Svenska Basketbollförbundet

Silvana Imam släpper ”Känslan” – Sveriges officiella låt till Basket-EM

Dela

Lekfull, medryckande, pang på och magisk som den bästa av basketmatcher. Nu kommer ”Känslan”, basketambassadören Silvana Imams låt till basket-EM som avgörs i Spanien 17–27 juni. Medverkar i låtens video gör landslagsstjärnorna Frida Eldebrink och Kalis Loyd. I samband med släppet lanseras även en klädkollektion ihop med adidas där överskottet används till ett stipendium vars syfte blir att främja basket som inkluderande kraft. Låten släpps 14 juni.

Pressbild: Gustav Stegfors
Pressbild: Gustav Stegfors
Silvana Imam om låten:
”Känslan när du har målet i sikte, inte känner hur trött kroppen är och du vet bara en sak; vinst. Du kämpar ända in i slutet. 
Det är en stor ära för mig att göra den svenska basket EM-låten, den kom direkt från mitt flickrum i Jakan, från tidiga AND1-mixtapes till landslagsmatcher i Globen och från mitt hjärta.”
 
Hon spelade basket under uppväxten i Jakobsberg, hon spelade basket när hon medverkade i Så mycket bättre och förra året utsågs hon till officiell ambassadör för svensk basket.
Sålunda bara logiskt att Silvana Imam nu gör Sveriges officiella EM-låt till basket-EM som äger rum i Spanien 17–27 juni. 
I musikvideon till ”Känslan”, som låten heter, medverkar två av svensk baskets största profiler: Frida Eldebrink och Kalis Loyd.
 
Kalis Loyd om videoinspelningen:
”Sjukt fet upplevelse. Vi hade superkul under inspelningen och det är en ära att ha fått spela in en musikvideo med en av Sveriges största artister.”
 
Det var i november som Sverige säkrade en plats till basket-EM, som börjar nästa vecka. I EM 2019 gjorde det svenska basketlandslaget bra ifrån sig och avancerade till kvartsfinal. Ska framgången upprepas?
Till sin hjälp har spelarna den naturkraft som är Silvana Imam och den såväl lekfulla som medryckande låten ”Känslan” med tillhörande video.
 
Silvana Imams basketintresse är långtgående. Hon började spela basket redan som nioåring. Under sin tid i Järfällas F-86-lag, helst på positionerna forward och shooting guard, spelade hon exempelvis mot de blivande landslagsstjärnorna Frida och Elin Eldebrink. Som hon formulerar det idag:
"Basket tog mig igenom flera tuffa perioder i skolan och den lagandan och drivet bär jag med mig i allt jag gör än idag.”
 
I samband med EM-låten släpps en begränsad klädeskollektion i samarbete med adidas. I form av ett stipendium ska överskottet gå till utvalda som vill främja basket som inkluderande kraft. Stipendiet är döpt efter Silvana Imams maskot Helig.
”Helig är kraften bakom alla vinster och tårarna efter en förlust men som laddar om batterierna för att snabbt gå vidare till nästa. Helig är passion med ett driv och stor känsla för rättvisa och kärlek till sporten. Helig är the sixth player om court”, säger Silvana.
 
”Basket, musik och mode hör ju ihop och därför är vi extremt glada för detta unika samarbete med Silvana och adidas. Det hjälper oss att sprida basketkärlek på flera olika sätt”, säger Steve Dippel, kommersiell chef för Svenska Basketbollförbundet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Pressbild: Gustav Stegfors
Pressbild: Gustav Stegfors
Ladda ned bild
Singelomslag
Singelomslag
Ladda ned bild
Pressbild: Gustav Stegfors
Pressbild: Gustav Stegfors
Ladda ned bild
Pressbild: Gustav Stegfors
Pressbild: Gustav Stegfors
Ladda ned bild

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Idag startar rullstolsbasket i Wetterbygden8.9.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Lena Nordquist, Carina Forell och Linda Leidefors utses till Loka Heroes när de nu startar upp rullstolsbasket i Jönköping/Huskvarna. Satsningen är en viktig del i att erbjuda basket för alla, och får stöd av Loka Heroes genom satsningen Ballers on Wheels. Tillsammans med de svenska rullstolsbasketprofilerna, Hillevi Hansson och Louise Forell, syftar initiativet till att aktivera barn och unga i sporten och få igång rullstolsbasket på fler orter i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum