Norrköpings kommun

Silvana Imam gör sin första filmroll i Norrköping

Dela

I vår spelas långfilmen Dogborn in i Norrköping och artisten Silvana Imam gör sin skådespelardebut i en av filmens huvudroller. Produktionen stöds av Norrköpings filmfond och inspelningarna väntas ge positiva effekter för Norrköpings filmarbetare och det lokala kultur- och näringslivet.

Pressbild Dogborn, Momento Film
Pressbild Dogborn, Momento Film

Manusförfattaren och regissören bakom den flerfaldigt prisbelönade kortfilmen Boys, Isabella Carbonell, har precis gått in i förproduktionen av hennes kommande långfilm Dogborn. Carbonells dramathriller om trafficking spelas in i Norrköping under våren 2021, och en av huvudrollerna spelas av artisten Silvana Imam som gör sin skådespelardebut i filmen.

– Vi är otroligt glada över att inspelningarna ska ske här i Norrköping. Jag tror att de miljöer som man kan hitta här, i kombination med stark lokal kompetens är till stor fördel för Norrköping som filmstad, säger Johan Karlsson, enhetschef Cnema.

Dogborn produceras av Farima Karimi, Erik Andersson och David Herdies på produktionsbolaget Momento Film. Utöver Norrköpings filmfond som går in med ett produktionsstöd om 1 miljon kronor, finansieras filmen av Svenska filminstitutet och SVT.

Dogborn:
Filmen handlar om syskonen Bror och Syster. Han har inte yttrat ett ord sen de flydde från kriget i deras hemland. Hon tar hand om dem båda. Om hon bara kunde sluta hamna i slagsmål. Deras desperation efter något så simpelt som nya hela skor leder dem till en kriminell industri där allt och alla kan köpas. Men när varorna de ska transportera dyker upp i form av två unga flickor så ställs allt på sin spets.

Information om Norrköpings filmfond

Kontakt
Johan Karlsson
Titel: enhetschef, Cnema
Telefon: 0708-13 99 79
johan.karlsson@cnema.se

_______________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
0730-20 17 18

Bilder

Pressbild Dogborn, Momento Film
Pressbild Dogborn, Momento Film
Ladda ned bild

Dokument

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förintelsens minnesdag blir digital i år18.1.2021 14:52:56 CETPressmeddelande

Varje år anordnar Norrköpings kommun och Svenska kyrkan i Norrköping Demokrati- och människovärdedagar. Eftersom pandemin gör att man inte kan träffas som vanligt blir årets dagar digitala. Förintelsens minnesdag, onsdag 27 januari, utgör det första digitala arrangemanget under veckan. Media erbjuds en möjlighet att ta bilder och ställa frågor i samband med förinspelningen av arrangemanget, som sker den 19 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum