Uppsala kommun

Seniorrestaurangen Björngården flyttar till Bernadotte

Dela

Seniorrestaurangen Björngården flyttar till ny lokal i anslutning till vård- och omsorgsboendet Bernadotte från och med 1 januari 2020. Uppsala kommun säger upp hyresavtalet för den fastighet som seniorrestaurangen Björngården ligger i.

Anledningen till uppsägningen av hyresavtalet för fastighet Gottsunda 34:2, Valthornsv. 43 och 45 där Björngården ligger, är att kommunen enbart nyttjar 250 kvm för restaurangverksamhet av fastighetens totala yta på 1 332 kvm. Övrig yta betalar kommunen tom hyra för. Köket är dessutom i behov av investeringar för att det ska kunna bedrivas verksamhet där, bland annat behövs en fettavskiljare och andra köksinventarier. Utöver det tillkommer en underhålls- och administrationsavgift till stadsbyggnadsförvaltningen på 253 080 kronor för 2019.

– Vi ska inte betala för tomma lokaler. På Bernadotte finns ett modernt tillagningskök med en inbjudande matsal på bottenplan som passar seniorrestaurangens behov. Det kommer bli ett bra alternativ för besökarna samtidigt som vi säkrar att våra resurser används på bästa sätt, säger Caroline Hoffstedt (S), äldrenämndens ordförande.

Hyran för fastigheten som restaurang Björngården ligger i uppgår till 1 550 271 per år.

Flytten till Bernadotte kommer att ske samtidigt som Björngården stänger, det vill säga 1 januari 2020. På Bernadotte kommer seniorrestaurangen att vara belägen i en egen del av lokalerna.

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till väldens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Uppsala kommun tar helhetsgrepp på fritidshem17.4.2019 08:58:33 CESTPressmeddelande

Uppsala kommun anordnar inspirations- och utbildningsdagar för sina 500 medarbetare i kommunala fritidshem. Syftet är att lyfta deras viktiga arbete med att stimulera elevers lärande och främja social gemenskap och allsidiga kontakter med jämnåriga och vuxna. De två halvdagarna äger rum på Uppsala Konsert & Kongress den 26 april och den 3 maj. Bland annat medverkar programledaren och läraren Beppe Singer med en inspirationsföreläsning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum