Siemens AB

Siemens Xcelerator – en ny, öppen digital affärsplattform som accelererar den digitala transformationen

Dela
Siemens AG har lanserat en ny, öppen digital affärsplattform, Siemens Xcelerator, för att accelerera den digitala transformationen och värdeskapande för kunder inom industri, fastigheter, elnät och transport. Affärsplattformen gör den digitala transformationen enklare, snabbare och skalbar.

Siemens Xcelerator innehåller en portfölj av utvalda IoT-aktiverade hårdvaror, mjukvaror och digitala tjänster från Siemens och certifierade partner. Portföljen omvandlas mot mer öppna applikationer, med fler molnbaserade och as-a-service-lösningar samt IoT-aktiverad hårdvara som ständigt kan uppgraderas. Affärsplattformen kommer att vara gynnsam för samarbetet med ett växande ekosystem av partner och en kontinuerlig utvecklad marknadsplats för att underlätta interaktioner och transaktioner mellan kunder, partner och utvecklare.

Som en del av Siemens Xcelerator lanseras även det första nya SaaS-erbjudandet som heter Building X. Building X är en ny samling funktioner kopplat till smarta byggnader för att skapa en ”single sourse of truth” (en samlad källa till sanningen – SSOT), som tar komplexitet ur digitaliseringen och stöttar kunderna att uppnå sina hållbarhetsmål som netto noll.

"Siemens Xcelerator kommer att göra det enklare än någonsin för företag att navigera i den digitala omvandlingen – snabbare och i stor skala. Genom att kombinera den verkliga och den digitala världen inom operativ teknik och informationsteknik ger vi kunder och partners möjlighet att öka produktiviteten, konkurrenskraften och skala upp innovationer. Dagens lansering av Siemens Xcelerator, veckans förvärv av Brightly Software och vårt utökade partnerskap med Nvidia är viktiga milstolpar i genomförandet av vår strategi för att påskynda tillväxten med högt värde", säger Roland Busch, VD och koncernchef för Siemens AG.


Se det fullständiga pressmeddelandet på engelska här: https://sie.ag/3QVfzrl

För mer information om Xcelerator, se här

Kontakter

Bilder

Om

Siemens AB
Siemens AB
Evenemangsgatan 21
169 79 Solna

08 728 10 00https://new.siemens.com/se/sv.html

Siemens AG (Berlin och München) är ett teknikföretag med fokus på industri, infrastruktur, transport och hälso- och sjukvård. Från resurseffektiva fabriker, motståndskraftiga leveranskedjor och smartare byggnader och elnät, till renare transporter samt avancerad sjukvård, utvecklar företaget teknik med ett högre syfte för att skapa ett verkligt värde för kunderna.

Genom att kombinera den verkliga och den digitala världen hjälper Siemens sina kunder att förbättra morgondagen för att bidra till en mer hållbar värld. Siemens äger också en majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Healthineers, en globalt ledande leverantör av medicinsk teknik som formar framtidens hälso- och sjukvård. Dessutom har Siemens en minoritetsandel i Siemens Energy, en global ledare inom överföring och generering av elkraft.

Under räkenskapsåret 2021, som avslutades den 30 september 2021, genererade Siemens-koncernen intäkter på 62,3 miljarder euro och ett nettoresultat på 6,7 miljarder euro. I slutet av räkenskapsåret 2021 hade företaget cirka 303 000 anställda världen över. Mer information finns på www.siemens.com.

Det första Siemensbolaget i Sverige grundades 1893. Från och med den 1 oktober 2020 består Siemens i Sverige av Siemens AB, Siemens Mobility AB, Siemens Financial Services AB, Siemens Healthcare AB, Siemens Industry Software AB och Mentor Graphics AB. Medarbetarantalet uppgår till cirka 1 480 och under räkenskapsåret 2021 var omsättningen drygt 5,9 miljarder kronor. Mer information finns på www.siemens.se.

Följ Siemens AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Siemens AB

Green Cargo leasar fem nya Vectron-lok från Siemens för den skandinaviska korridoren25.5.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Alpha Trains, det ledande leasingbolaget för lok och passagerartåg i Europa, är stolta över att nu kunna erbjuda helt nya Vectron AC-lok från Siemens till den skandinaviska godstransportmarknaden. Green Cargo, Sveriges största godsoperatör, har tecknat ett långsiktigt leasingavtal för fem Vectron-lok för den skandinaviska korridoren. Dessa Vectron-lok är nya på marknaden och Green Cargo är en av de första operatörerna att leasa denna loktyp. Loken är godkända för drift i Tyskland, Österrike, Danmark, Sverige och Norge och kan köras i en hastighet på upp till 200 kilometer i timmen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum