Resia AB

Sevärdheter och aktiviteter i topp när svenskarna väljer resmål

Dela

I sommar är det sevärdheter och aktiviteter som är viktigast när svenskarna ska ut och resa. En femtedel av svenskarna tycker att det är viktigare än både pris, trygghet och vädret på resan. Det visar en undersökning av TNS SIFO på uppdrag av Resia. Allt fler planerar också sin resa efter ett specifikt evenemang. Utomhusoperan i Verona är ett av de mest populära sommarevenemangen som redan har en ökning på 30 procent jämfört med 2016, enligt Resias varumärke Box Office.

Arena di Verona (Källa: Matton)
Arena di Verona (Källa: Matton)

– Allt fler planerar sin sommarresa efter sevärdheter på resmålet och vilka evenemang och aktiviteter man vill uppleva. Svenskarna har helt andra krav jämfört med för några år sedan – sol och bad räcker inte. För oss som researrangör innebär det att vi hela tiden måste vässa våra erbjudanden och ta fram nya paket med sevärdheter, aktiviteter och evenemang som lockar både stora och små, säger Lina Eklund, presskommunikatör på Resia.

Resias varumärke Box Office har ett brett utbud av biljetter till fotbollsmatcher, musikaler, konserter, opera och teatrar runt om i hela Europa. Förutom operaföreställningen ”Arena di Verona” är musikshowen ”Edinburgh Military Tattoo” på Edinburgh Castle och trädgårdsmässan ”Chelsea Flower Show” populära evenemang under perioden maj till augusti.

– På Arena di Verona får man njuta av klassiska föreställningar under en bar himmel – varje operaälskares dröm. Musikshowen på slottet i Edinburgh är också oerhört spektakulär med artister från hela världen. Trädgårdsmässan i Chelsea är trädgårdsfantasternas paradis. Men även barnfamiljerna åker till London i sommar – Harry Potter-aktiviteter är lika populära året om, säger Cecilia Brissman, produktchef på Box Office.

Mest avgörande för valet av resmål

1. Att det finns sevärdheter och aktiviteter på resmålet

2. Att resan är prisvärd

3. Att det känns tryggt och säkert

4. Vädret på resan

5. Att själva resan är smidig med bra flygtider/ matkulturen och restaurangerna

Topplistan är baserad undersökning från TNS SIFO där totalt 1 322 intervjuer utfördes på ett riksrepresentativt urval av kvinnor och män i åldern 18-79 år.

Populära evenemang och sevärdheter i sommar

– Arena di Verona (23/6-27/8)

– Edinburgh Military Tattoo (5-26/8)

– Chelsea Flower Show (25-27/5)

– Harry Potter Warner Bros Studios (pågår hela året)

– Disneyland Paris (maj-oktober)

Topplistorna är baserade på försäljning av populära biljetter inom Box Office under perioden maj-augusti 2017.  

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Arena di Verona (Källa: Matton)
Arena di Verona (Källa: Matton)
Ladda ned bild

Om

Resia ABResia AB etablerades 1974 och har idag 46 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning  i Skandinavien. Med drygt 30 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda charter- och paketresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamhet omfattar både semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB samt varumärkena Resfeber, Box Office, Cruise Market och Hyttespecialisten. Resia Travel Group omsätter cirka fyra miljarder kronor och har drygt 500 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

New York - vårens hetaste weekendstad20.11.2017 00:00Pressmeddelande

Förra årets vinnare Miami lämnar över förstaplatsen till New York när vårens vinnare ska koras. Nykomlingar som Palma de Mallorca och Kap Verde seglar in på topplistorna och lockar fler svenskar än någonsin. Att Barcelona klättrat från en fjärde till en andraplats jämfört med förra året förstärker det vi tidigare sett, att svenskarna fortsätter att resa till sina favoriter trots saker som inträffat på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum