Siemens AB

Siemens Mobility levererar till Stockholms nya tunnelbana

Dela
Region Stockholms Förvaltning för utbyggd tunnelbana har tilldelat Siemens Mobility AB uppdraget att leverera likriktarstationer och nätstationer till den nya tunnelbanan i Stockholm. Projektet är värt ca 230 MSEK och kommer att starta omgående och pågå i flera år framåt.

I takt med att Stockholmsregionen växer finns behov av en utbyggnation av kollektivtrafiken, vilket bland annat resulterat i ett beslut att bygga ut tunnelbanan med en gul linje som kommer att gå från Odenplan till Arenastaden, och en förlängning av Blå linje från Akalla till Barkarby samt från Kungsträdgården till Nacka och Söderort. Dessutom ska Blå linje kopplas ihop med den gröna Hagsätragrenen, och en ny sträcka byggas mellan Fridhemsplan och Älvsjö. 

Nu står det klart att Siemens Mobility AB blivit utvalda att leverera likriktarstationer och nätstationer till den nya tunnelbanan. Projektet är värt ca 230 MSEK och kommer att starta omgående och pågå i flera år framåt. Leveransen kommer att ske i etapper under byggnadsperioden.

”Ett välfungerande tunnelbanesystem är en viktig faktor i livspusslet för många boende i Stockholmsregionen. När gula linjen och övriga tillbyggnationer är på plats kommer ännu fler kunna nyttja det här effektiva och hållbara transportsättet, och vi är både stolta och glada över att vara med på ett hörn av ett så omfattande och viktigt projekt”, säger Anders Engstedt, Key Account Manager för affärsområdet Rail Electrification på Siemens Mobility AB.

Projektets omfattning

  • Projektering, installation, leverans, kontroll, provning, idrifttagning och dokumentation för totalt 15 likriktarstationer, 28 nätstationer och en kabelentreprenad till fullt driftfärdig anläggning
  • Likriktarstationen består i huvudsak av 36kV ställverk, likriktaraggregat, likspänningsställverk 750V DC, kontrollutrustning och hjälpkraftsystem.
  • Nätstationen består i huvudsak av 36kV ställverk, transformator 33/0,42 kV och kontrollanläggning.
  • Kabelentreprenaden omfattar schakt och kabelförläggning av 33 kV och
    750 V kabel vid Akalla-Barkarby.
  • Funktionsansvar för samtliga ingående delar

Följ Siemens Mobility på Twitter: www.twitter.com/SiemensMobility 

För mer information om Siemens Mobility, besök: www.siemens.com/mobility

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.Film om nya tunnelbanan från Region StockholmFler videor

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Siemens AB
Siemens AB
Evenemangsgatan 21
169 79 Solna

08 728 10 00https://new.siemens.com/se/sv.html

Om Siemens Mobility

Siemens Mobility är ett separat förvaltat bolag inom Siemens AG. Som ledande inom transportlösningar under mer än 160 år förnyar Siemens Mobility ständigt sin portfölj inom sina kärnområden vagnar och lok, järnvägsautomation och elektrifiering, nyckelfärdiga system, intelligenta trafiksystem samt relaterade tjänster. Med digitaliseringen gör Siemens Mobility det möjligt för mobilitetsoperatörer över hela världen att göra infrastruktur intelligent, säkerställa hållbar värdeökning under hela livscykeln, förbättra passagerarnas [resenärernas?]upplevelse och garantera tillgänglighet. Under räkenskapsåret 2019, som avslutades den 30 september 2019, redovisade den tidigare Siemens Mobility Division intäkter på 8,9 miljarder euro och hade cirka 36 800 anställda över hela världen. Ytterligare information finns på: www.siemens.com/mobility

Följ Siemens AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Siemens AB

Green Cargo leasar fem nya Vectron-lok från Siemens för den skandinaviska korridoren25.5.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Alpha Trains, det ledande leasingbolaget för lok och passagerartåg i Europa, är stolta över att nu kunna erbjuda helt nya Vectron AC-lok från Siemens till den skandinaviska godstransportmarknaden. Green Cargo, Sveriges största godsoperatör, har tecknat ett långsiktigt leasingavtal för fem Vectron-lok för den skandinaviska korridoren. Dessa Vectron-lok är nya på marknaden och Green Cargo är en av de första operatörerna att leasa denna loktyp. Loken är godkända för drift i Tyskland, Österrike, Danmark, Sverige och Norge och kan köras i en hastighet på upp till 200 kilometer i timmen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum