Umeå kommun

Simsällskapet får stöd för jämställdhetsprojekt

Dela

Jämställdhetsutskottet delar ut 20 190 kronor till Umeå simsällskap för projektet ”Simmarkroppar – kroppsideal och hälsa bland unga simmare”. Det är den första jämställdhetsskjutsen, ekonomiskt stöd till nätverk, föreningar och organisationer som arbetar med jämställdhet.

Simsällskapet får stöd för att under 2019 genomföra som en serie föreläsningstillfällen/workshops för ungdomar med tema jämställdhet, hälsa och kroppsideal. Föreläsningarna ska till exempel handla om kroppsideal för simmare i simhallen och på fritiden, hur man är en bra kompis, kost och hälsoråd för att orka träna och ätstörningar och träning.

– Målet är att simsällskapets aktiva killar och tjejer ska få bättre självkänsla, kroppsuppfattning och stärka sina personliga egenskaper. Vi visar som klubb öppenhet att prata om frågor som kan vara jobbiga i ungdomsåren. Det ska ge ökad kunskap och ökad gemenskap, säger Monica Gustavsson Engström, ordförande, Umeå simsällskap.

Umeå simsällskap är en ideell förening med omkring 2 400 medlemmar, de flesta barn och ungdomar. Barn- och ungdomsidrott är i fokus och klubben bedriver många verksamheter; simskola, simning, vattenpolo, öppet vatten-simning och triathlon. Inomhus sker det främst på simanläggningen Navet.

Jämställdhetsskjutsen är ett initiativ för att synliggöra och uppmärksamma 30 års arbete för ett jämställt Umeå 1989–2019. Stöd ges till nätverk, föreningar och organisationer för projekt och aktiviteter som på olika sätt uppmärksammar jämställdhetsfrågor.

– Väldigt roligt att den här satsningen är igång och vi hoppas att många fler kommer att söka under året för spännande projekt och arrangemang, säger Annika Dalén, jämställdhetsutredare, Umeå kommun.

Mer information:

Linda Gustafsson
jämställdhetsstrateg
Umeå kommun
070-611 10 44
linda.gustafsson@umea.se

Annika Dalén
utredare, jämställdhet
Umeå kommun
072-226 58 90
annika.dalen@umea.se

Monica Gustavsson Engström
ordförande
Umeå simsällskap
070-230 67 02
uss.ordforande@gmail.com

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Mästerbotten #3 har siktet inställt på ännu en slutsåld succé12.9.2019 14:47:09 CESTPressmeddelande

Den 12 oktober är det tredje gången gillt för Mästerbotten på Väven. Samarbetet med Random Bastards och Hoopdiggas, Tiljan och Umeå kommun har visat sig vara ett lyckat koncept som gått för fulla hus. Inget Mästerbotten har varit det andra likt och inför årets upplaga har det kreativa kollektivet Random Bastards och Hoopdiggas bland annat utlovat inget mindre än ett niomannaband på scen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum