Svenska Basketbollförbundet

Silvana Imam intar basketplanen i VM-kval

Dela

VM-kvalmatchen den 25 november i Avicii Arena mellan Sverige och Finland kommer att bli någonting alldeles extra. Snart är 9000 biljetter sålda och nu står det klart att Silvana Imam kommer att inta planen i halvtid för att framför sin basketlåt "Känslan".

Silvana Imam är sedan tidigare ambassadör för Svensk Basket och har bland annat utmanat systrarna Eldebrink en-mot-en. Nu kommer hon att inta planen för första gången när Sverige möter Finland i VM-kvalmatchen i Avicii Arena.

Rapartisten kommer att uppträda med "Känslan" - den låt hon komponerade i somras för de svenska basketlandslagen och som beskriver hennes historia och relation med sporten basket.

Matchen är den första tävlingsmatchen mellan ärkerivalerna Sverige och Finland sedan EM2013 och kommer att dra en storpublik. Drygt två veckor innan matchen är över 8000 biljetterna sålda och arrangörerna räknar med att ett nytt publikrekord för basketlandslagen kan sättas.

Senast Sverige spelade i Globen var det 11390 åskådare på plats.

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum