bland annat medlemmarna i SPF, Gemenskap i Väsby och alla andra seniorer som vill träffas till fika och aktiviteter.

 Äntligen! Det här har varit en tioårig process för kommunen. Det här kommer att bli seniorernas mötesplats, en träffpunkt för alla pensionärer som vill hänga där. Seniorernas hus ska bli platsen där man vet att det alltid händer något, säger socialnämndens ordförande Maria Fälth. 

Föreningar som vill boka in sig i lokalerna kan vända sig till Messingens reception. Kultur- och fritidskontoret ställer upp med en värdinna på halvtid och en vaktmästartjänst. Innehållet i övrigt är det upp till Väsbys seniorer själva att bestämma.

– Vi vet att det sociala är en nyckel till att ha ett psykiskt välbefinnande vilket påverkar hälsan hos alla individer. Vikten av olika mötesplatser för denna målgrupp är ett prioriterat område för oss och vi kommer att bidra till att huset utvecklas, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Andrea Möllerberg (VB).

Media är välkomna till invigningen som hålls på fredag kl 14.00. Vid invigningen medverkar bland annat SPF, Gemenskapen i Väsby och representanter från kommunen.

Kontakter

Andrea Möllerberg (VB)Ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Tel:070-873 21 22

Bilder

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 49 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum