Åre 2019

Siebenhofer snabbast i damernas kombinationsstörtlopp

Dela

Trots snöfall och risk för dålig sikt genomförde damerna ett rafflande störtlopp i första delen av den alpina kombinationen på fredagen. Starkast i den hårda kampen om förstaplaceringen var österrikiskan Ramona Siebenhofer men två svenskor gjorde också sitt för att öka spänningen.

Ragnhild Mowinckel, Norge. Foto: Alain Grosclaude/Zoom Agency
Ragnhild Mowinckel, Norge. Foto: Alain Grosclaude/Zoom Agency

Damernas första del av den alpina kombinationen kantades av snöfall men startade ändå en halvtimme efter utsatt tid, dock från reservstarten vid damernas super G. Lindsey Vonn var först ut och höll ledningen tills Ricarda Haaser, med startnummer åtta, knuffade ner amerikanskan från förstaplatsen. Lyckan blev dock kortvarig då Ilka Stuhec, tillbaka på toppen och i storform, tog över ledningen direkt efter.

– Jag trodde att jag gjorde det bra idag men det kommer bli svårt att slå slalomspecialisterna som Wendy Holdener och Petra Vhlova. Jag har fått två dagar med slalomträning och ska ut där och hoppas att jag gör det bra, säger Ricarda Haaser, som slutade sjua. 

Lisa Hörnblad startade först av svenskorna och gick in som tvåa - bara 16 hundradelar efter då ledande Vonn. Hon slutade på elfte plats, som hon delade med Nicol Delgado, Italien. Lin Ivarsson med startnummer 31 slutade på en fin 18:e plats.

Det blev återigen tätt i toppen där österrikiskan Ramona Siebenhofer till slut drog det längsta strået, dock bara med en hundradels marginal till Ilka Stuhec (Slovenien) och sex hundradelar före trean Ragnhild Mowinckel, Norge. Lindsey Vonn slutade på delad åttonde plats jämte Petra Vlhova.

– Trots att det snöade kraftigt var sikten helt okej och vi såg portarna. Det kommer bli svårt att hålla placeringen före Wendy Holdener efter slalomen men jag ska göra mitt bäst. Jag tränar inte så mycket slalom men i jämförelse med andra slalombackar är det inte så brant här så det kan ge oss fartåkare en chans att göra det bra mot slalomspecialisterna, sa Ramona Siebenhofer efteråt.

Damernas slalom startar 16.15.

Se officiella resultat här. 

Nyckelord

Bilder

Ragnhild Mowinckel, Norge. Foto: Alain Grosclaude/Zoom Agency
Ragnhild Mowinckel, Norge. Foto: Alain Grosclaude/Zoom Agency
Ladda ned bild
Många internationella gäster är på plats i Åre inför störtloppshelgen. Foto: Lisa Johansson
Många internationella gäster är på plats i Åre inför störtloppshelgen. Foto: Lisa Johansson
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum