Ideon Science Park

Sharp Minds Sessions om att tro på sin idé, trots att omgivningen säger att du är galen, med Martin Gren och Pierre Elzouki

Dela

Den 20 november är det dags för den tredje delen i Sharp Minds Sessions, denna gång med Martin Gren, medgrundare av Axis Communications och Pierre Elzouki, medgrundare av Scalado. Båda var långt före sin tid och lyckades trots omgivningens tvivel bygga företag som idag har stora globala framgångar.

Sharp Minds Sessions 20 november
Sharp Minds Sessions 20 november

Sharp Minds Sessions leds av Ideon Science Parks VD Mia Rolf, som samtalar med entreprenörerna om hur man kan ta en idé och skapa ett företag som växer när du ligger långt före marknaden. Hur kan du testa att din innovativa idé faktiskt har bäring och hur kan du undvika de vanligaste fallgroparna?

När Axis och Martin Gren publicerade ett whitepaper för 22 år sedan om att koppla upp skrivare och andra produkter mot internet, via thinserver-teknik, var det inte många som trodde att det skulle realiseras. Idag kallas det IoT och tankarna i detta whitepaper lade grunden till Axis nätverkskamera.

Scalado var tidigt ute med en produkt som hette Caps, som kunde skala ner bilder till mobiltelefoner, men detta skedde samtidigt som IT-bubblan sprack, vem ville satsa på mobila lösningar då?

Tid och plats

20 november, 08:30-10.00 (programmet startar 09.00). MHC, Mobilvägen 10, Lund.

Om talarna

Martin Gren grundade Axis 1984 tillsammans med Mikael Karlsson och Keith Bloodworth. 1996 var Martin en av skaparna bakom den första nätverkskameran, Axis 200, NetEye. Sedan dess har han haft både verkställande och operativa roller inom Axis Communications, inklusive roller som Chief Technology Officer och Director of New Projects.

Pierre Elzouki var med och grundade Scalado år 2000 och han har haft många roller inom företaget under åren, inklusive VD, VP Investor Relations och ansvarig för Affärsutveckling. Pierre grundade och är VD för AdRapid sedan 2015. Han är också VD för Raviteq, styrelseordförande i OptimalBits och styrelsemedlem i den Svensk-Libanesiska Handelskammaren samt Scalado AB.

Sharp Minds Sessions är en del i Ideon Science Parks mentorskapsprogram där även Jon Hauksson, Charlotta Falvin och Staffan Gestrelius är mentorer till växande Ideon-bolag. Årets fem vinnare presenterades under Ideons jubileumsfest den 28 september och de har haft de första träffarna med mentorerna.

Pierre Elzouki om Scalados framgångar

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sharp Minds Sessions 20 november
Sharp Minds Sessions 20 november
Ladda ned bild
Martin Gren
Martin Gren
Ladda ned bild
Pierre Elzouki
Pierre Elzouki
Ladda ned bild

Länkar

Om

Ideon Science Park
Ideon Science Park
Scheelevägen 17
22363 Lund

+46 46 286 85 00https://ideon.se/

Ideon Science park har kommit att bli en plats där framstående innovationer skapas och spännande tillväxtbolag tar avstamp. Multinationella företag som Axis, Ericsson och Qlik härstammar från Ideon som grundades 1983 i samarbete med Lunds universitet. Flera av världens största innovationsbolag har utvecklingskontor eller samarbetsinvesteringar på området. På Ideon finns en unik mix av kompetenscentra, vilket är vår stora styrka i en värld där branscherna glider samman. Här finns också tillgång till laboratorier av högsta standard, vilket gör Ideon Science Park till en dynamisk tillväxt- och kunskapsmiljö för utvecklings- och forskningsbolag i världsklass. Ideon Science Park arbetar med fyra fokusområden; Future Transportation, Smart Cities, Connected Health och Smart Materials.

Följ Ideon Science Park

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ideon Science Park

Trots Corona-krisen: Snacks-företaget RENJER presenterar fyra nya produkter12.6.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Förra året lyckades det svenska företaget Renjer Snacks AB att öka sina intäkter till nästan 12 miljoner kronor. Företaget har utvecklat varumärket RENJER som ett hållbart och näringsrikt viltkötts-alternativ till Beef Jerky. Enligt medgrundaren och VD Alex Kirchmaier så har företaget, som grundades år 2017, lyckats sälja mer än en halv miljon av deras produkter år 2019. Coronakrisen har dock haft en stark inverkan på flera av RENJERs försäljningskanaler och har stoppat deras tillväxt för stunden.

Juniorprogrammerare får fortsätta efter praktik i Coronatider- MatchIT programmet övergår i metodbeskrivning2.6.2020 14:58:31 CESTPressmeddelande

Nu har andra gruppen av juniora programmerare, utbildade i MatchIT projektet, avslutat praktikfasen - mitt under Coronatider. Ett av företagen som tagit emot juniora talanger som praktikanter via snabbutbildningen MatchIT är särskilt nöjda med samarbetet; SIB Solutions på Ideon Science Park. Resultatet av den första omgången är över 50% i relevanta jobb 6 månader efter praktik. Nu övergår projektet i metodbeskrivning och metodspridning.

Sex ledande ICT-miljöer vill skapa en Europeisk Digital Innovationshubb (EDIH)29.11.2019 09:18:20 CETPressmeddelande

Ett samarbetsavtal har tecknats mellan sex av Sveriges ledande science parks inom ICT. De vill nu tillsammans skapa en Europeisk Digital Innovationshubb (EDIH). Det kan i så fall bli det svenska bidraget till ett nätverk av europeiska hubbar som ska inbjuda till gränsöverskridande samarbeten samt främja spridning och användning av de digitala kapaciteter som byggs upp i näringsliv och offentlig sektor.

57% i jobb eller utbildning efter MatchIT projektets första omgång!25.11.2019 13:45:23 CETPressmeddelande

I Projektet MatchIT får nyanlända akademiker intensivutbildning och praktikjobb inom programmering. Första omgången kandidater gick ut under våren 2019. I Skåne har redan 8 av 18 MatchIT kandidater som slutförde utbildningen och praktiken fått jobb och de flesta av de resterande är inne i rekryteringsprocesser eller fortsatt utbildning. 5 deltagare fick jobb redan under utbildningens gång. ”Vi har lyckats forma ett bra samarbete både inom projektet och med företagen.” säger Olga Szczepankiewicz, projektledare på Region Skåne. Snart är det dags för omgång 2 ut i praktik.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum