PR Direkt

Simkort.com - Norge använder SIM-kort för att spåra folkrörelserna i coronaspåren

Dela

Den 18 januari blev det obligatoriskt med ett coronatest vid gränsövergången till Norge. Men innan föreläggandet trädde i kraft så var många av dem som hade lämnat landet vid jul tillbaka. Det visar siffror från Telenor som tagits ut för NRK.

Totalt 17 480 personer från både Polen och Litauen coronatestades i Norge under vecka 1 och 2. Samtidigt registrerades nästan 31 600 fler SIM-kort från dessa länder i Norge enligt Telenors rapport åt FHI. Organisationen pekar på rädsla och dålig information för migrerande arbetstagare.

Under vecka 1 och 2 var alla som kom till Norge från de röda länderna skyldiga att göra ett coronatest inom 24 timmar efter ankomst. Det är dock tydligt att inte alla testades under dessa veckorna. NRK har valt att titta närmare på just Polen och Litauen, eftersom dessa är de två länderna där de flesta reser till Norge för att arbeta. Sverige är det land med ligger på tredje plats när det kommer till flest arbetare i Norge. Antalet svenska SIM-kort i Norge var nästan oförändrat fram till december och januari.

-       Det är otroligt smart att ta hjälp av SIM-kort för att spåra folkrörelser i corona-spåren eftersom alla numera har en mobiltelefon. Det gör att man på ett helt annat sätt kan undersöka de inresande i landet. Visserligen är siffrorna inte 100 % pålitliga då det kan röra sig om inresande med norska SIM-kort, men det ger en bra överblick, säger pressansvarig på Simkort.com.

Det är alltså tydligt att mellan den 28 december till den 15 januari ökade antalet SIM-kort från Polen och Litauen med hela 46 000 personer. Dessa siffror visar att mer än hälften av den utländska arbetskraften åkte hem vid jul. 80 procent av dem hade redan återvänt till Norge den 15 januari. Siffrorna betonar därmed att Norges införande av obligatorisk testning vid gränsen den 18 januari var alldeles för sent.

Om Simkort.com

Simkort.com är en svensk jämförelsetjänst som hjälper svenskarna att jämföra mellan olika operatörer för att hitta de bästa erbjudandena. Sverige har ett stort utbud av olika mobiloperatörer, både ledande varumärken som funnits med under årens gång, men även flera 

mindre lågpris-uppstickare som utmanar. De största mobiloperatörerna i Sverige är Telia och därefter Tre, Tele2 samt Telenor. De mindre operatörerna som dykt upp på marknaden är bland annat Vimla, Halebop, Hallon, My Beat samt Fello.

Som konsument är det många gånger lättare att ta hjälp av en jämförelsetjänst som kan hjälpa till med att skapa en bra översikt över marknaden, än att själv undersöka var en av de olika mobiloperatörerna. Mobiloperatörernas tjänster kan skilja sig åt en del där inget kontantkort eller abonnemang är det andra likt. Simkort.com har skapat flera bra guider och jämförelselistan för att hjälpa svenskarna att välja. Den som behöver hjälp eller rådgivning om telefoni eller bredband kan också ta hjälp av hemsidan Telekområdgivarna.com

Pressansvarig

Kent Josefsson, Produktansvarig

Epost: info@simkort.com

Kontakter

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

Unik service ger goda elektrikeromdömen för Svenska Eljouren14.4.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Svenska Eljouren startade som en renodlad eljour men det som gör elbolaget unikt är dess serviceinriktade elektriker som även ger fullt kundfokus för bokade uppdrag. Bland hushållen i Stockholm har tillgängliga och bokningsbara elektriker blivit en succé. Sedan starten i april 2020 har Svenska Eljouren hjälpt över 7000 kunder – med utmärkta omdömen och lysande kundrecensioner som resultat. Receptet är helt enkelt att erbjuda god service!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum