Sigtuna kommun

Sigtuna kommuns Trygghetscenter öppnar

Dela

När: 16 januari klockan 13-17 
Var: I Trygghetscentret på Nymärsta kulle 4 i Märsta centrum
Hur: Träffa personal och politiker, se lokalerna, hör om de förväntade effekterna med satsningen. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) klipper bandet klockan 13.30.

Säkerhetsstrateger, poliser, räddningstjänst, ordningsvakter, budget- och skuldrådgivare, fältarbetare och tillståndshandläggare alkohol och tobak.
I Trygghetscentret i Märsta arbetar personer med olika roller, olika infallsvinklar och olika arbetsgivare.
Effekten av det blir ett bredare perspektiv, värdefull kunskaps- och informationsdelning och en stor kompetens. 
- Sedan 2016 har vi föreslagit att ett Trygghetscenter ska upprättas i centrala Märsta så självklart är det oerhört glädjande att äntligen få inviga ett. Det här är det första Trygghetscentret i Stockholms län och många grannkommuner samt Stockholms stad har visat intresse för att upprätta något liknande, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande och tillägger:
- Det känns väldigt positivt att se hur polis och räddningstjänst visat stort intresse för Trygghetscentret och genom samarbetet med kommunen nu också ökar närvaron här.  
- Vårt Trygghetscenter kommer att göra arbetet med att öka tryggheten och säkerheten i vår kommun enklare och mer effektivt. Dessutom blir det lättare för invånarna att få hjälp, och även att kunna hjälpa. Nu behöver de bara uppsöka ett ställe och sedan kan vi lotsa personerna till rätt personal att prata med för råd eller för att lämna tips, säger Trygghetschef Thomas Mileborn.
Karlstad var första stad i landet att öppna ett trygghetscenter, som nu funnits i drygt tio år. För ett knappt år sedan var en delegation från Sigtuna kommun i Karlstad för att titta och lyssna på hur trygghetscentret där fungerar. De kom tillbaka än mer förvissade om att detta var rätt satsning att göra, och mycket av inspirationen till Trygghetscentret är också hämtad därifrån.
Såväl politiker som tjänstepersoner från Karlstad är inbjudna till invigningen av Sigtuna kommuns Trygghetscenter, som även kommer att gästas av politiker från Stockholmsregionen, polisen, räddningstjänsten, näringsidkare med flera.

Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

Helle Nyman
Politisk samordnare Sigtuna kommun
08-591 260 26
helle.nyman@sigtuna.se

Om

Sigtuna kommun
Sigtuna kommun
Södergatan 20
195 85 Märsta

08-591 260 00https://www.sigtuna.se

Sigtuna kommun har drygt 47 000 invånare. De bor i någon av tätorterna Märsta, Sigtuna, Rosersberg eller på den levande landsbygden. Sigtuna är Arlandakommunen med Sveriges största flygplats. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda.

Följ Sigtuna kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Sigtuna kommun

Så ska samverkan med polisen göra Sigtuna kommun säkrare och tryggare6.2.2019 15:57:11Pressmeddelande

Sigtuna kommun och polisen har tecknat en gemensam överenskommelse för att minska brotten och öka tryggheten i Sigtuna kommun. Fokus ligger på fyra områden; otrygga platser, ungdomsgäng, kriminella nätverk och tystnadskultur. - Överenskommelsen med polisen är väldigt strukturerad och omfattande och kommer att ge stora positiva effekter på trygghetsarbetet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Biblioteket i Valsta centrum öppnar igen29.1.2019 07:00:00Pressmeddelande

Den första februari öppnar Mimers källa igen. Biblioteksverksamheten i Valsta Centrum är dock fortfarande under uppbyggnad och det finns planer på många olika aktiviteter så småningom. - Till att börja med erbjuds bibliotekstjänster, men i april kommer även ett kontaktcenter att vara på plats med kommunvägledare som kan hjälpa till med samhällsservice, säger Lars Björling, ordförande i kultur- och fritidsnämnden (SfS).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum