Sverige för UNHCR

Shoppa på Black Friday med rent samvete

Dela

Black Friday står för dörren och samtidigt ökar antalet sjuka i covid-19 lavinartat. Flyktingar världen över är extra utsatta. Därför ger Sverige för UNHCR alla möjligheten att shoppa med rent samvete, och samtidigt tvåla till coronan.

I Sverige för UNHCR:s årliga Black Friday-kampanj kan du under parollen ”Tvåla till coronan!” köpa ett livsviktigt paket den här veckan med tvålar och schampo till människor på flykt för bara 40 kronor.

Över 80 procent av världens flyktingar bor i länder med låg- till medelinkomst med undermåliga hälso-, vatten- och sanitetssystem. Att tvätta händer är en av de viktigaste åtgärderna för att hindra coronavirusets spridande. Vi vill att även människor på flykt ska få den möjligheten.

 Minst 134 länder som tar emot flyktingar har drabbats av lokal spridning av covid-19. Pandemin straffar människor på flykt som värst. Vi hoppas att många ska välja att hjälpa utsatta flyktingfamiljer på Black Friday. Familjerna kämpar för sin överlevnad och saknar resurser att skydda sig mot det farliga viruset, säger Åsa Widell, generalsekreterare på Sverige för UNHCR.

I slutet av 2019 befann sig 79,5 miljoner människor på flykt i världen. Många lever i fattigdom i tätbefolkade läger och har begränsad tillgång till sjukvård. Möjligheten till god hygien är avgörande för att hindra covid-19 från att spridas. Men för många människor på flykt är det svårt att hålla sig ren, och enkla saker som de flesta tar för givet är bristvaror. Därför gör tvål och schampo stor skillnad.

Så passa på att shoppa för ett gott ändamål med rent samvete. En gåva på 40 kronor räcker till tvål och schampo till en hel flyktingfamilj och hjälper till att stoppa spridningen av covid-19 bland de mest utsatta. Slå till, hjälp oss att tvåla till coronan!

Läs mer på: sverigeforunhcr.se/stod-oss/gava-blackfriday

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Linnégatan 18
114 47 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

En tredjedel av företagens julbord ställs in – de anställda vill att pengarna går till välgörenhet10.11.2020 08:00:00 CETPressmeddelande

Julen 2020 blir ingen vanlig jul. Spridningen av coronaviruset fortsätter att stiga vilket märks på företagens julfiranden. 35 procent av de anställda anger att julbordet med kollegorna ställs in på grund av covid-19. Ytterligare 32 procent är tveksamma till om det blir av. Samtidigt är majoriteten positiva till att pengarna istället används till välgörenhet. Det visar en ny undersökning som Sverige för UNHCR har gjort.

Sverige för UNHCR har tillsammans med BabyBjörn skickat 5000 bärselar till UNHCR:s flyktingläger i Colombia.4.11.2020 08:00:00 CETPressmeddelande

Flyktingkatastrofen i Venezuela är i dagsläget en av de värsta i världen. Nära fem miljoner människor är på flykt och de flesta flyr till eller genom grannlandet Colombia. Situationen är mycket svår, inte minst för de familjer som tvingats lämna allt för att fly våld, otrygghet och hot samt brist på mat och medicin i Venezuela. Många av flyktingarna vandrar långa sträckor genom flera länder, med barnen i famnen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum