Svenskt Trä

Shanghai-mässa bekräftar möbelindustrins intresse för svenskt sågat virke

Dela

I september deltog branschorganisationen Svenskt Trä som utställare på FMC-mässan i Shanghai tillsammans med 10 av medlemsföretagen som representerar den svenska sågverksindustrin. Montern blev en mötesplats för besökare och tillverkningsföretag från hela Kina.

11–14 september ställde Svenskt Trä ut på Furniture Manufacturing & Supply fair (FMC) i Shanghai New International Expo Center tillsammans med representanter från nio svenska sågverksföretag och en svensk trävarugrossist. Mässan var ett utmärkt tillfälle för de svenska företagen att träffa både nya och gamla kunder från hela Kina.

Kina – en högprioriterad marknad
Kina är en mycket intressant tillväxtmarknad för svenskt sågat virke, och Svenskt Trä har sedan 2013 arbetat aktivt för att stödja de svenska sågverksföretagen på den kinesiska marknaden. 2013 exporterade Sverige 400 000 kubikmeter sågat virke till Kina, tre gånger mer än året innan. 2017 satte export från Sverige till Kina ett nytt rekord på cirka 920 000 kubikmeter eller 1,7 miljarder kronor (190 miljoner USD). Sedan några år är Kina en prioriterad marknad och en av de största svenska exportmarknaderna för sågade trävaror. Ungefär 85 procent av exporterat svenskt sågat virke till Kina är gran, men den kinesiska tillverkningsindustrin visar ett allt större intresse för svensk sågad furu. Möbelindustrin står för merparten av efterfrågan på svenskt virke i Kina och Svenskt Trä har därför genomfört informations- och inspirationsprojekt riktat mot möbelbranschen under de senaste fem åren. Ett annat intressant marknadssegment för den svenska sågverksbranschen är den kinesiska branschen för impregnerat virke, för utomhusbruk. Svenskt Trä kommer därför att, tillsammans med representanter från svenska sågverksföretag, delta i den årliga konferensen om virkesbehandling 24–26 november 2018 i Fujian-provinsen. Där får svenska sågverk ett tillfälle att skapa nya eller fördjupa befintliga kontakter med kinesiska företag inom impregneringsbranschen, säger Charlotte Dedye Apelgren, chef interiör och design på Svenskt Trä.

Svenskt Träs interaktiva monter på FMC
I Svenskt Träs monter på FMC fanns prover på svenskt sågat furu- och granvirke, möbler tillverkade i svensk furu designade av svenska och kinesiska designers samt virkesprover med olika ytbehandlingar. Besökarna fick också tillfälle att se och känna på snickeridetaljer och andra produkter tillverkade i svenskt virke.

Följande företag var representerade i Svenskt Träs monter: Bergkvist-Insjön, Campanello & Co (trävarugrossist), Holmen Timber, Martinsons, Moelven, Norra Timber, Norrskog Wood Products (NWP), SCA Wood, Setra Group och Södra.

Pressbilder

För mer information:
Charlotte Dedye Apelgren, chef interiör och design, Svenskt Trä
+46 8 762 79 73, charlotte.apelgren@svenskttra.se

Presskontakt:
Camilla Carlsson, kommunikationschef, Svenskt Trä
+46 8 762 79 65, camilla.carlsson@svenskttra.se 

Nyckelord

Om

Svenskt Trä
Svenskt Trä
Storgatan 19
Stockholm

08-762 72 60https://www.svenskttra.se

Svenskt Träs huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter vi fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä driver också viktiga bransch- och handelsfrågor för sina medlemmar.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksnäring och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

Följ Svenskt Trä

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenskt Trä

Bygga med trä, både för klimat och affärsnytta – vem tar stafettpinnen?14.5.2019 13:55:57 CESTPressmeddelande

Klimatpolitiska rådet har precis kommit med en nedslående rapport och vi vet också att byggsektorn står för över 20 procent av Sveriges klimatutsläpp. Men det finns byggaktörer som går mot strömmen och tar hänsyn till klimatet i sin affär. Först ut av de stora byggentreprenörerna är Veidekke som genom sin satsning ”Region trä” leder förändringen i branschen mot mindre klimatavtryck.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum