Upplands Väsby kommun

Sigma ger plats för kultur på bred front

Dela

Anrika Sigma Centrum var ett av Stockholmsområdets första köpcentrum. Nu ger centrumet också plats för kultur och studier. Fredag 15 oktober blir det lunchkonsert och alla Väsbybor är välkomna!

Foto: Väsbyhem
Foto: Väsbyhem

Nu kan Väsbybor gå på kulturaktiviteter i Sigma Centrum. Bakom arrangemanget står Upplands Väsby kommun och kommunala bostadsbolaget Väsbyhem. Tillsammans planerar de för återkommande kulturinslag, workshops och pyssel för barn. Bland annat kommer biblioteket att ha aktiviteter som särskilt riktar sig till kvinnor som inte har svenska som modersmål.

– Vi vill skapa en mötesplats för de Väsbybor som bor i Sigmaområdet. Förhoppningen är att boende nu får en samlingsplats för kulturupplevelser, samtal och studier. Det ska finnas något för alla åldrar, säger Andrea Möllerberg (VB) som är ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Sigma Centrum har en spännande historia. I mitten av 1960-talet  var det sällsynt med inomhuscentrum där man kunde handla mat och kläder. Nu är det en självklarhet, men för 55 år sedan var Sigma ett koncept som stack ut i det svenska samhället. Sigma invigdes redan 1966 och kunde erbjuda flertalet butiker och en distriktsläkarmottagning.

I Sigma Centrum finns i dag bland annat en matvarubutik, frisör, skräddare, kiosk, restaurang och bowlinghall. I närområdet finns det cirka 2 000 hushåll och Väsbyhem äger större delen av bostäderna.

Premiären för höstens satsningar hölls 2 oktober med familjeföreställningen Trio Smack. 15 oktober blir det lunchkonsert med duon Philip & Martina. De bjuder på en musikalisk resa med kända visor och låtar på svenska och engelska. Planen är att ordna aktiviteter även under nästa år.

– Vi ser Sigma centrum som en viktig mötesplats för våra hyresgäster. Vi arbetar aktivt med social hållbarhet och ökad trivsel i alla våra bostadsområden. Detta är ett led i arbetet med att öka trivseln i Sigmaområdet, säger Peyman Rezapour som är social hållbarhetschef på Väsbyhem.

Kontakter

Andrea Möllerberg (VB)Ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Tel:070-873 21 22

Bilder

Foto: Väsbyhem
Foto: Väsbyhem
Ladda ned bild
Philip & Martina kommer till Väsby och Sigma Centrum 15 oktober. Foto: Martin Nordström
Philip & Martina kommer till Väsby och Sigma Centrum 15 oktober. Foto: Martin Nordström
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum