Länstrafiken Örebro

Serviceresor i Örebro län siktar på att bli bäst i Sverige

Dela
De som reser med färdtjänst och sjukresor i Örebro län är i stort väldigt nöjda, det visar den årliga undersökningen Barometern för Anropsstyrd trafik. Men ambitionen hos Region Örebro län är att ha de mest nöjda resenärerna i Sverige.
Fotograf: Alexander von Sydow
Fotograf: Alexander von Sydow

Barometern för Anropsstyrd trafik mäter resenärernas upplevelser när de bokar och reser med färdtjänst- och sjukresor samt hur de ser på sin resa i efterhand. Resenärerna ska bland annat redogöra för hur det fungerat att boka, hur nöjda de är med den tilldelade tiden de fått, om bilen kommit i tid och liknande.

Bland de som reste med Länstrafiken Serviceresor i Örebro län under 2021 säger 91 procent att de är nöjda med hela sin senaste resa, från bokning till upphämtning och avlämning vilket kan jämföras med genomsnittet för Sverige som är 92 procent.

96 procent av de tillfrågade i länet anger att de kom fram i tid och 92 procent att föraren körde mjukt och smidigt, vilket gör att Länstrafiken i Örebro län hamnar på genomsnittet för hur alla tillfrågade resenärer svarat på dessa två frågor.

- Över 90 procent nöjdhet på en rad frågor är ju självklart något vi får känna oss nöjda med, men det är ändå inte läge att luta sig tillbaka och nöja sig med det, säger Staffan Juliusson, enhetschef för Länstrafiken Serviceresor, Region Örebro län.

Länstrafiken Serviceresor har tidigare gått ut med att de vill utföra Sveriges bästa Serviceresor. Något som Staffan Juliusson och hans medarbetare säger sig alltid sträva efter.

- Vi fortsätter vårt utvecklingsarbete där vi tillsammans med trafikföretag och våra kunder arbetar för att vårt samarbete ska fungera så bra som möjligt. Vi har till exempel nyligen infört fakturabetalning på alla Serviceresor vilket innebär mindre krångel med betalning i bilarna. Vi jobbar också på att våra kunder ska använda de digitala lösningar vi har såsom vår bokningssida och app Serviceresan. Det hoppas vi ska gynna både förare och resenärer, säger Staffan Juliusson.

Appen Serviceresan finns att ladda ner på App Store och Google Play och bokningssidan hittas på serviceresan.lanstrafiken.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Alexander von Sydow
Fotograf: Alexander von Sydow
Ladda ned bild

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Nöjda sjukrese- och färdtjänstresenärer i Örebro län22.2.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Nu har resultatet från den årliga undersökningen Barometern för Anropsstyrd trafik för 2022 kommit och som tidigare år visar den en hög nöjdhet bland de som reser med färdtjänst och sjukresor i Örebro län. Undersökningen omfattar bland annat upplevelsen vid bokning av resa, till vilken tid man blivit tilldelad och förarens bemötande. Allra nöjdast är de som är över 80 år och de som reser ofta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum