Sverige för UNHCR

Shoppa på Black Friday med rent samvete

Dela

Black Friday står för dörren och samtidigt ökar antalet sjuka i covid-19 lavinartat. Flyktingar världen över är extra utsatta. Därför ger Sverige för UNHCR alla möjligheten att shoppa med rent samvete, och samtidigt tvåla till coronan.

I Sverige för UNHCR:s årliga Black Friday-kampanj kan du under parollen ”Tvåla till coronan!” köpa ett livsviktigt paket den här veckan med tvålar och schampo till människor på flykt för bara 40 kronor.

Över 80 procent av världens flyktingar bor i länder med låg- till medelinkomst med undermåliga hälso-, vatten- och sanitetssystem. Att tvätta händer är en av de viktigaste åtgärderna för att hindra coronavirusets spridande. Vi vill att även människor på flykt ska få den möjligheten.

 Minst 134 länder som tar emot flyktingar har drabbats av lokal spridning av covid-19. Pandemin straffar människor på flykt som värst. Vi hoppas att många ska välja att hjälpa utsatta flyktingfamiljer på Black Friday. Familjerna kämpar för sin överlevnad och saknar resurser att skydda sig mot det farliga viruset, säger Åsa Widell, generalsekreterare på Sverige för UNHCR.

I slutet av 2019 befann sig 79,5 miljoner människor på flykt i världen. Många lever i fattigdom i tätbefolkade läger och har begränsad tillgång till sjukvård. Möjligheten till god hygien är avgörande för att hindra covid-19 från att spridas. Men för många människor på flykt är det svårt att hålla sig ren, och enkla saker som de flesta tar för givet är bristvaror. Därför gör tvål och schampo stor skillnad.

Så passa på att shoppa för ett gott ändamål med rent samvete. En gåva på 40 kronor räcker till tvål och schampo till en hel flyktingfamilj och hjälper till att stoppa spridningen av covid-19 bland de mest utsatta. Slå till, hjälp oss att tvåla till coronan!

Läs mer på: sverigeforunhcr.se/stod-oss/gava-blackfriday

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Linnégatan 18
114 47 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Spring Olympialoppet för en bättre värld – hjälp människor på flykt22.3.2021 13:00:00 CET | Pressmeddelande

Med start den 19 maj arrangerar Sveriges Olympiska Kommitté för första gången Olympialoppet. Ett motionslopp på fem kilometer som passar alla, från elit till glad motionär. Här gäller den olympiska andan att det viktigaste inte är att segra utan att kämpa väl. Varje år springer vi tillsammans för en god sak som kan göra världen lite bättre. I år springer vi Olympialoppet för människor som flyr genom en insamling till Sverige för UNHCR och deras arbete till förmån för människor på flykt. Anmälningsavgiften till loppet är 200 kronor. 100 kronor av dessa går direkt till Sverige för UNHCR. Olympialoppets huvudpartner UNIQLO dubblar dessutom insamlat belopp till Sverige för UNHCR.

Sverige för UNHCR och Amnesty International ska bekämpa könsbaserat våld i Venezuelas flyktingkris10.3.2021 10:00:00 CET | Pressmeddelande

I Venezuela utspelar sig just nu en av de värsta flyktingkriserna i modern tid. Sverige för UNHCR och Amnesty international ska starta ett samarbete för att skydda flyktingar från sexuellt och könsbaserat våld, samt öka medvetenheten om rättigheter och lokala skyddsmöjligheter. Projektet finansieras av Svenska Postkodlotteriet och är det största fleråriga bidraget från privat sektor till den venezuelanska flyktingkrisen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum