SHL Svenska Hockeyligan AB

SHL-klubbarna sköt in halv miljon till föreningarna

Dela

Den tidigare tomma tekningscirkeln i SHL döptes inför slutspelet om till #målcirkeln och var ett samarbete mellan SHL och huvudsponsorn Betsson. För varje mål som gjordes från Målcirkeln skulle Betsson skänka 25 000 kronor till klubben, som i sin tur fick välja ändamål. Totalt har klubbarna skjutit in 540 000 kronor, där Frölunda, Skellefteå och Djurgården stått för flest antal mål från cirkeln – och därmed dragit in 110 000 kronor vardera.

#målcirkeln
#målcirkeln

SHL valde att inte ta in en ny sponsor inför slutspelet utan stärkte i stället samarbetet med spelbolaget Betsson. Initiativet #målcirkeln drogs igång för att ge klubbarna en möjlighet att skänka pengar till en organisation som de själva brinner för.

- Den kommersiella delen är så klart oerhört viktig, men när Betsson kom med denna idé kände vi att vi både stöttar klubbarna och engagerar fler, och samtidigt stöttar områden utanför hockeyn, säger Michael Marchal, vd för SHL.

- Även om hela slutspelet var otroligt spännande i sig, så är vi oerhört stolta över att ha kunnat erbjuda denna extra krydda. Dels vad det gäller adderad spänning och dels finansiellt stöd till klubbarnas engagemang utanför isen, säger Jonathan Haeggstam, Sverigechef på Betsson group.

Läs mer om initiativet, se målen och läs om klubbarnas val av organisation och varför på målcirkeln.se

Hit skänker klubbarna sina pengar (varje klubb fick börja med 10 000 kronor):

Skellefteå AIK: Bygdens föreningar som arbetar med Tre Kronors hockeyskola
110 000 kronor

Frölunda HC: Drottning Silvias Barnsjukhus
110 000 kronor

Djurgården Hockey: Urban Sports
110 000 kronor

Färjestad BK: FBK Alliansen
60 000 kronor

HV71: Tappra Barn
35 000 kronor

Luleå HF: Lekterapin på Sunderbyns sjukhus
35 000 kronor

Malmö Redhawks:
Team Rynkeby – God Morgon
10 000 kronor

Växjö Lakers: Tobiasregistret
10 000 kronor

Brynäs IF: Gästriklands Ishockeyförbund
10 000 kronor

Linköping HC:
Linköpings Parasportförening
10 000 kronor

Mora IK: Tobiasregistret
10 000 kronor

Rögle BK: Alla Kan IF i Ängelholm
10 000 kronor

Timrå IK:
Barncancerfonden
10 000 kronor

Örebro Hockey: Örebro Hockey Ungdoms Flicklag
10 000 kronor

Bilder

#målcirkeln
#målcirkeln
Ladda ned bild

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2020/2021 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, IK Oskarshamn, Leksands IF, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Rögle BK, Skellefteå AIK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

SHL kommenterar dagens besked från Folkhälsomyndigheten29.5.2020 08:45:33 CESTPressmeddelande

Idag presenterade Folkhälsomyndigheten direktiv för idrotten gällande matcher. Folkhälsomyndigheten beslutade att, från och med den 14 juni, tillåta elitidrott som följer de allmänna riktlinjerna. Svensk hockey följer utvecklingen av covid-19 noga och utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Med anledning av de nya direktiven kommer ligorna inom svensk ishockey att se över på vilket sätt som matcher kan genomföras med nuvarande direktiv.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum