Värmdö Kommun

Seniorgården bygger nytt äldreboende i Värmdö

Dela

Seniorgården AB kommer att bygga ett särskilt boende för äldre på Ingarö. Intresset från potentiella byggaktörer var stort och 20 anbud kom in. Byggnationen planeras att påbörjas under 2021.

Foto Marge Arkitekter.
Foto Marge Arkitekter.

Seniorgården hade det vinnande anbudet i en markanvisningstävling för att bygga ett särskilt boende för äldre i Pilhamn på Ingarö. Markanvisningstävlingen av den kommunala marken genomfördes via en öppen inbjudan med fasta förutsättningar för att delta.

- Jag är väldigt nöjd med Seniorgårdens förslag och ser fram emot att ett nytt äldreboende kommer att byggas på Ingarö. Jag är särskilt glad över att vi skapar allt fler samarbeten med privata aktörer och på så sätt ökar valfriheten samtidigt som vi minskar kommunens egna investeringar, säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande.

Seniorgården har byggt cirka 5 000 seniorbostäder och 1 900 vård- och omsorgsbostäder under de senaste 30 åren.

- Vi är mycket stolta över förtroendet att få utveckla ett nytt, hållbart vård- och omsorgsboende i Pilhamn på Värmdö, säger Maria Börtemark, VD på Seniorgården. Vi ser nu fram emot att ta nästa steg i genomförandet, tillsammans med vårt starka anbudsteam där bland annat Malmegårds Fastighets AB ingår.

Stort behov av flera boenden

Förutsättningarna för att delta i markanvisningstävlingen innebar bland annat att förslaget skulle följa gällande detaljplan samt innehålla minst 60 lägenheter med boendeform särskilt boende för äldre och ett tillagningskök. Seniorgårdens anbud valdes ut baserat på ett väl genomarbetat anbud med trivsam och hemlik boendemiljö i nära anslutning till gemensamhetsutrymmen samt att det förhåller sig väl till den kulturhistoriska miljön.

- I dagsläget är våra befintliga särskilda boenden fullbelagda och det finns personer som står i kö. Vi ser också ett stort framtida behov av nya platser inom kommunen, säger Cecilia Lejon, kommundirektör.

Utvärdering efter fem teman

De inkomna anbuden har utvärderats och poängsatts utifrån fem teman; prissättning, gestaltning, driftseffektivitet och miljö, långsiktighet samt klimatpåverkan. En utvärderingsgrupp med kompetens från mark- och exploateringsavdelningen, planavdelningen samt avdelningen för äldreomsorg i egen regi har utvärderat de tjugo inkomna anbuden och sammantaget hade Seniorgårdens anbud fått högsta poäng och erbjöd också den högsta köpeskillingen för marken.

Det särskilda boendet kommer att ligga invid Kolströms kanal och omfatta cirka 70 lägenheter. I omgivningen finns kulturhistorisk bebyggelse från 1800-talet, Ingarö kyrka samt närhet till Brunns centrum med kollektivtrafik och offentlig och kommersiell service. Planen är att byggnationen av boendet ska påbörjas under 2021 och att första inflyttningen kan ske under andra kvartalet 2023.

Nyckelord

Kontakter

Cecilia LejonKommundirektör

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje. Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

08-57047153cecilia.lejon@varmdo.se

Deshira Flankör (M)Kommunstyrelsens ordförande /Kommunalråd

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje. Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

deshira.flankor@varmdo.se

Bilder

Foto Marge Arkitekter.
Foto Marge Arkitekter.
Ladda ned bild

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Stockholm Craft Week, 1–4 oktober 20202.9.2020 10:00:00 CESTPressmeddelande

I veckan släpptes programmet till den andra upplagan av Stockholm Craft Week, en satsning på svenskt samtida konsthantverk. Stockholm Craft Weeks syfte är att synliggöra det internationellt sett högkvalitativa svenska konsthantverket och nå en ny publik. Programmet innehåller bland annat konstnärsamtal och öppna ateljéer och äger rum på Värmdö, Gustavsbergs hamn samt i centrala Stockholm den 1–4 oktober 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum