SHL Svenska Hockeyligan AB

SHL matchar donationer till UNHCR upp till 1,4 miljoner kronor

Dela

Med anledning av kriget i Ukraina har SDHL, SHL, HockeyAllsvenskan och Svenska Ishockeyförbundet startat en gemensam insamling till UNHCR. Nu väljer SHL och de 14 klubbarna att matcha alla donationer som görs till hockeyfamiljens insamling upp till 1,4 miljoner kronor.

Just nu flyr barn och familjer i Ukraina med risk för livet och miljontals människor befinner sig under ständigt hot. Behovet av hjälp är akut och UNHCR är på plats och bistår de drabbade.

SDHL, SHL, HockeyAllsvenskan och Svenska Ishockeyförbundet har SHL startat en insamling med UNHCR till förmån för krigsoffer i Ukraina. En insamling som alla kan bidra till genom att swisha valfritt belopp till 123 088 8966. Nu väljer dessutom SHL att matcha samtliga donationer som görs upp till 1,4 miljoner kronor. Så för varje krona som swishas, skänker även SHL en krona.

- En av hockeyns största styrkor är att förena människor över olika grupper och samhällen och hockeyfamiljens gemensamma insamling är ett viktigt exempel på det. Vi är väldigt glada att tillsammans med våra klubbar kunna bidra ytterligare till de som behöver det allra mest just nu, säger Jenny Silfverstrand, VD SHL och fortsätter;

- Nu hoppas jag att alla inom hockeysverige väljer att fortsätta bidra till insamlingen så att vi tillsammans kan göra stor skillnad.

UNHCR, FN:s flyktingorgan, är på plats och leder arbetet med att ge skydd, koordinera hjälpinsatser och sätta människor på flykt i säkerhet. UNHCR:s fältpersonal arbetar dygnet runt för att säkerställa att nödhjälp och skydd ges till alla som behöver hjälp. Över 2 miljoner har tvingats fly landet och över en miljon är på flykt inom landet, men antalet fortsätter att öka dag för dag.

- UNHCR skalar just nu upp insatserna i Ukraina, delar ut nödhjälp och sätter upp mottagningscenter där flyktingar kan få vila och tillgång till bland annat filtar, mat, vatten och mediciner. VI finns också vid gränserna och stöttar mottagandet i de kringliggande länderna, säger Åsa Widell, generalsekreterare vid Sverige för UNHCR.

Utöver att SHL matchar alla donationer till hockeyns insamling upp till 1,4 miljoner kronor så dubblas dessutom samtliga bidrag till UNHCR av Akelius Foundation så hockeyns gemensamma insamling gör skillnad.

- Jag är oerhört tacksam för att SHL gör den här insatsen. Dubblingen av de insamlade medlen av SHL kommer dessutom dubblas igen, vilket gör att en gåva till den här insamlingen tredubblas. Det är otroligt och välbehövligt då behoven är enorma, avslutar Widell. 

Läs mer om UNHCR:s arbete på plats i Ukraina.  

Kontakter

Bilder

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2021/2022 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, IK Oskarshamn, Leksands IF, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Rögle BK, Skellefteå AIK, Timrå IK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum