Business Region Göteborg AB

Sigmastocks grundare årets finansprofiler

Dela

Sigmastocks grundare Mai Thai och Nanna Stranne är Årets Finansprofiler, enligt FinansKompetensCentrum i Göteborg. Med sin digitala aktietjänst för privatpersoner tar man upp kampen med storbankerna. På kort tid har bolaget tagit in en halv miljard kronor i förvaltning åt mer än 2 000 kunder.

Sigmastocks grundare Mai Thai och Nanna Stranne är Årets Finansprofiler i Göteborg
Sigmastocks grundare Mai Thai och Nanna Stranne är Årets Finansprofiler i Göteborg

Det årliga evenemanget Finansdagen samlar finanssektorn i Göteborgsregionen  Samtidigt utses Årets Finansprofil. Förra året gick priset till Magnus Borelius, finanschef i Göteborgs stad, för arbetet med gröna obligationer. Vid Finansdagen 1 december utsågs Mai Thai och Nanna Stranne till Årets Finansprofiler.

Nanna Stranne och Mai Thai är grundare till Sigmastocks som erbjuder ett aktieverktyg för privatpersoner som kan skapa sin egen portfölj och bli sin egen fondförvaltare, utan att behöva betala höga avgifter till mellanhänder. Verktyget är baserat på matematik och statistik.

Idén föddes under ett examensarbete som Mai Thai och Nanna Stranne gjorde på Chalmers. De ville själva handla och förvalta sina egna aktier och tyckteatt ett intelligent verktyg för detta saknades på marknaden. De bestämde sig för att utveckla ett.

- Att få ta emot priset som Årets Finansprofiler känns verkligen helt fantastiskt, säger Nanna Stranne. Jag tror att vår snabba framgång kan förklaras med att det funnits ett behov på marknaden och kanske också en irritation över de höga avgifterna.

- Kundernas sätt att se på digitala verktyg och lösningar har också påverkat finansbranschen och vi märker att den blir mer och mer positiv till den här typen av verktyg, säger Mai Thai.

Finansdagen arrangeras av FinansKompetensCentrum, som drivs av Business Region Göteborg. Det är föreningens medlemmar som röstar fram Årets Finansprofil.

Motivering till Årets Finansprofil 2017:

”Genom stort mod och ett enastående driv utmanar dessa unga entreprenörer etablerade strukturer inom finansbranschen genom sin innovation. Med ett etiskt erbjudande som både berör och upprör spås man kunna förändra en hel bransch. Genom sin moderna digitala aktietjänst för privatpersoner strävar man efter att göra människor självständiga inom finansiell förvaltning.

På mycket kort tid har Sigmastocks lyckats skapa en fantastisk tillväxt, nöjda kunder och förvaltar idag nästan en halv miljard kronor åt sina dryga 2000 kunder.”

Fakta:

FinansKompetensCentrum är en oberoende ideell förening med syfte att synliggöra och marknadsföra Göteborg som ett viktigt finansiellt centrum. Finanssektorn utgör motorn för ekonomin och har stor betydelse för regionens affärsmiljö. Föreningen bildades 2001 och har idag 88 av regionens finansföretag som medlemmar.

Nyckelord

Kontakter

Karin Eriksson, FinansKompetensCentrum, karin.eriksson@businessregion.se 031 367 61 59.

Bilder

Sigmastocks grundare Mai Thai och Nanna Stranne är Årets Finansprofiler i Göteborg
Sigmastocks grundare Mai Thai och Nanna Stranne är Årets Finansprofiler i Göteborg
Ladda ned bild

Länkar

Om

Business Region Göteborg AB
Business Region Göteborg AB
Östra Hamngatan 5
404 23 Göteborg

+46 (0)31-367 61 00https://www.businessregiongoteborg.se/sv/

Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. Business Region Göteborg ska bidra till att skapa fler arbetstillfällen och därigenom åstadkomma en hållbar tillväxt i Göteborgsregionens näringsliv. Detta gör vi genom att erbjuda kunskap och kontakter som skapar förutsättningar för dig som vill starta, etablera eller utveckla företag i regionen.

Följ Business Region Göteborg AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Business Region Göteborg AB

Nu växlar Göteborg upp takten mot utsläppsfria bygg- och anläggningsplatser11.3.2020 09:00:00 CETPressmeddelande

Arbetsmaskiner står för 20 procent av transportsektorns utsläpp i landet. Andelen kommer att öka ytterligare om inget görs. För Göteborg som ska växa med ungefär en tredjedel fram till 2035 är detta således en väldigt viktig fråga. Efter en välbesökt marknadsdialog med branschen jobbar nu Göteborgs Stad vidare mot tuffare upphandlingskrav för att påskynda omställningen.

Pressinbjudan 10/3: Ett växande Göteborg satsar på utsläppsfria bygg- och anläggningsplatser6.3.2020 11:40:52 CETPressmeddelande

Arbetsmaskiner står för 20 procent av transportsektorns utsläpp i landet. Andelen kommer att öka ytterligare om inget görs. För Göteborg som ska växa med ungefär en tredjedel fram till 2035 är detta således en väldigt viktig fråga. Därför kraftsamlar Göteborg för att påskynda omställningen till utsläppsfria bygg- och anläggningsplatser. Tisdagen den 10 mars samlas ett 90-tal aktörer från branschen och Göteborgs Stad för en marknadsdialog för att ta fram upphandlingskrav som styr utvecklingen åt rätt håll. Media hälsas varmt välkomna.