Einar Mattsson

SH Pension anlitar Einar Mattsson Fastighetsförvaltning

Dela

Einar Mattsson Fastighetsförvaltning har fått i uppdrag att förvalta SH Pensions åtta fastigheter i centrala Stockholm. I fastigheterna finns bland annat 195 lägenheter och 55 lokaler om ca 22 000 kvadratmeter. Uppdraget omfattar administrativ, teknisk och ekonomisk förvaltning och startar 1 april.

Anna Hellman, Einar Mattsson Fastighetsförvaltning.
Anna Hellman, Einar Mattsson Fastighetsförvaltning.

 Vårt mål är att göra ett långsiktigt, positivt avtryck på SH Pensions fastighetsvärden. I uppdraget ingår utöver administrativ, teknisk och ekonomisk förvaltning även att arbeta med energieffektivisering i hela beståndet samt att hantera renoveringsprojekt för SH Pensions fastigheter.  Vi ser fram emot att ta över förvaltningen den 1 april, säger Anna Hellman, chef för administrativ förvaltning på Einar Mattsson Fastighetsförvaltning.

 Inom ramen för den ekonomiska förvaltningen kommer vi särskilt fokusera på att stärka den ekonomiska rapporteringen och ta fram en modell för hållbarhetsrapportering som uppfyller finansinspektionens nya regler för värdepappersmarknaden, berättar Boris Dundjerovic, avdelningschef ekonomisk förvaltning på Einar Mattsson Fastighetsförvaltning

 Vi ser fram mot att ha Einar Mattsson som partner i det fortsatta arbetet med att förvalta våra fastigheter och att utveckla hållbarhetskriterier som mål för förvaltningen, säger Annelie Helsing, VD SH Pension.


Om uppdraget och SH Pension
Uppdraget omfattar administrativ och ekonomisk förvaltning av sju fastigheter på Östermalm och en på Södermalmi Stockholm. Två av fastigheterna står inför ROT inom de närmaste åren (renovering-ombyggnad-tillbyggnad). Einar Mattssons energispecialister ska utöver att delta i ROT-projekten också arbeta med att energieffektivisera det övriga beståndet i Stockholm.  

SH Pension (Svensk Handel Pensionskassan) har funnits sedan 1946 och erbjuder tjänstepension och trygghetsförsäkringar till företagare inom framför allt handeln. Ägandet av fastigheter utgör en viktig del i SH Pensions kapitalförvaltning av pensioner, och syftar till att ge en bra och stabil avkastning till pensionskunderna. 


För mer information kontakta: 

Jakob Windh, affärs- och verksamhetsutvecklingschef
Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB, 08-586 263 00

Ewelina Holm, kommunikationschef
Einar Mattsson AB, 0765-426720

Nyckelord

Bilder

Anna Hellman, Einar Mattsson Fastighetsförvaltning.
Anna Hellman, Einar Mattsson Fastighetsförvaltning.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Om Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB 
Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB förvaltar cirka 15 000 bostäder samt kommersiella lokaler till ett värde om 58 miljarder kronor. Bolaget förvaltar bostäder och lokaler för en bred och etablerad grupp av fastighetsägare såväl som Einar Mattssons 6 000 bostäder. Med ett långsiktigt perspektiv på fastighetsaffären och gedigen kunskap erbjuder Einar Mattsson fastighetsägare en trygg, personlig och proaktiv förvaltning i syfte att utveckla kundens fastighetsvärden. Bolaget är en del av Einar Mattsson-koncernen som har varit verksam på Storstockholms bygg- och fastighetsmarknad sedan 1935. Koncernens övriga verksamheter utgörs av fastighetsägande, byggproduktion, projektutveckling och övriga investeringar.  

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se ochFacebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

Pågående grundförstärkning i Hovings Malmgård6.7.2021 06:06:00 CEST | Blogginlägg

På inrådan från Stockholms stad förvärvade Einar Mattsson år 2000 tomträtten till kvarteret Sommaren 10. I samband med övertagandet av tomträtten fick Einar Mattsson en markanvisning vilket var en förutsättning för att kunna finansiera upprustningen av malmgården. Det har hela tiden varit vår ambition att rusta upp malmgården och då göra det samtidigt som vi ger ett tillskott av nybyggnation i någon form. Just nu genomför vi en grundförstärkning av själva malmgården.

Einar Mattsson – en trygg stad är en attraktiv stad 28.6.2021 14:06:12 CEST | Blogginlägg

Einar Mattsson-koncernen förfogar över hela värdekedjan med eget projektbolag och byggbolag, egen förvaltning och ett långsiktigt ägande. Här råder inga tvivel om att trygga och trivsamma bostadsområden utgör grunden för en attraktiv och hållbar stad. För att bäst berätta fördelarna med vår värdekedja, så intervjuade vi tre skarpa medarbetare från Einar Mattsson Projekt AB; affärsutvecklingschef Li Cederwall Frizzo, senior affärsutvecklare Lisa Isberg och projektutvecklingschef Sara Albrecht Merkel.

”Einar Mattsson vill hela tiden framåt, följer med i tiden och utvecklas” — fredagsporträttet med Jeanette Skierus18.6.2021 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Systemekonom Jeanette Skierus är i princip född in i företaget. Med sin tidiga karriärstart tillhör hon den lilla skara som hann arbeta med Einar när han levde. Hon är en synnerligen kreativ person även privat och har strävsamt jobbat sig upp genom koncernen. Jeanettes egen ekonomi-erfarenhet och blick för helheten gör henne till en utmärkt systemekonom.

”Einar Mattsson vill på riktigt lämna efter sig fastigheter alla kan vara stolta över” – fredagsporträttet med Martin Berglund11.6.2021 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Han förmedlar trots högt arbetstryck en känsla av stort lugn. Med denna approach tar sig Martin an försäljningsansvaret för de stora bostadsprojekt som Einar Mattsson uppför med eget byggbolag. Hans vardag är fylld av jobb, barn, familj, vänner och bollar och det blir inte många minuter över till någon bokläsning. Här är vår metodiske teamspelare Martin Berglund:

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum