Linköpings stift

Sent på jorden – hjälper de religiösa orden?

Dela

Torsdag 24 januari träffas Dagens Nyheters kulturchef Björn Wiman och biskop Martin Modéus för ett publikt samtal i Linköpings domkyrka: ”Sent på jorden – ett samtal om hopp i klimatkrisens tid”.

Linköpings stift bedriver sedan flera år ett omfattande miljö- och hållbarhetsarbete som bland annat resulterat i en ambitiös klimatstrategi med målet att stiftsorganisationen inte ska bidra till den globala uppvärmningen.

Kan kyrkan göra mer, utöver att inte bidra till uppvärmningen? Ja, menar Björn Wiman, just nu aktuell med ”Sent på jorden – 33 tankar om världens största nyhet”, en bok med många bibliska referenser. Det religiösa språket ger goda möjligheter att inpränta allvaret i klimatfrågan och kyrkan kan fylla det tomrum många känner i klimatorons spår. Något som biskop Martin Modéus bekräftar:

”Vi behöver ge språk och rum för hopp. Det är extra viktigt i en tid när optimismen sviktar. Vi ska inte uppmuntra till falsk optimism, läget är mycket allvarligt. Men kyrkan kan ge perspektiv", säger biskop Martin Modéus.

Sent på jorden – ett samtal om hopp i klimatkrisens tid
Datum: Torsdag 24 januari
Tid: 19.00
Plats: Linköpings domkyrka
Samtal mellan biskop Martin Modéus och Björn Wiman, kulturchef på Dagens Nyheter
Samtalsledare: Max Wahlund
Arrangör: Linköpings stift

Bild på biskop Martin Modéus finns i pressrummet
Bild på Björn Wiman kan laddas ner här:
http://www.mynewsdesk.com/se/bokfoerlaget-atlantis/latest_media

Nyckelord

Kontakter

Om

Linköpings stift
Linköpings stift
Ågatan 65 (Box 1367)
581 13 Linköping

013-24 26 00https://www.svenskakyrkan.se/linkopingsstift

Linköpings stift är en av Svenska kyrkans 13 regionala enheter och omfattar Östergötland och norra Småland. Stiftsnivåns uppgift är att stötta de 100 församlingarna i området och att förvalta kyrkans tillgångar. Biskopen i Linköpings stift heter Martin Modéus.

Följ Linköpings stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum