Länstrafiken Örebro

Serviceresor återgår till samplanering 15 juli

Dela

Under våren 2020 fattade Länstrafiken beslut om att slopa samplanering för alla Serviceresor, förutom skolskjuts, på grund av pandemin. I takt med att smittspridningen av Covid- 19 minskar och att majoriteten av våra kunder och förare nu är vaccinerade, kan vi i samråd med ansvarig smittskyddsläkare på Regionen återigen börja samplanera våra resor. Det betyder att de som reser med Serviceresor kan få samåka med andra.

Återgången till samplaneringen sker succesivt, med vissa begränsningar samt med förhållningsättet att det är fortsatt viktigt att hålla avstånd mellan kunder i fordonen.

-Beslutet möjliggörs i och med att smittspridningen nu bedöms vara på en låg nivå samtidigt som en stor majoritet av våra kunder är vaccinerade med minst två doser vaccin, säger Staffan Juliusson, enhetschef för Serviceresor inom Region Örebro län.

-De senaste månaderna har vi även sett en markant ökning av alla våra restyper och efter sommaren, när bland annat skola, dagvård och daglig verksamhet med mera kommer igång, är samplanering en förutsättning för att vi skall kunna utföra resorna med den fordonsflotta som vi har, berättar Staffan.

Återgången till samplanering grundar sig på nuläget.

-Just nu är smittläget väldigt bra - men skulle det gå åt andra hållet kan ensamåkning behöva införas igen. Vi har löpande dialog med smittskyddsläkaren som rekommenderar att både kunder och förare fortsätter att använda munskydd ett tag till. Det är också viktigt att fortsatt stanna hemma om du har symtom som kan förknippas med Covid-19 samt följa de råd som Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkaren ger, säger Staffan Juliusson.

Länstrafiken utför Serviceresor inom hela länet. Resorna består bland annat av sjukresor, färdtjänstresor och skolskjuts. Från den 1 juli tog Folkhälsomyndigheten bort rådet om begränsningar i antalet passagerare per fordon i kollektivtrafiken. Från och med den 15 juli tas även reglerna för begränsat antal passagerare i långväga kollektivtrafik med tåg och buss bort.

Nyckelord

Kontakter

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum