Spanska Turistbyrån

Sevärdheter i Málaga du inte får missa!

Dela

Stränderna och det andalusiska köket är kanske de två största magneterna på Costa del Sol, men det finns så mycket mer att upptäcka. Málaga erbjuder ett rikt kulturutbud och ett avslappnat men ändå intensivt stadsliv. Här berättar vi om vilka platser, museer och byggnader som du inte får missa på ditt nästa besök.

Sekelgamla byggnader.

Två byggnader gör sig gällande på kullarna som omger staden. Det moriska palatset La Alcazaba och den lika moriska borgen Castillo de Gibralfaro, som byggdes för att skydda både palatset och staden. Här hittar vi också ruinerna efter en romersk teater, som byggdes för tvåtusen år sedan.

Katedralen och dess omgivningar.

Över den gamla moskén i staden byggde man katedralen La Encarnación. Här kan du njuta av både den fantastiska arkitekturen och de många kulturella skatter som katedralen huserar i sitt Museo Catedralicio. Framför kyrkan hittar du ett torg från Barocken och Biskopens Palats.

Vackert historiskt centrum.

Gatan Marqués de Larios betraktas som det viktigaste stråket i Malagas stadskärna. Via den når du Plaza de la Constitución, som har varit centrum för stadslivet sedan århundraden tillbaka.

Museer för alla smaker.

Málaga har mer än trettio museer, en del av dem i internationell klass. På Picassomuseet och på Museo Casa Natal de Picasso vilket är Pablo Picassos födelseplats, kan du få en inblick i den berömda konstnärens liv. På Centro Pompidou kan du se modern konst från systermuseet i Paris och på Ryska Museet kan du skåda en del av samlingarna från Ryska Museet i Sankt Petersburg.

Läs mer om Málaga och resten av Spanien: Spain.info.

Mer information om hur du reser tryggt: travelsafe.spain.info.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

http://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Läs mer om Spanien på spain.info och vår tidning på svenska upptackspanien.com.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum